Homepage  / Știri

Dr. Oetker a dus, de Paşte, bunătăţi în Satele Copiilor

Dr. Oetker a dus, de Paşte, bunătăţi în Satele Copiilor

de Redactia Tvmania

La ceas de sărbătoare, micuţii din “SOS Satele Copiilor” s-au bucurat, alături de Dr. Oetker, de atmosfera pregătirilor de Paşte. Astfel, Iepuraşul le-a adus cadouri celor 200 de membri ai familiilor din cele trei Sate, aflate în Bucureşti, Cisnădie şi Hemeiuş.

Zâmbetele copiilor i-au impresionat pe membrii echipei Dr. Oetker, care au fost alături de comunitate prin intermediul acţiunii de la Organizaţia SOS Satele Copiilor.

Emoţiile au fost mari pentru copiii din Satul Bucureşti, care au fost vizitaţi de Iepuraşii Dr. Oetker, veniţi să dea o mână de ajutor familiilor pentru pregătirile de Paşte.

Acestea au respectat tradiţia românească, iar copiii au învăţat, împreună cu mamele sociale, să pregătească masa de Paşte aşa cum se cuvine. Cu toţii au lucrat intens în grădiniţa din sat, unde au fost amenajate ateliere de preparare a produselor tradiţionale.

Micuţii au vopsit ouă în culori vii, au decorat brioşe şi chiar au făcut pasca, împreună cu mamele lor sociale. Ei s-au întrecut în măiestrie, din dorinta de a avea cele mai frumoase ouă decorate, iar la final toţi s-au bucurat de cadourile primite de la Dr. Oetker.

“Mi-a plăcut mult să vopsesc ouăle pentru Paşte”, a spus Iustina, în varstă de 10 ani. “Ne-am jucat împreună, toţi copiii, ne-am distrat şi am făcut şi o treabă bună. Eu am folosit mai mult albastru, pentru că e culoarea mea preferată”.

“A fost extraordinar să ne jucăm şi să ne şi ajutăm mamele. Ele au grijă de noi şi am simţit că putem şi noi să le fim un sprijin. Îmi doresc să le fim şi pe viitor un sprijin, pentru că suntem o adevărată familie aici”, a spus Alexandra (10 ani).

Această acţiune reprezintă temelia unui parteneriat Dr. Oetker – “SOS Satele Copiilor”, al cărui obiectiv fundamental e respectarea dreptului la o viaţă de familie.

Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume. Înfiinţată în anul 1949, de către medicul Hermann Gmeiner, ea acţionează în 132 de ţări, oferind 1.800 de programe şi servicii unui număr de peste 1 milion de beneficiari.

SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi, la 20 de ani de la înfiinţare, peste 1.000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.

Dr. Oetker are viziunea unei societăţi bazate pe principii tradiţionale. La baza acesteia se află familia, ca celulă de bază a societăţii tradiţionale, exprimată în comunicare prin sentimentul de “bucurie de a fi acasă”, dat de dorinţa de a le oferi celor dragi doar ce e mai bun şi de a primi, în schimb, recunoştinţa acestora.

Pornind de la ideea că, indiferent de religie, statut social, vremuri sau naţionalitate, familia se reuneşte mereu în jurul mesei, Dr. Oetker doreşte ca, în virtutea parteneriatului, să ajute copiii să se bucure de viaţa unei familii normale, unită în jurul bunătăţilor de pe masă, indiferent de momentul zilei sau de ocazie.

Prin programe dedicate promovării unei vieţi normale, lipsite de griji, Dr. Oetker are în atenţie sprijinirea proiectelor SOS Satele Copiilor şi a celor aproximativ 1.000 de beneficiari direcţi.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te