Homepage  / Ultimul număr

Un altfel de Schumi

Un altfel de Schumi

de Redactia Tvmania

De la victorii in Marele Circ, pana la petreceri explozive, retragerea lui Michael Schumacher de la Ferrari a atras dupa sine si pierderea celui mai bun pilot de Formula 1, din toate timpurile.

Formula 1 are cu ce se mandri. Michael Schumacher a adunat cateva recorduri, demne de luat in seama. Sapte titluri mondiale in Marele Circ! Primul pilot german de Formula 1 care a castigat un titlu mondial. Primul sportiv miliardar, cu un salariu anual de aproximativ 80 de milioane de dolari in 2004. Si, bineinteles, primul pilot care a dat glas unei masini Ferrari, in filmul de desene animate „Masinute” (2006). Istoria celui mai bun pilot s-ar fi scris mai departe, daca germanul n-ar fi anuntat in septembrie retragerea sa din Marele Circ. Evenimentul a avut loc pe circuitul de la Sao Paolo, in Marele Premiu al Braziliei, unde Schumi a terminat pe cea de-a patra pozitie, nemaiavand loc pe podiumul dominat de catre mai tanarul Fernando Alonso si Renault F1. Daca pentru public, Schumacher a fost pana acum istoria vie a performantelor din acest sport, pentru Scuderie a insemnat cativa ani de dezvoltari masive in divizia motorsport a companiei.

Lipit de circuit
Cum orice poveste de succes nu incepe niciodata singura, Schumacher s-a urcat pentru prima data intr-o masina la varsta de patru ani. Pe atunci, era vorba despre un simplu kart facut de catre tatal lui. Ulterior, la sase ani, a castigat primul lui concurs de karting, pentru ca marea lovitura sa o dea incepand cu 1984, cand a castigat mai multe titluri nationale si europene, in acest sport. Urmatorul pas a fost Formula Ford, careia i-a succedat Formula 3, pentru ca in 1990 sa devina junior al echipei Mercedes din Campionatul Mondial de Prototipuri. De aici, pana la arena de cai putere si bugete de milioane de euro, condusa de catre Bernie Ecclestone, n-a mai fost decat un pas. La Jordan. Ulterior, la Benetton. Si, pana la urma, s-a stabilit la Ferrari, mentinand ani la rand aceasta echipa pe podiumurile din Marele Circ.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te