Homepage  / Ultimul număr

Didier, regele „animalelor”

Didier, regele "animalelor"

de Redactia Tvmania

Elefanti, lei neimblanziti, vulturi si antilope. Nu e safari, e Cupa Africii pe Natiuni la fotbal, competitie in care „regele animalelor” se anunta a fi Didier Drogba.

Onoarea Ghanei, tara organizatoare a Cupei Africii, este aparata de „Stelele negre”. Asa e poreclita reprezentativa-gazda. Lupta din „rezervatie” se anunta insa teribila, pentru ca „stelele” sunt pandite de animale fioroase: „vulturii verzi” (porecla nigerienilor), „elefantii” (Coasta de Fildes) si „leii neimblanziti” (Camerun). Dar tabloul n-ar fi intreg fara „bafana-bafana” („baietii” – traducerea pentru porecla echipei din Africa de Sud), „faraoni” (egiptenii), „antilopele negre” (angolezii), „veverite” (Benin) sau „gloantele de arama” (Zambia). Acest veritabil Babilon si-a capatat faima de a fi la fel de spectaculos pe cat de inedite sunt poreclele echipelor. Fotbalisti al caror talent explodeaza in Europa, la cele mai puternice echipe de club ale lumii, adusi pe „Batranul continent” de la varste fragede – unii dintre ei, racolati in nationale precum Franta – dau recital intr-o intrecere in care tactica trece in plan secund, eclipsata de entuziasm. Africa ramane, din acest punct de vedere, continentul aflat cel mai aproape de epoca romantica a fotbalului generos, in care jucatorii nu sunt subjugati strategiilor diabolice.
Cea de-a 26-a editie a competitiei africane, inceputa duminica, 20 ianuarie, se va incheia pe 10 februarie, la Accra. Iar vedeta acestei „menajerii” se anunta a fi „elefantul” Didier Drogba. „Fiara” din atacul londonezilor de la Chelsea va incerca o noua isprava istorica pentru tara sa. Dupa ce, in 2006, a participat in premiera la Cupa Mondiala, Drogba ataca acum titlul Continetului Negru.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te