Homepage  / Cinema

Deși nu a primit niciun premiu la Cannes, festivalul a anunțat un Palme d’or onorific pentru Alain Delon

Deși nu a primit niciun premiu la Cannes, festivalul a anunțat un Palme d’or onorific pentru Alain Delon

de Redactia Tvmania

Într-un comunicat de presă, preluat de AlloCiné, Festivalul Internațional de Film de la Cannes anunță că-i va acorda actorului francez Alain Delon (83 de ani) un Palme d’or onorific.

Alain Delon se înscrie astfel în lista cineaștilor omaginați de Festivalul de la Cannes, printre care se numără: Jeanne Moreau, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Agnès Varda, Jean-Pierre Léaud. Actorului i se va decerna premiul în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Thierry Frémaux a declarat că i-a fost dificil să-l convingă pe Alain Delon să accepte recompensa, pentru că acesta „crede că nu trebuie să vină la Cannes decât pentru a-i sărbători pe regizorii cu care a lucrat”.

A 72-a ediție a Festivalul Internațional de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 – 25 mai 2019. Juriul va fi prezidat de Alejandro González Inárritu. „The Dead Don’t Die”, a lui Jim Jarmusch, va fi filmul de deschidere.

În 2017, Alain Delon a mai primit un premiu asemănător, pentru întreaga activitate, la Cluj, la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton