Homepage  / Recomandări

De 1 Decembrie, Digi World aduce, în premieră, Episodul 2 din „Zona de Risc. Biocod”

De 1 Decembrie, Digi World aduce, în premieră, Episodul 2 din „Zona de Risc. Biocod”

de Redactia Tvmania

Digi World invită pasionații de știință revoluționară să urmărească vineri, 1 Decembrie, de la ora 21:00, cel de-al doilea episod din „Zona de Risc. Biocod” - singura serie de documentare de popularizare a medicinei din România. În noul episod, dr. Bogdan Ivănescu duce biotehnologia la nivelul următor și, alături de colaboratorii săi, ghidează publicul mai aproape de ultima frontieră a medicinei.

De Ziua Națională a României, dr. Bogdan Ivănescu, personajul principal al noii serii „Zona de Risc. Biocod”, povestește publicului despre noile rezultate revoluționare ale medicinei regenerative, obținute împreună cu echipa sa de colaboratori.

Astfel, în episodul 2 din această serie unică, echipa DIGI Docs discută cu medici vizionari, aparținând echipei conduse de renumitul specialist Irinel Popescu, și prezintă activitatea Centrului de Excelenţă în Medicina Translaţională, care abordează faimoasa tehnică de editare genetică denumită CRISPR. 

 „Un documentar de știință joacă într-o altă ligă. Dacă în primul episod al seriei mai mult provocam apetitul publicului pentru știință, în aceste două episoade intrăm cu adevărat în secretele celulelor stem, clonării ori a tehnologiei CRISPR și vedem aplicațiile acestora. Mai avem multe de făcut împreună și despre care de abia aștept să vă povestesc, având credința că toate proiectele începute vor reuși, poveste pe care o voi putea spune grație Zonei de Risc”, a declarat Bogdan Ivănescu, protagonistul noilor episoade Zona de Risc. Biocod.

„Zona de Risc. Biocod” în avangarda medicinei regenerative

În cadrul celui de-al doilea episod, din primul documentar românesc despre celulele stem, respectiv tehnicile de editare genică, telespectatorii vor descoperi procesul lanțului de recoltare şi de manipulare a probelor de laborator, conștientizând, totodată, importanța prelucrării datelor. 

Noul episod, difuzat pe 1 decembrie, de la ora 21:00, va oferi, în exclusivitate,  informații despre biopsia lichidă și modul de realizare a acesteia, dar și răspunsuri la întrebări precum „Poate să ofere genomica un pancreas sănătos diabeticilor?” sau „Poate ajuta aceasta la vindecarea cancerului?”. 

Mi-a făcut plăcere să fiu alături de dr. Bogdan Ivănescu, cu care am colaborat și în ocazii anterioare (separarea celulelor hepatice prin metode mecanice, după tehnica introdusă de firma Rigenera). În proiectul Zona de Risc. Biocod m-am străduit să prezint preocupările centrului nostru de cercetare, în domeniul genomicii, preocupări care pleacă, în primul rând, de la ideea de a progresa în diagnosticul și tratamentul cancerelor digestive pe baza cercetărilor genomice. Colaborarea a fost, ca de obicei, plăcută și eficientă, un bun prilej de sinteză a rezultatelor noastre”, a declarat medicul Irinel Popescu, membru în cadrul CEMT: Centrul de Excelenţă în Medicina Translaţională din România.

„Am aflat de acest proiect de la Prof. Irinel Popescu și de la Dr. Bogdan Ivănescu, cu care aveam colaborări de cercetare mai vechi. Am simțit că se acordă importanță activității de cercetare pe care o desfășor în cadrul IC Fundeni și că am posibilitatea de a o promova. Cea mai mare provocare a fost să comunic informații științifice într-un limbaj cât mai accesibil publicului larg”, completează dr. Răzvan Iacob.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te