Homepage  / Vedete străine

10 staruri care au fost profesori înainte de deveni faimoși

10 staruri care au fost profesori înainte de deveni faimoși
22

de Roxana Mirea,

Majoritatea vedetelor nu își încep cariera cu o mare lovitură de la bun început. Celebritățile și-au câștigat faima după mulți ani de muncă. Ba chiar, există mai mulți actori și cântăreți celebri care au fost profesori înainte de a deveni cunoscuți la nivel internațional, iar lista este mai mai mare decât ne-am fi așteptat.  

Hugh Jackman 

Înainte de a deveni Wolverine sau Jean Valjean în „Les Miserables”, Hugh Jackman a lucrat ca profesor de sport la școala Uppingham din Anglia, în 1987. În 2013, Jackman chiar a devenit viral după ce a recunoscut un fost elev în timpul unui eveniment. „Cum a fost educația ta?”, a întrebat actorul. „Te-am pregătit pentru viață?”. 

Venice – Hugh Jackman At Excelsior HotelIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 22

Liam Neeson 

Cu mulți ani în urmă, starul de acțiune Liam Nesson a petrecut doi ani studiind pentru a deveni profesor. „Este probabil cea mai dificilă meserie pe care am încercat să o stăpânesc vreodată”, a declarat el pentru ESPN. „Am atât de multă admirație pentru [profesori]. Mi s-a părut imposibil să predau fetelor și băiețițor de 12 și 13 ani.” 

Acest copil anume nu voia să se așeze, voia să perturbe întreaga clasă. Așa că m-am dus la el și l-am rugat să iasă din clasă și să stea afară. Următorul lucru pe care l-a făcut a scos un cuțit spre mine”, și-a amintit Neeson. „Reacția mea a fost să îl lovesc, ceea ce nu ar fi trebuit să fac, dar m-am simțit amenințat.” 

Liam Neeson à la sortie de l’émission „The View” à New YorkIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 22

Billy Crystal 

Actorul și comediantul Billy Crystal a fost, de asemenea, profesor de liceu. „Am fost un flotant cu diurnă în același liceu în care am învățat”, a declarat el pentru Oprah Winfrey. „Stăteam în birou și câștigam 42,50 de dolari pe zi, iar când lipsea un profesor, îl suplineam. Am predat orice, de la engleză la atelier auto.” 

Jon Hamm 

Îți poți imagina să-l ai pe Jon Hamm ca profesor? Credeți sau nu, iconicul Don Draper a predat cândva. „Cred că predarea este una dintre cele mai bune profesii de pe planetă și am avut norocul să o fac timp de un an”, a declarat el pentru Today Show, potrivit sheknows.com.

Lin-Manuel Miranda 

Înainte de marea sa șansă, după ce a scris „In the Heights”, Lin-Manuel Miranda a predat la gimnaziu. „Am predat engleza în clasa a șaptea și unul dintre cele două lucruri pe care le predam cu predilecție era „Things Fall Apart” de Chinua Achebe”, a declarat el pentru The Harvard Crimson. „A fost uimitor să văd cum elevii de clasa a șaptea o înțeleg, pentru că sunt lucruri foarte dure în ea, dar odată ce își dau seama de ea, inspiră o mulțime de scrieri uimitoare din partea lor.” 

Cealaltă operă a fost „Visul unei nopți de vară””, a continuat el. „Cel mai bun mod de a preda orice Shakespeare este să te ridici și să o faci, pentru că sunt piese de teatru – nu sunt bucăți de literatură care să fie citite – așa că puneam fiecare copil din clasă să joace un rol în fiecare zi și citeam întreaga piesă, iar asta era foarte distractiv. Așa că asta a fost întotdeauna un adevărat punct culminant.” 

Sheryl Crow 

După ce a absolvit cu o diplomă în compoziție muzicală, interpretare și predare la Universitatea din Missouri, Sheryl Crow și-a pus imediat în valoare această diplomă, devenind profesoară de muzică în districtul școlar Rockwood din St. Louis, potrivit The List. Nu la mult timp după scurta sa perioadă de predare, însă, Crow a lăsat totul în urmă pentru a se dedica muzicii în Los Angeles.  

Sting 

Cine nu și-ar dori un adevărat rockstar ca profesor? Se pare că mulți elevi au avut această plăcere, deoarece Sting, solistul trupei The Police, a lucrat ca profesor de engleză și antrenor de fotbal timp de doi ani la St. Paul’s din Cramlington, Anglia. Potrivit University Herald, Sting a spus odată că a fi profesor este „Una dintre cele mai importante meserii de pe planetă”. 

Jesse Williams 

Înainte de a ne înnebuni pe toți în rolul lui Jackson Avery din „Anatomia lui Grey”, Jesse Williams a fost și profesor. „Liceul este preferatul meu doar datorită capacității mele de a mă conecta cu elevii”, a declarat el pentru PureWow în 2021. „Cred că asta provine din faptul că liceul a fost o adevărată schimbare, o adevărată bifurcație pentru mine ca elev și m-a ajutat să mă pun pe drumul cel bun. A fost un adevărat punct de balama în viața mea, așa că cred că asta m-a atras. Dar la grădiniță a fost foarte distractiv. Întotdeauna o aventură, cu siguranță m-a ajutat să mă pregătesc mai mult pentru a fi părinte decât orice altceva. M-am simțit în totalitate ca un polițist de grădiniță.” 

Mai presus de toate, faptul că a devenit profesor l-a făcut să aprecieze mai mult luptele zilnice cu care se confruntă profesorii din școlile publice. „Am fost elev în școli cu resurse foarte reduse în copilărie și am devenit profesor în școli cu resurse reduse, așa că am văzut atât de la egal la egal, cât și de la elev la elev, impactul pe care lipsa de rechizite îl poate avea asupra elevilor”, și-a amintit el. „Îi poate împovăra cu adevărat.” 

„The  Irishman” Los Angeles PremiereIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  11 / 22

Gene Simmons 

Gene Simmons, solistul trupei Kiss, a avut și o meserie surprinzătoare înainte de celebritate: a predat clasei a șasea! Comparând fostul și actualul său domeniu, Simmons a vorbit despre dificultățile cu care s-a confruntat. „Recompensele sunt mult mai mari în industria muzicală, dar capcanele sunt foarte adânci”, a declarat Simmons pentru Parade. Și, deși, potrivit lui, ambele i-au oferit timp în lumina reflectoarelor, „În una dintre ele, ești în fața unui public care poate nu vrea să fie acolo.” 

Sylvester Stallone 

Înainte ca Sylvester Stallone să se descopere ca actor, a fost angajat de un internat elvețian pentru fete ca profesor de gimnastică și bodyguard al căminului, relatează People. Cu toate că slujba nu era ceva extraordinar, acolo și-a descoperit prima dată dragostea pentru actorie: a jucat în „Death of a Salesman”. După aceea, Stallone s-a înscris la o școală de teatru și, ei bine, restul este istorie! 

Sylvester Stallone va juca într-un nou proiect Amazon StudiosIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  16 / 22

Sursa foto: hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton