Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

TVM 15

NUMĂR CURENT 15-2014

14 April 2014

Mircea Dinescu, vedeta emisiunilor „Politică şi delicateţuri” (TVR 1) şi „De la Dinescu… citire” (TVR 2), dar şi a numărului special de Paşte al revistei ”TVmania” ştie să gătească de la cinci ani. Aşa că nu e de mirare că tot ce iese din mâna sa ne face să uităm de orice dietă.

TVmania: De la cine ați învățat să gătiți?

Mircea Dinescu: Maestrul meu în arta bucătăriei a fost bunicul din partea mamei, Gheorghe Badea, care avea grădină de zarzavat pe malul Ialomiței. Pentru că vacanțele mi le petreceam la bordeiul său răcoros, între straturi de varză, de ceapă și de ardei capia, dar și de panseluțe și garoafe, mireasma mâncării gătite pe un cuptor rudimentar m-a marcat. La cinci ani coceam ardei grași pe tablă, știam cât cimbru și măghiran se presară într-o tocăniță, de ce nu trebuie spălată carnea înainte de gătit, ci doar ștearsă cu o cârpă curată.

TVM 15

Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare