Homepage  / Timp liber / Vedete româneşti

5 emisiuni românești pe care le poți urmări doar pe YouTube

5 emisiuni românești pe care le poți urmări doar pe YouTube

de Cătălina Matei,

Odată cu pandemia, consumul de Internet a atins cote uriașe, mai ales că mulți dintre producătorii de conținut media au fost și ei limitați în a-și desfășura activitatea. Fără concerte, fără filmări, fără spectacole... lumea a încremenit, mai ales în timpul stării de urgență. Nu și Internetul! Dincolo de “explozia” de podcasturi care a luat cu asalt YouTube-ul, au apărut și emisiunile. Ce fel de emisiuni?

De la clasicele talk-show-uri până la buletine medicale, emisiunile românești care pot fi urmărite doar pe YouTube sunt un amestec de genuri și formate. Fără a intra în categoria “podcast”, care și aceasta s-a transformat considerabil, de la conținut exclusiv audio la producție într-un studio de filmare, ne-am propus să aducem în prim-plan cele mai interesante 5 emisiuni care se pot vedea dor pe YouTube. Numărul mediu de vizualizări reprezintă unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea acestor producții.

„8, 8 și ceva FIX”, cu Smiley

“Salutare! Eu sunt Andrei şi vă zic la <8, 8 şi ceva FIX>, o emisiune social-educativă, în care discutăm subiecte importante într-o manieră relaxată, alături de o băutură special pregătită de Nur. Ne vom vedea aici săptămânal, în jurul orei 8, şi vom încerca să vedem în toate partea bună a lucrurilor, să zâmbim, să facem proverbialul haz de necaz”, este descrierea pe care Andrei Tiberiu Maria alias Smiley o face pe canalul de YouTube care găzduiește emisiunea sa.

Show-ul, cu invitați, știri prezentate în maniera lui Smiley și chiar materiale de genul “vox popoli” a fost filmat în fostele Uzine Faur, acolo unde Andrei are studioul HaHaHa Production.

Până în momentul apariției acestui material, ediția cu cele mai multe vizualizări, aproape 400.000, este chiar prima ediție, în care artistul, printer alte momente, a primit numeroase sfaturi despre viața de tătic.

Următoarea clasată este cea mai recentă ediție, cu peste 320.000 de vizualizări, “Cum să-ți găsești sufletul pereche cu Gina Pistol și Josephine”. Faptul că invitata principală a lui Andrei a fost chiar partenera sa de viață și mama fetiței lui, Gina Pistol, a contat foarte mult.

„Este o emisiune social artistică difuzată din când în când, în jurul orei 8, pe canalele de Facebook, Instagram şi Youtube Smiley, adică ale subsemnatului. Ne-am dorit o emisiune de divertisment cu o componentă educativă, cu subiecte accesibile şi cu impact direct asupra publicului larg, urmăritorii fiind invitaţi să fie parte din poveste, să dezbată şi să continuie tema emisiunii în comentarii”, ne-a dezvăluit Smiley.


Artistul nu este singur în platoul emisiunii. „Cele mai populare comentarii sunt citite în emisiunea următoare, iar cei mai populari comentatori de pe Internet ajung invitaţi în platou. Nu durează mult, în jur de 60 de minute, şi ne dorim să fie dinamică şi de interes pentru oricine, de la copii, la oameni care se cred mari. Avem în fiecare ediţie un barman profesionist care încălzeşte discuţia cu o băutură pentru invitaţi, un public format din doi oameni selectaţi pe baza comentariilor episodului trecut, un invitat VIP care niciodată nu poate să ajungă, dar care este prezent măcar prin videoconferinţă, un invitat pe canapea specialist în subiectul dezbătut, un actor sau influencer popular într-o scenetă amuzantă de 2-3 minute şi un muzician foarte talentat care nu are parte de reflectorul meritat. Avem tot ce ne place nouă şi speram să placă şi celorlalţi că noi”, ne-a mai dezvăluit juratul de la „SuperStar România”.

“Copiii spun… cu Virgil Ianțu”

În urmă cu 20 de ani, “Copiii spun lucruri trăsnite”, prezentată de Virgil Ianțu, era una dintre cele mai urmărite emisiuni de televiziune din România. Difuzată la Prima TV, producția a avut și un alt prezentator, pe actorul Florian Ghimpu, însă a ieșit destul de repede din grila postului.

Între timp, Virgil Ianțu a reluat formatul și l-a lansat împreună cu Romanian Artists Agency pe YouTube, sub denumirea “Copiii spun… cu Virgil Ianțu”, chiar pe 1 iunie, anul acesta. Emisiunea, difuzată săptămânal, este deja la al doilea sezon, iar copiii prezenți, cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani, sunt tratați ca niște adulți și răspund haios la întrebări… serioase.

Ediția cu cele mai multe vizualizări este cea cu numărul 1, din primul sezon, în care, printre copiii care au răspuns la întrebările lui Virgil, s-a regăsit și Erin, fetița cântăreței Sore. Peste 630.000 de vizualizări a înregistra ediția cu pricina.

“Duet cu Alexandra”, cu Alexandra Ungureanu

Este una dintre emisiunile produse de Divizia de Digital (theXclusive) a postului Kanal D, difuzate online.  Spre deosebire de Pro TV și Antena 1, care la rândul lor au producții online, dar care sunt difuzate exclusive pe platformele lor, Kanal D le distribuie pe YouTube.

“Duet cu Alexandra” este una dintre producțiile “theXclusive” foarte urmărite pe YouTube. Gazda emisiunii este Alexandra Ungureanu,  care, acompaniată de un band live, cântă împreună cu artiștii invitați. Printre întrebări și răspunsuri, se strecoară și interpretări live în duet. Ediția în care invită a fost Theo Rose a înregistrat aproape 220.000 de vizualizări.

Ce alte emisiuni mai pot fi urmărite pe canalul “theXclusive” de pe YouTube? “În oglindă” cu Mihai Ghiță, “Detectorul de minciuni”, “Well Done”, “La sală” și “Călătorește, trăiește, iubește” sunt câteva dintre ele.

“Pacientul 2.0”, cu Laura Bogaciu

“Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre sănătate pe limba ta și toate materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie”… Este descrierea pe care o găsiți pe canalul de YouTube  “Pacientul 2.0”.

Laura Bogaciu, jurnalist și blogger, este cea care explică toate informațiile medicale despre anumite boli folosind un limbaj extreme de accesibil pentru oamenii obișnuiți. Este volubilă, amuzantă și credibilă în același timp.

Ediția cu cele mai multe vizualizări, aproape 240.000, este “De ce facem tromboză” și aa dunat până acum 474 de comentarii.

“Window Shopping” (Porc TV), cu Bogdan Drăcea

Dincolo de seria “Urbanist Sessinos”, unde ediția cu Irina Rimeș a ajuns la aproape 7 milioane de vizualizări, “Window Shopping” este o altă producție marca Porc TV care a prins foarte bine pe YouTube. Între timp, filmările pentru acest proiect par a fi încetat, căci  cel care o prezenta, Bogda Drăcea, este implicat acum într-o altă producție pe YouTube, “Kickz & Diggz”.

Revenind la “Window Shopping”, care aduce cu un late nigh show preserat cu plasare de produse marca Porc, ediția care a strâns cele mai multe vizualizări până acum, aproape 490.000, este cea în care a fost invitat Mihai Bobonete, actorul din “Las Fierbinți”.  Bobo, de altfel, revine pe YouTube cu un nou sezon al podcastului “Da Bravo” din 1 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 Doctor de bine
  Află sfaturile medicilor invitați și vezi care sunt cele mai bune căi de tratament, dar și de prevenție, pentru o arie largă de boli, atât la copii, cât și la adulți....
 • 10:30 Umami: al 5-lea gust
  Umami: al 5-lea gust este un show culinar, prezentat de Cristi Dumitru, Alin Barabancea (co-prezentator) și Sergiu Nedelea (expert în vinuri).
 • 11:00 Prietenul meu dinozaur AP
 • 12:45 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 13:45 De bunăvoie şi nesilită de nimeni AP
 • 16:00 Visuri la cheie
  "Visuri la cheie" este un show de televiziune ce prezintă cazurile emoţionante ale unor familii, iar echipa emisiunii le transformă locuinţele în spaţii frumoase...
 • 18:00 România, te iubesc!
  Cosmin Savu face o incursiune în istoria noastră recentă și prezintă ancheta Petrolul roșu, radiografia unei industrii care privește întreaga populație. Suntem la...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 Misiune: Imposibilă. Declinul 12
 • 23:00 Născut să ucidă 15
  După moartea tatălui său, Wesley, află că acesta fusese liderul unei organizaţii misterioase de asasini care încerca să păstreze ordinea mondială. Tânărul vrea să-i...
 • 01:15 Apropo TV
  "Apropo" este unul dintre cele mai folosite cuvinte din vocabularul românilor. Fie ca sunt în maşină, la serviciu, acasă, pe stradă sau pur şi simplu aleg un iaurt...
 • 02:15 De bună voie şi nesilită de nimeni AP
 • 04:15 România, te iubesc!
  Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi Rareş Năstase caută şi informează publicul din toată România despre adevăruri pe care mulţi le-ar dori ascunse:...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 07:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 09:00 Neatza de weekend
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Hello Chef!
  Antena 1 lansează un nou proiect de cooking - Hello Chef, ce aduce laolaltă săptămânal în bucătărie un chef - Roxana Blenche, un medic cardiolog pasionat de nutriţie...
 • 15:00 Te cunosc de undeva!
  "Te cunosc de undeva!", cel mai spectaculos show de transforming, pune în scenă spectacole pe care nu trebuie să le ratezi! Zeci de artişti au urcat pe scena transformărilor...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 iUmor 12
  Cel mai "nebun" juriu din televiziune, format din Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac caută cel mai amuzant român în emisiunea "iUmor", de la Antena 1. De la momente...
 • 00:15 iMai mult Umor 15
  "iMai mult Umor" este povestea nevăzută din spatele produsului finit iUmor, este spectacolul din spatele spectacolului, a spus Vlad Drăgulin. Actorul va urmări tot...
 • 00:30 Kingsman: Cercul de Aur 15
  În "Kingsman: Cercul de Aur", eroii noştri fac faţă unor noi provocări. Atunci când sediul agenţiei este distrus iar lumea este ostatică, călătoria lor îi conduce...
 • 03:15 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 04:00 Revelaţia 12
  Filmul este bazat pe incredibila poveste adevărată a iubirii de neclintit a unei mame în faţa unei situaţii imposibile. Când John, fiul adoptiv al lui Joyce Smith...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 08:00 Mireasa din Istanbul AP
  Povestea fascinantă de dintre Sureyya (Asli Enver) şi Faruk (Ozcan Deniz) continuă cu întâmplări dramatice, menite să stârnească interesul privitorului. În ultimul...
 • 09:30 Apel la consilier AP
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 10:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 14:30 Asta-i România! AP
  Pe toate vrem să le cunoaştem şi să nu treacă neobservate. Emisiunea "Asta-i România!" ne prezintă o Românie, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. Întâmplări deosebite...
 • 16:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 18:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 19:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 20:00 Tu Urmezi! AP
  Dan Negru vine în faţa milioanelor de telespectatori cu un game show revoluţionar, ce îmbină concursul de cultură generală şi entertainmentul. Concurenţii stau la...
 • 22:00 Se strigă darul AP
 • 00:00 Fără egal 12
 • 02:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 03:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV