Homepage  / Advertorial

Îți renovezi bucătăria? Descoperă TOP 5 lucruri de care să ții cont pentru a obține un design modern!

Îți renovezi bucătăria? Descoperă TOP 5 lucruri de care să ții cont pentru a obține un design modern!

de Redactia Tvmania

Indiferent cât de des gătești sau cât timp petreci în bucătărie, e important ca acest spațiu să fie unul în care te simți bine. Bucătăriile nu mai sunt doar locuri menite pentru a prepara mâncarea, ci și pentru socializare și relaxare, iar alegerea designului potrivit poate schimba complet atmosfera, făcând-o mai modernă și mai primitoare. 

Fie că preferi un stil minimalist, contemporan sau unul rustic, fiecare detaliu contează: de la culori și materiale până la cum este organizat spațiul. În plus, crearea unui mediu plăcut în bucătărie poate influența semnificativ modul în care te simți și te bucuri de casa ta.

Iată cele cinci aspecte esențiale de care trebuie să ții cont pentru a-ți transforma bucătăria!

1. Alegerea blatului de bucătărie

Blatul de bucătărie este un element central al designului, deoarece acesta poate schimba complet aspectul unei bucătării. Este esențial să alegi un material care să combine estetica cu funcționalitatea. Spre exemplu, atunci când selectezi un blat de bucătărie, ține cont de materiale precum granitul, cuarțul sau chiar lemnul masiv, pentru că ele oferă durabilitate și un aspect sofisticat. De asemenea, culoarea și textura blatului trebuie să fie în armonie cu restul elementelor din bucătărie, creând un contrast plăcut sau o continuare a stilului ales. Dacă simți că ai nevoie de un strop de inspirație, nu ezita să arunci o privire pe hornbach.ro!

2. Iluminatul ambiental și tehnologia LED

Iluminatul joacă un rol crucial în crearea atmosferei din bucătărie. Tehnologia LED oferă o varietate mare de opțiuni, de la iluminatul puternic necesar gătitului, până la lumini ambientale pentru relaxare. Instalarea de spoturi LED sub dulapuri sau folosirea unor benzi LED pentru a contura anumite zone ale bucătăriei poate adăuga un efect vizual remarcabil. De asemenea, reglarea intensității luminoase este un aspect important, permițându-ți să creezi atmosfera potrivită pentru fiecare moment al zilei.

3. Alege un mobilier funcțional

Într-o bucătărie modernă, mobilierul trebuie să fie nu doar estetic, ci și funcțional. Optează pentru piese de mobilier care maximizează spațiul disponibil, oferind în același timp un acces ușor la toate ustensilele și ingredientele necesare. Dulapurile suspendate, rafturile deschise și insulele centrale pot adăuga spațiu de depozitare fără a supraaglomera încăperea. De asemenea, alegerea culorilor pentru mobilier este crucială. Nuanțele neutre precum albul, griul sau bejul pot crea un aspect aerisit, în timp ce accentele de culoare pot adăuga personalitate.

4. Alege electrocasnice cu aspect elegant

Nu încape îndoială că electrocasnicele moderne facilitează procesul de gătit, dar contribuie și la estetica bucătăriei. Alegerea unor electrocasnice cu un design elegant și linii curate poate adăuga un aer sofisticat întregii încăperi. De exemplu, frigiderele cu finisaje din inox, cuptoarele incorporabile sau plitele cu inducție sunt nu doar practice, dar și foarte atractive din punct de vedere vizual.

5. Culori de efect

Culorile au un impact semnificativ asupra atmosferei din bucătărie. Pentru un look modern, este recomandat să alegi o paletă de culori curată și simplă. Nuanțe neutre precum gri, alb sau negru pot crea un fundal elegant, în timp ce accente de culoare puternice, precum roșu, albastru sau verde pot adăuga dinamism și energie. De asemenea, texturile naturale, cum ar fi lemnul sau piatra, pot aduce căldură și confort.

Așadar, renovarea bucătăriei este o oportunitate excelentă de a aduce un suflu nou casei tale. Dacă vei lua în calcul aceste cinci aspecte, vei putea crea un spațiu care nu doar că arată fantastic, dar este și extrem de funcțional!

Sursa foto: Freepik.com

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te