Homepage  / Recomandări

Cine transmite cursa de 24 ore de la Le Mans, 11 iunie 2022

Cine transmite cursa de 24 ore de la Le Mans, 11 iunie 2022

de Ioana Maria,

Cursa propriu-zisă, în care 62 de echipaje se întrec pentru unele dintre cele mai râvnite trofee din motorsport, are startul sâmbătă, 11 iunie, la ora 17:00 și este transmisă integral de Eurosport 1 și Eurosport Player.

Eurosport transmite în această săptămână ediția cu numărul 90 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans 2022. Sesiunile de antrenamente și calificări, toate transmise în direct, încep de miercuri.

Cele 62 de mașini de la start sunt împărțite în patru clase. Capul de afiș va fi reprezentat de clasa Hypercar, care aliniază la start cinci mașini, inclusiv două ale echipei câștigătoare anul trecut, Toyota Gazoo Racing.

Tom Kristensen

Prototipurile de tip LMP2 formează cea mai numeroasă clasă, cu 27 de mașini la start, în timp ce mașinile LMGTE sunt împărțite în clase Pro (șapte mașini de uzină ale Ferrari, Chevrolet și Porsche) și Am (23 de mașini, unde apare în plus și Aston Martin).

De nouă ori câștigător al cursei, expertul Eurosport Tom Kristensen, poreclit „Mr. Le Mans”, a spus: „Le Mans este un festival. Anul trecut am avut parte de limitări și protocoale în ce îi privește pe spectatori, însă anul acesta am revenit la normal și oamenii vor veni să se bucure de cursă. Istoria acestei curse este imensă.”

„Mașinile zilelor noastre sunt incredibil de complexe. Zonele în care echipele pot căuta progrese și optimizări, precum conceptul aerodinamic și motorul, sunt detaliate și esențiale. Tehnologia este foarte importantă și a evoluat mult din anii 90, când mașinile erau relativ simple.”

Printre piloții care vor concura pe Circuit de la Sarthe în acest an se numără și actorul Michael Fassbender, care va pilota alături de alți doi colegi un Porsche 911 RSR-19 din clasa LMGTE Am.

PROGRAM TV COMPLET TRANSMISIUNI Le Mans 2022

  • Miercuri, 15:00 – Antrenamente libere 1 (Eurosport 2)
  • Miercuri, 19:00 – Calificări (Eurosport 2)
  • Miercuri, 23:00 – Antrenamente libere 2 (Eurosport 1)
  • Joi, 16:00 – Antrenamente libere 3 (Eurosport 2)
  • Joi, 21:00 – Hyperpole (Eurosport 1)
  • Joi, 23:00 – Antrenamente libere 4 (Eurosport 1)
  • Sâmbătă, 11:30 – Încălzire (Eurosport 1)
  • Sâmbătă, 17:00 – Start cursă (Eurosport 1)
  • Duminică, 17:00 – Final cursă (Eurosport 1)
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te