Homepage  / Advertorial

Ce ar trebui să știi înainte să-ți cumperi un TV LG sau de la alt brand

Ce ar trebui să știi înainte să-ți cumperi un TV LG sau de la alt brand

de Redactia Tvmania

Industria televizoarelor a evoluat foarte mult în timp. De la clasicele televizoare alb-negru de pe vremea bunicilor, și până la cele smart cu acces la Internet. 

Dacă ești genul de persoană care înainte să achiziționeze orice produs cercetează foarte bine piața și analizează toate variantele posibile, s-ar putea să te intereseze cele ce urmează. Vei afla cam tot ce ar trebui să știi înainte să cumperi un nou televizor smart, cum ar fi un TV LG, criteriile de care ar trebui să ții cont ca să iei cea mai inspirată decizie în raportul calitate-preț și cum să compari produsele între ele pentru a-l alege pe cel mai potrivit. 

Hai, aruncă un ochi peste aceste 6 sfaturi practice!

1. Verifică toate funcționalitățile televizorului dorit

Cu ce se diferențiază televizoarele clasicele de cele smart? Prin gama variată de funcționalități. Aproape toată lumea are în casă cel puțin un televizor smart cu o mulțime de funcționalități de care să te bucuri împreună cu familia ta, așa că verifică cu atenție înainte să-ți achiziționezi noul televizor dacă are tot ceea ce te atrage pe tine. Printre cele mai iubite funcții se numără aplicațiile de streaming cum ar fi Netflix, Spotify sau Disney Plus, și cele sociale cum ar fi Youtube, interfața user-friendly, asistența vocală, conectivitatea Wi-Fi și platformele de screen mirroring.

 TV-urile LG, spre exemplu, se bucură cele mai atractive funcționalități. 

2. Ai mare grijă la rezoluția ecranului 

Și rezoluția ecranului este un criteriu important de alegere, dacă vrei ca imaginea filmului tău preferat să fie cât mai clară și să te bucuri de cele mai fine detalii. Cele mai bune rezoluții de până acum sunt cele Full HD sau 4K, cu 3840 x 2160 pixeli, cum au TV-urile Sony.

3. Alege cu grijă tipul de display

Pe lângă rezoluția ecranului, calitatea imaginii mai este influențată și de tipul de display. LED, LCD și QLED sunt doar câteva dintre variantele actuale întâlnite la televizoarele smart. Din experiența utilizatorilor, în ceea ce privește contrastul și acuratețea culorilor, televizoarele de tip LED par a fi cele mai convenabile, însă consumă mai multă energie. Cele OLED și QLED sunt mai scumpe, dar în același timp consumă mai puțină energie electrică, deci sunt mai convenabile pe termen lung. În gama de TV-uri LG, spre exemplu, găsești toate tipurile de display. 

4. Atenție la sistemul de operare al televizorului

Există mai multe tipuri de sistem de operare, cele mai cunoscute sunt Fire OS, Google TV, cum au cele de la TV-urile Philips, Tizen și WebOS, însă, de departe, cel mai apreciat de utilizatori este sistemul de operare Android, atât în ceea ce privește televizoarele, cât și pentru telefoanele mobile. Prin sistemul de operare Android ai acces și la Google Play de unde poți descărca orice aplicație dorești. 

5. Mai multe tipuri de conectivitate

Alege un televizor cu unul sau mai multe tipuri de conectivitate, în funcție de ce preferi mai mult. Dintre cele mai cunoscute sunt conectarea prin Bluetooth, Ethernet, HDMI, USB și Wi-Fi. Indicat ar fi ca televizorul să le aibă pe toate, este mult mai ușor și mai comod așa. În felul acesta poți conecta televizorul la telefon sau la laptop și poți accesa toate materialele dorite. Majoritatea produselor de la TV-urile LG au conectivitate Wi-Fi și nu numai.

6. Citește întotdeauna toate recenziile înainte să cumperi televizorul dorit

După ce ai studiat cu atenție piața trecând prin toate criteriile de mai sus, aruncă un ochi și peste recenziile la televizorul dorit. Întotdeauna va conta și părerea celorlalți utilizatori care au testat produsul înaintea ta. Uneori, recenziile altora îți pot influența radical decizia. Dincolo de reclame și de strategiile de marketing ale celor care vor să-și vândă produsele, mai importante sunt experiențele celorlalți, pentru că anumite modele sunt predispuse la probleme, lucru pe care nu-l vei afla din nicio reclamă vreodată. 

Apoi, verifică toate site-urile magazinelor online înainte să cumperi televizorul, deoarece prețurile diferă și în funcție de distribuitor. Merită și să faci o vizită în magazine să vezi cu ochii tăi modelele preferate.

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton