Homepage  / Cinema

Francis Ford Coppola a stabilit distribuția pentru „Megalopolis”. Filmările vor începe în curând în Georgia

Francis Ford Coppola a stabilit distribuția pentru „Megalopolis”. Filmările vor începe în curând în Georgia

de Andreea Hentea,

Celebrul regizor a completat distribuția celui mai recent film al său, „Megalopolis”, ale cărui filmări vor începe în această toamnă, în Georgia, scrie deadline.com.

Noii veniți sunt Chloe Fineman („Saturday Night Live”), Isabelle Kusman („Licorice Pizza”), D.B. Sweeney („Doi bărbați și jumătate”), debutantul Bailey Ives și celebrul Dustin Hoffman. Ei se adaugă celorlalte nume sonore alese deja, de ceva timp, de marele regizor pentru distribuția sa, precum Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel („Urzeala tronurilor”), Jon Voight, Laurence Fishburne, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, Aubrey Plaza și James Remar.

Francis Ford Coppola (83 de ani) plănuiește să regizeze „Megalopolis” de peste două decenii. Un non-conformist care a pariat întotdeauna pe viziunea sa (de cele mai multe ori cu succes), regizorul și-a finanțat aproape în totalitate noul film, cu o sută de milioane de dolari. Acesta va fi, se pare, o poveste amplă despre ambiție politică, geniu și dragoste, o reprezentare metaforică a unei lumi incapabile să își rezolve propriile probleme sociale.

La ce visează Francis Ford Coppola

Întrebat, într-un interviu acordat publicației Deadline la începutul anului, dacă riscă totul, încă o dată, pentru acest film ca să nu regrete că nu a făcut-o, la final, regizorul a spus că acest lucru e doar în parte adevărat, adăugând:

„Ce rău mi s-ar putea întâmpla, să mor, să dau faliment? Nimic din toate astea. Toți copiii mei au succes, apoi le rămâne acest loc frumos, Inglenook (faimoasa afacere viticolă a familiei Coppola – n.r.).

Sunt convins că dacă reușești să faci un film care le transmite ceva oamenilor timp de zece, douăzeci sau mai mulți ani, banii nu sunt pierduți. Mă uit la filmele mele. Toate sunt încă privite după cincizeci de ani de la premieră. Cu cât sunt mai neobișnuite, cu atât par să reziste mai mult, nu știu de ce”.

Legendarul regizor a continuat, în același ton: „Ce m-ar face cu adevărat fericit? Nu să câștig alte premii Oscar, pentru că am deja multe (cinci – n.r.) și poate chiar mai multe decât merit. Nu să câștig mulți bani, deși între timp cred că se va întâmpla, atâta vreme cât oamenii vor continua să-mi vadă filmele și să găsească lucruri noi în ele. Doar că aș vrea, după ce nu voi mai fi, ca ei să discute despre «Megalopolis» și despre ipoteza că societatea în care trăim este singura disponibilă pentru noi.

Cum o putem face mai bună?

Prin educație, prin îmbunătățirea sănătății mintale? Ceea ce transmite cu adevărat filmul este că utopia nu e un loc, ci este ideea de a face mai bine tot ce facem, de-a veni mereu cu câteva idei care să schimbe lucrurile în bine. Aș zâmbi în mormânt dacă aș crede că se întâmplă cu adevărat așa ceva, fiindcă oamenii chiar se gândesc cu adevărat la semnificația filmelor dacă ele le oferă ceva.

Cum ar fi dacă am încuraja oamenii să discute cu adevărat despre căsătorie, educație, sănătate, dreptate, oportunități și libertate, despre toate lucrurile minunate pe care le-a creat omenirea?

Dacă s-ar întreba cum să le îmbunătățească? Ar fi grozav, sunt sigur că ne-ar fi mai bine dacă această conversație ar avea loc”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te