Homepage  / Ultimul număr

Flori pe gheata

Flori pe gheata

de Redactia Tvmania

Spectacolul, gratia si forta se vor asambla armonios, incepand de luni, pe gheata patinoarului din Varsovia, acolo unde, timp de o saptamana, se vor desfasura Campionatele Europene de patinaj artistic.

Polonia a asteptat indelung evenimentul de la Varsovia. Campionatul European de patinaj artistic este, dupa cum chiar polonezii au afirmat, in scrisoarea de multumiri adresata federatiei europene de profil, cea mai importanta competitie sportiva organizata vreodata in aceasta tara! Concurenti din 30 de tari se vor strange la Varsovia pentru a-si disputa laurii in, probabil, cel mai frumos dintre sporturile de iarna.
Limitarea geografica la granitele Europei a salvat forta traditionala a acestui sport, Rusia, de multe batai de cap. Suprematia coplesitoare din deceniile trecute a scolii rusesti a inceput sa se destrame in ultimul timp sub asaltul „veneticilor”. In absenta liderilor mondiali, chinezii Dan Zhang si Hao Zhang, concursul pe perechi va ramane o afacere in care rusii vor concura intre ei, dar si cu o pereche germano-ucraineana. Micuta Aliona Savchenko, o fatuca de 18 ani nascuta la Kiev, pasionata de muzica si carti, este, la cei 153 centimetri ai sai, o jucarie in mainile lui Robin Szolkowy, germanul mai in varsta cu zece ani decat Aliona innebunit dupa motociclete si sport. Cei doi (ocupantii locului secund in clasamentul mondial) alcatuiesc o pereche superba pentru Germania. Rivali nu pot fi, bineinteles, decat rusii: perechile Maria Petrova/Alexei Tihonov (locul 3 mondial) si Julia Obertas/Sergei Slavnov (locul 6 mondial) ravnesc la titlul continental.

Tarina Irina
Concursul de dans anunta o lupta cel putin la fel de stransa. Tatiana Navka si Roman Kostomarov, doi veterani din Rusia, domina ierarhia mondiala, dar au o concurenta puternica in Albena Denkova si Maxim Staviski, un cuplu bulgaro-rus reprezentandu-i pe vecinii de la Sud de Dunare. Singura echipa occidentala care conteaza in aceasta disciplina provine din Franta. Isabelle Delobel si Olivier Schoenfelder locuiesc la Lyon, dar au fost cizelati tot de o rusoaica, antrenoarea Tatiana Tarasova.
Concursurile individuale promit, ca intotdeauna, un recital de virtozitate, mai ales ca de la competitie nu va lipsi legendara Irina Slutkaia, moscovita care, la 28 de ani, are deja lumea patinajului la picioare. Irina domina autoritar ierarhia lumii si a strans, incepand din 2000, 12 medalii la Olimpiade, Mondiale si Europene. Principalele sale adversare, japonezele Mao Asada si Fumie Suguri, nu vor fi prezente, asa ca Slutkaia isi va disputa aurul cu o singura rivala serioasa, conationala Elena Sokolova (locul 4 mondial).

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te