„Brutari victorieni”
Premiera: 08 octombrie, ora 16.30.
Lăsându-și afacerile moderne, patru brutari profesionişti descoperă epoca victoriană prin copt. Fondează o brutărie într-o perioadă imaginară din 1837, când această meserie era considerată garantul supravieţuirii naţiunii.
Miniseria „Victorian Bakers” este produsă de BBC și are 3 episoade a câte 60 de minute.
„Să gătim cu Simon Hopkinson”
Premiera: 16 octombrie, ora 16.30.
Simon Hopkinson, bucătar și scriitor de lucrări gastronomice ne arată cum să preparăm cele mai gustoase mâncăruri specifice restaurantelor în propria noastră bucătărie. „Nu există bucurie mai mare pentru mine decât să gătesc toată ziua, deoarece gătitul este una dintre cele mai mari surse de bucurii în viaţă”, spune acesta. Şi nu întotdeauna e uşor să pregăteşti bucate excelente: deseori necesită energie şi timp. Condiţia de bază a preparării mâncărurilor este ca omul să o facă cu multă atenţie la detalii - iar Simon Hopkinson ne ajută cum să învăţăm acest lucru.
„Simon Hopkinson Cooks” este o miniserie de 6 episoade a câte 60 de minute.
„Jacques Pépin: Reţete din suflet”
Premiera: 17 octombrie, ora 21.30.
Jacques Pépin ne prezintă noi reţete şi tehnici fantastice, şi aşa cum ne-a obişnuit deja, o face cu pasiune şi înflăcărare. Gătitul este mult mai plăcut în compania altora, mai ales înconjurat de familie, prieteni. Jacques ştie foarte bine acest lucru, prin creaţiile sale culinare fantastice oferind totodată o privire în viaţa sa şi trecutul său, în povestea reţetelor sale.
Serialul „Jacques Pépin: Heart and Soul” are 26 de episoade de câte 30 de minute.
„Donna Hay: De la simplu la complex”
Premiera: 22 octombrie, ora 17.30.
Experta creaţiilor culinare fantastice, Donna Hay, îi ajută pe telespectatori să înveţe câteva reţete simple pe care le pot transforma în specialităţi culinare fabuloase. „Sunt convinsă că şi în bucătărie, ca în orice alt domeniu, însuşirea bazelor aduce încrederea de sine. În acest serial, vă prezint metodele mele de bază bine testate, astfel încât telespectatorii să înveţe secretul unui muşchi impecabil, al puiului fript auriu şi al unei fleici crocante, ba chiar vă împărtăşesc şi reţeta de chec a bunicii mele. Pentru fiecare reţetă, vă voi recomanda diferite alternative şi variaţii de condimente, astfel încât fiecare reţetă poate fi preparată în mai multe feluri“,spune Donna despre emisiune.
„Donna Hay: Basics to Brilliance” are 8 episoade de 30 de minute.