TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Vrei să te însori cu mine?”, premiera lunii la HBO

15 August 2010

„The Proposal” reuşeşte să ofere privitorului 100 de minute de relaxare, fără a intra, totuşi, în capitolul „comedii romantice pe care le poţi revedea oricând”.

.

„Vrei să te însori cu mine?” este una dintre puţinele comedii romantice mai răsărite din ultimii ani (numai vreo trei alte titluri îmi vin în minte: „Muzica şi versurile” – pentru dialogurile săltăreţe şi momentele muzicale marca Hugh Grant, „(500) Days of Summer”, pentru povestea de dragoste spusă altfel, şi „E tare complicat!” – pentru inegalabila Meryl Streep).

Nu, nu se mai fac comedii romantice adevărate, ca în vremurile bune, când prezenţa pe afiş a lui Meg Ryan îţi garanta o oră şi jumătate de relaxare totală şi zâmbete largi afişate la final.

Dar pelicula de faţă reuşeşte să iasă din valul de titluri toate o apă şi-un pământ (a se citi „toate comediile cu Jennifer Aniston şi Jennifer Lopez”), cu un scenariu reuşit şi o protagonistă clasică: Sandra Bullock.

Nu degeaba s-a înghesuit lumea la cinematograf, încoronând-o pe actriţă „Miss Box-office 2009”.

Bullock (nominalizată la Globul de Aur pentru rol) e Margaret Tate, spaima editurii new yorkeze la care lucrează, genul de şef care nu are viaţă personală şi îşi terorizează asistentul, Andrew Paxton (Ryan Reynolds).

Iar când serviciul de imigrări o anunţă că nu are o viză valabilă pentru State şi va fi deportată în Canada natală, Margaret decide că se va mărita cu Andrew, care – la rândul lui – cere promovarea aşteptată de trei ani.

După un weekend petrecut în Sitka (Alaska), la rudele lui, unde se sărută de formă, dorm în aceeaşi cameră şi au un incident golaş la duş, cei doi ajung, previzibil, la un rezultat simplu: dragostea adevărată!

Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.
Loading...