Homepage  / Știri / Televiziune

Virgil Ianţu, Corina Dănilă și Diana Cavallioti au pregătit ediții speciale de 1 Iunie, la TVR 2

Virgil Ianţu, Corina Dănilă și Diana Cavallioti au pregătit ediții speciale de 1 Iunie, la TVR 2

de Redactia Tvmania

Virgil Ianţu s-a pregătit cu o ediţie specială „Câştigă România!”, alături de şase elevi excepţionali, iar „Joaca de-a copilăria” ne va însoţi de la primele ore. Corina Dănilă va transmite în direct o ediţie specială „Ieri-Azi-Mâine”, iar la amiază telespectatorii mari şi mici sunt invitaţi la un film de colecţie: „Amintiri din copilărie”, în regia Elisabetei Bostan.

 

Copii, părinţi şi bunici, toţi cei care vor să experimenteze ”Joaca de-a copilăria” sunt aşteptaţi la Televiziunea Română, de 1 iunie, la Ziua Porţilor Deschise. Începând cu ora 09.30 se dă startul la #joacatvr!. Până la ora 21.30, vizitatorii se vor bucura de multe atracţii în studiourile şi în curtea TVR şi vor putea să ia parte la emisiuni precum „Vedeta populară”, „Flori de tezaur”, „Ieri, azi, mâine”, transmisiuni în direct.

Sărbătoarea de la TVR se poate vedea şi pe micul ecran, iar telespectatorii TVR2 sunt invitaţi vineri, 1 iunie, de la ora 10.10, să petreacă dimineaţa alături de Liana Stanciu, Denisa Trofin şi Alexandra Tiniche, la „Joaca de-a copilăria”. Copiii sunt eroii zilei, personajele principale şi sărbătoriţii, dar şi părinţii şi bunicii sunt aşteptaţi să li se alăture în „Joaca de-a copilăria”. De la ora 13:00 aflăm cele mai importante ştiri în „Telejurnalul copiilor”, iar de la ora 13.30 Liana Stanciu, Denisa Trofin şi Alexandra Tiniche revin pentru a ne ţine la curent cu ultimele evenimente din studiourile şi curtea TVR.

Amintiri din copilărie

De la ora 14:20 suntem invitaţi la un film de colecţie: „Amintiri din copilărie” (România, 1964). Inegalabilul film al regizoarei Elisabeta Bostan, în care sunt ecranizate poveştirile atât de iubite ale lui Ion Creangă, a fost distins cu premii internaţionale. Regizoarea dă viaţă pe ecran celor mai frumoase pagini ale literaturii româneşti pentru copii: La cireşi, La scăldat, Calul Bălan, Pupăza din tei, Bădiţa Vasile, Cu pluguşorul şi Caprele Irinucăi. În rolurile principale îi vom recunoaşte pe actorii Ion Bocancea, Ştefan Ciubotăraşu, Corina Constantinescu şi Emanoil Petruţ.

De la ora 15:40, Corina Dănilă vă aşteaptă cu o ediţie specială „Ieri-Azi-Mâine”, dedicată Zilei Copilului. În emisiunea transmisă în direct din curtea televiziunii vor fi invitaţi Silvia Dumitrescu, Meloritm, Floare de colț, Miracol, Sunetul Muzicii, Soft Step, Ana Maria Baltag, Alexia Niculae, Mario Niculescu, Cezar Ion Mircea, Angelina Andrei, Nae Alexandru şi Grupul „Supermarket”.

 

Cu şi despre copii, la „Câştigă România!”

De Ziua Copilului, Virgil Ianţu este gata să dea startul unei ediţii speciale „Câştigă România!”. Vineri, 1 iunie, de la ora 20.00, în concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 se vor întrece şase elevi, câte o pereche din trei regiuni ale țării: Moldova, Ardeal și Ţara Românească. Despre concurenţii pe care telespectatorii îi vor cunoaşte vineri, Virgil Ianţu spune că sunt un exemplu şi că a fost impresionat de performanţele lor.

 „De fiecare dată când întâlnim la „Câştigă România!” copii inteligenţi şi atât de pregătiţi, cum sunt concurenţii din această ediţie, este o bucurie foarte mare pentru noi toţi. Sunt copii deschişi, relaxaţi şi care învaţă foarte bine. O surpriză extraordinară”, a spus Virgil Ianţu.

Dan – Sergiu Docea și Alexia Nădejde, din Botoşan, Teodora Stan și Rareş Doica din Cluj şi Bianca Maria Andreea Popescu și Victor Ştefan Arseniu din Argeş, toţi elevi cu rezultate foarte bune la învăţătură şi diplome în concursuri şi olimpiade, au venit curajoşi şi pregătiţi să răspundă întrebărilor de cultură generală puse de Virgil Ianţu.

Cei şase elevi vor concura în echipă, câte doi la un pupitru. Premiile ediţiei speciale sunt atractive, iar ei vor primi la sfârşitul concursului de cultură generală câte o bicicleta Mountain Bike, ideală pentru plimbari prin oraş sau pe teren semi accidentat şi dulciuri. Doi dintre participanţi, cea mai bună echipă, vor fi recompensaţi şi cu câte un set „ISTORIA ILUSTRATĂ A ROMÂNIEI ȘI A REPUBLICII MOLDOVA”, format din 6 cărți, oferite de Editura Litera.

 

De la ora 21:00, „Gala umorului” îi surprinde pe telespectatorii TVR 2 cu o ediţie specială. Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba vă invită să retrăiți, pentru o oră, câteva dintre poveștile vesele din lumea copilăriei. Seara se încheie cu un film de comedie. De la ora 22.10, puteţi urmări „Vacanţă cu surprize” (WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY-Marea Britanie, 2014), un film în regia lui Andy Hamilton şi Guy Jenkin. Din distribuţie fac parte David Tennant, Rosamund Pike şi Billy Connolly.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te