Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu: Ponturi pentru o masă de Crăciun reușită

19 December 2012

Cine spune că ingredientele şi preparatele bucătăriei tradiţionale româneşti nu pot alcătui un meniu desăvârşit din punct de vedere culinar? Chef Florin Dumitrescu le oferă celor care vor găzdui masa de Crăciun sfaturi preţioase şi inedite.

Florin Dumitrescu

Înainte de aperitiv, musafirilor li se poate servi o gustare tipic românească alcătuită din puţină untura de porc sau unt frecat cu usturoi şi sare, murături tăiate mărunt şi stropite cu puţin ulei de măsline, împreună cu o palincă bună, care “le va deschide negreşit apetitul”, crede Chef Florin Dumitrescu.

Masa se poate deschide cu un aperitiv format din preparate specific româneşti: şorici, cârnaţi afumaţi tăiaţi foarte subţire, brânză proaspătă, zacuscă, toate acompaniate de un vin roşu, preferatul lui Florin.

“Pentru primul fel de mancare vă sugerez să alegeţi ceva simplu, uşor, care să vă ajute să duceţi la bun sfârşit o masă formată din 3 sau 4 feluri: o supă cremă de legume cu crutoane, în care aruncaţi câte ierburi proaspete doriţi sau, dacă vreţi să gustaţi ceva cu “spirit de Crăciun”, vă recomand o supă crema de dovleac, cu nucşoară şi scorţişoară. Credeţi-mă, are un gust fabulos, demenţial, mai ales dacă fierbeţi dovleacul în supă de pui”, adaugă Florin.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu sunt „Chefi la cuțite”

FOTO. Vedetele au gătit la „Chefi la cuţite” pentru a ajuta un băieţel

FOTO. Antena 1 anunță o ediție specială „Chefi la cuțite”. Ce vedete trec la cratiță

Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare