Homepage  / Ultimul număr

Andreea de Gala

Andreea de Gala

de Redactia Tvmania

Ai zice ca, de cand nu mai are "Surprize, surprize" de prezentat saptamanal, Andreea Marin Banica are la dispozitie tot timpul din lume. Insa, chiar daca familia si Violeta, fetita ei de patru luni, raman centrul existentei sale, profesional, vedeta este mai activa ca oricand.

Era Joia Mare, in Bucuresti ploua mocaneste si nu vazusem pe nimeni in ziua aceea prea entuziasmat de viata. Pana cand Andreea Marin Banica a intrat pe usa studioului foto unde o asteptam pentru shootingul de coperta. „Hai ca terminam repede!” au fost primele ei cuvinte – si dintr-o data camera s-a umplut cu energie. Si da, am terminat repede, in trei ore (ceea ce e un record pentru orice sedinta foto respectabila) – asta e, Andreea Marin Banica stie intotdeauna ce spune!

Gala UNICEF 2008
Motivul intalnirii noastre a fost Gala UNICEF pe care TVR 1 o va transmite in direct, sambata, 10 mai, de la 20.00, si pe care Andreea, ambasador UNICEF in Romania, o va prezenta, ca si anul trecut. „Bilantul la miezul noptii a fost de aproximativ 700.000 de euro, un record pentru orice teledon televizat realizat pana in acel moment, iar pe parcursul acestui an banii au fost utilizati de UNICEF in proiecte ce au ajutat aproximativ 15.000 de copii cu dizabilitati”, spune realizatoarea TV despre editia 2007 a galei. Anul acesta, spectacolul va fi asemanator – va dura patru ore, se va desfasura in cele mai mari doua studiouri ale TVR si va aduna zeci de personalitati, presedintele Romaniei fiind invitat si de data aceasta. „Prioritatea noastra sunt drepturile copiilor, pe care parintii din Romania le cunosc prea putin, si mai ales situatia nou-nascutilor si a mamelor in maternitati. Luptam pentru ca din ce in ce mai multe maternitati sa devina asa-numite „Spitale – Prieteni ai copilului”, asa cum exista doar cateva proiecte implementate in tara de UNICEF”.

Inca o calatorie in Africa
In cadrul galei vor fi prezentate si documentare despre situatia copiilor din mai multe colturi ale lumii. Unul dintre acestea va fi realizat chiar de Andreea Marin Banica in Niger. La data cand ne-am intalnit, vedeta se pregatea deja sa plece pe continentul african si isi facuse deja patru vaccinuri pentru bolile specifice locului. Calatoria, planificata pentru 1-8 mai, nu este o premiera pentru Andreea, care a mai fost pe continentul african in 2001, in Kenya si Tanzania. O intreb care este diferenta dintre documentarul pe care il va realiza acum si „Kilimanjaro 2001”. „Atunci a fost un drum initiatic, as putea spune, care a schimbat mult in mine ca om – am fost prima jurnalista romanca ce a ajuns pe Uhuru Peak, la aproape 6000 de metri altitudine. Acum vrem sa aratam de la fata locului situatia copiilor mai putin norocosi decat ai nostri, ca pe o lectie de viata pe care trebuie sa o cunoasca toti romanii”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te