Homepage  / Televiziune

Chef Orlando Zaharia, sfaturi pentru începători: „Pasiunea te împinge să bați la ușa bucătăriei, dar disciplina te face să rămâi acolo”. EXCLUSIV

Chef Orlando Zaharia, sfaturi pentru începători: „Pasiunea te împinge să bați la ușa bucătăriei, dar disciplina te face să rămâi acolo”. EXCLUSIV
14

de Cătălina Matei,

Din 16 noiembrie, noul sezon „Chefi la cuțite” promite nu doar bătălii culinare intense, ci și o celebrare a pasiunii, a prieteniei și a frumuseții României. O aventură cu gust și multă adrenalină pentru cei 4 chefi, dar și pentru prezentatoarea show-ului difuzat de Antena 1. Chef Orlando Zaharia ne-a povestit despre atmosfera electrizantă de la filmări, descoperirile din țară și ce înseamnă cu adevărat să fii un chef autentic.

Din 16 noiembrie, la Antena 1, se ascut din nou cuțitele căci sezonul 16 al show-ului culinar „Chefi la cuțite” de la Antena 1 e gata de difuzare! Noile bătălii pentru amulete îi scot din platou pe Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner și Chef Ștefan Popescu și îi poartă prin locuri spectaculoase din țară.

Pentru Chef Orlando Zaharia, acest sezon înseamnă descoperiri, adaptabilitate și confirmarea unei „chimii” care depășește competiția – o experiență intensă, condimentată cu emoție și spirit de echipă.

Iată ce dezvăluiri ne-a făcut Chef Orlando Zaharia!

Bătăliile pentru amulete au loc în afara platoului de filmare

Sezonul 16 promite multe surprize — ce ne poți dezvălui despre atmosfera dintre voi la filmările desfășurate în țară? Care a fost dinamica în afara platoului?

Urmează un sezon cu o atmosferă electrizantă, care aduce o dinamică total schimbată – pentru că luptele pentru amulete sunt mutate în afara platoului. Asta înseamnă că tensiunea noastră s-a prelungit, dar totodată am reușit să ne descoperim și altfel, să legăm noi conexiuni, să ne dăm seama ce înseamnă cu adevărat chimia dintre noi – pentru că tot auzim în stânga și-n dreapta că noi avem chimie. Și nu știu dacă până acum realizasem cu adevărat ce înseamnă asta – dar experiența avută în țară ne-a făcut să simțim că avem o chimie imensă. Noi aducem un suflu nou, o nouă dorință arzătoare de a demonstra, ceea ce crește miza și presiunea și ne motivează pe toți.

Ce ai descoperit nou în locurile inedite din țară, acolo unde ați filmat „bătăliile” pentru amulete?

Cred că descoperirea cea mai mare a fost adaptabilitatea noastră și a bucătăriei românești la orice context. Dar am descoperit și cât de iubiți suntem noi, pentru că oamenii ne-au îmbrățișat și ne-au primit cu o căldură greu de descris în cuvinte. Și, bineînțeles, am văzut într-un alt context cât de frumoasă este țara noastră. Fiecare locație a devenit un ingredient surpriză și un obstacol de depășit, forțându-ne să ne depășim limitele.

Chefi-la-cutite-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Ce schimbări ar aduce Chef Orlando Zaharia formatului „Chefi la cuțite”

Dacă ai putea schimba un singur lucru la formatul emisiunii în acest sezon, care ar fi acela și de ce?

Primul lucru pe care l-aș schimba la formatul emisiunii ar fi notele de la amulete – dar totodată mi-ar plăcea să se facă o magie astfel încât echipele să gătească în fiecare battle așa cum o fac în semifinală și finală. Pentru că vreau să văd cine are talentul brut și capacitatea de a inova – așa se văd și liderii cu adevărat.

Dincolo de cuțit, care crezi că sunt următoarele două instrumente care nu trebuie să-i lipsească unui adevărat chef?

În primul rând, ar trebui cleștele de plating – nu e vorba doar de aspect, ci și de precizie la detalii. O foarfecă – eu mereu țin o foarfecă la mine. Și ar mai fi termometrul cu sondă pentru că gătitul nu este doar artă, ci și știință – și un adevărat Chef nu gătește numai după ochi, mai ales când e vorba și despre siguranța preparatului. Ai nevoie și de un termometru care-ți oferă acea precizie în prepararea mâncării.

Sfaturi pentru începători de la Chef Orlando Zaharia

Ce sfat ai oferi unui tânăr care visează să devină chef, dar nu știe de unde să înceapă?

În primul rând, îți trebuie școală, îți trebuie bazele bucătăriei – deci nu trebuie să uităm de diplome și școli. Și foarte important – în partea practică: du-te și cere să lucrezi în cea mai grea poziție, ca ajutor de bucătar, ca omul care spală, orice… Pentru că te va ajuta să înțelegi presiunea reală, vei afla dacă ești îndrăgostit de bucătărie sau dacă e cazul s-o iei pe alt drum. Trebuie să înveți disciplina și curățenia, trebuie să fii umil, să ții ochii și urechile deschise. Vei învăța foarte multe despre tehnică, organizare. Dar sfatul de bază e simplu: fă-o din pasiune, dar lucrează cu disciplină. Pasiunea te împinge să bați la ușa bucătăriei, dar disciplina te face să rămâi acolo și să devii un Chef adevărat.

Chefi-la-cutite-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 14

Foto: Antena 1; Instagram

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
Insula Iubirii 2025
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton