Homepage  / Ultimul număr

Razbunatorul mascat

Razbunatorul mascat

de Redactia Tvmania

Echipa trilogiei „Matrix” s-a reunit inca o data pentru a realiza ecranizarea unei celebre serii de benzi desenate din anii ’80, „V de la Vendetta”, in care eroul este un personaj mascat.

Create in urma cu aproape doua decenii si jumatate, benzile desenate „V de la Vendetta” au fost publicate, pentru prima oara in 1981, intr-o revista lunara independenta, cucerind imediat publicul. Timp de 26 de numere, revista „Warrior” a publicat povestea inventata de Alan Moore si David Llyod, despre un erou mascat ce lupta pentru eliberarea concetatenilor sai de sub cei ce au transformat Marea Britanie intr-o tiranie. Moore si Llyod protestau astfel, intr-un mod original, fata de guvernarea ultraconservatoare a Doamnei de Fier, Margaret Thatcher. Dat fiind ca revista a disparut, aventurile eroului cu nume de cod „V” au luat o pauza timp de cinci ani, iar in 1989 „V de la Vendetta” a aparut complet, sub forma unei carti de benzi desenate.
Nu a trecut multa vreme pana cand o casa de productie sa cumpere drepturile de ecranizare, iar celebrii frati Andy si Larry Wachowski, creatorii „Matrix”-ului au scris un scenariu adaptat. Proiectul a fost insa lasat deoparte intrucat cei doi au inceput munca la „Matrix”. In timpul post-productiei la al doilea si al treilea episod din „Matrix”, fratii Wachowski au revazut scenariul filmului „V de la Vendetta”. Au decis sa nu se implice in proiect ca regizori si l-au propus in locul lor pe primul lor regizor asistent, James McTeigue, cu care lucrasera la toata trilogia „Matrix”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te