Homepage  / Ultimul număr

Amurgul tigrilor

Amurgul tigrilor

de Redactia Tvmania

Tigrul se muta din jungla. Noul lui domiciliu este fie Gradina Zoologica, fie garajul unei familii americane din clasa mijlocie. In ultimele decenii, numarul tigrilor din captivitate a scazut dramatic, iar colectiile personale de feline salbatice au devenit un must-have.

Care este tara in care traiesc cei mai multi tigri? Daca v-ati grabit sa raspundeti „India”, mai ganditi-va. In ultimele decenii, populatia de tigri din salbaticie a intrat intr-un declin accelerat, astfel ca in India se mai gasesc astazi numai 3-4000 de exemplare din aceasta specie. Si mai dramatic este faptul ca, la nivel mondial, mai traiesc in libertate intre 5000 si 7000 de tigri. In Indochina, odinioara unul dintre principalele lor habitate naturale, numarul acestora este de ordinul zecilor.

America, patria tigrilor
Sa ne intoarcem la intrebarea de la care am pornit. Raspunsul este: cei mai multi tigri traiesc in Statele Unite ale Americii. Bineinteles, in captivitate. Numai in statul Texas exista peste 4000 de astfel de feline, iar la nivel national, numarul lor depaseste 10.000. Explicatia este simpla: legislatia permisiva. Numai 19 state americane au interzis detinerea tigrilor de catre persoane fizice, in alte 15 state ai nevoie doar de o autorizatie, iar in restul de 16, tigrii de sufragerie sunt la liber. Mike Tyson, controversatul campion de box, are patru tigri acasa.
Un pui de tigru costa de obicei 1000 de dolari, iar o pereche de tigri bengalezi, in jur de 3500 de dolari. Ultima moda in SUA este insa achizitionarea unui tigru alb, cu ochi albastri. Pretul unui astfel de specimen este de 15.000 de dolari.
Fara a intra in lamentatiile – justificate, de altfel – cu privire la soarta animalelor crescute intr-un mediu artificial (e suficient sa va uitati in ochii unui leu de la Gradina Zoologica), simplul fapt ca, in ziua de azi, tigrii care traiesc in captivitate sunt mai numerosi decat cei din jungla ar trebui sa ne dea fiori.
Animal Planet ne ofera, in ultima decada a lunii iulie, mai multe documentare dedicate acestei specii de feline fata de care oamenii au atat sentimente de teama, cat si de admiratie.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te