Homepage  / Vedete româneşti

Mirela Vaida, despre planurile de Paște și negocierile cu barza

Mirela Vaida, despre planurile de Paște și negocierile cu barza

de Cătălina Matei,

După ce a împlinit recent 40 de ani, Mirela Vaida este un om împlinit și fericit. Prezentatoarea emisiunii „Acces Direct” are trei copii minunați și nu exclude ideea de a fi, din nou, mamă. Mamă de gemeni, chiar! Până atunci însă, vedeta Antena Stars se pregătește de Paște, atât în familie cât și la TV, căci formatul va avea o ediție specială pe 24 aprilie. 

În martie, ai schimbat prefixul, cu 4 în față, ai 3 copii minunați… Ce alte cifre sunt extrem de importante în viața ta, acum? 🙂 Și ce semnifică ele…

Semnifică totul. E vorba despre o viață în care am reușit să-mi îndeplinesc visul de a deveni mamă. Și nu mama unui copil, ci mama a trei copii. Recunosc că nu m-aș opri aici. Și nici cifra 4 din fața vârstei mele nu mă oprește.

Chiar mă gândesc serios și vorbesc cu soțul meu zilnic că ne-am mai doir un copil, poate chiar doi. Și dacă ar veni deodată n-ar fi nicio problemă! Pentru mine toate numerele acestea, 40 de ani și 3 copii, înseamnă de fapt esența vieții, împlinirea vieții.

Chiar sunt un om împlinit și fericit care nu mai are nimic de demonstrat nici în plan personal și cu atât mai puțin în plan profesional. Pentru că eu sunt acum acolo unde îmi doream să fiu la 40 de ani: să mă bucur de viață, de curtea mea, de animăluțe și, mai presus de toate, de cei trei copii care ne fac viața fricită și care ne dau sens în fiecare zi.

Resimți în veun fel schimbarea postului? Emisiunea prezentată de tine a trecut de la Antena 1 la Antena Stars…

Nu. Poate că, din afară, se vede a fi oschimbare sau o retrogradare. Pentru mine, personal, nu înseamnă decât o… nici măcar o provocare pentru că eu fac ce îmi place.

Sunt pasionată de munca mea, îmi place teleziunea în direct, îmi plac anchetele, îmi plac lucrurile care cer o anumită justiție și o anumită autoritate. Îmi place adevărul și, mai presus de toate, îmi place să ajut oamenii. Asta fac și pe Antena 1, asta fac și pe Antena Stars și, până la urmă, asta înseamnă „Acces Direct”.

Nu resimt în niciun fel trecerea pentru că pe mine, și pe colegii mei, nu ne afectează în niciun fel profesional. Noi mergem în același loc, transmitem din același platou, fac lucrurile cu aceeași dedicație și pasiune. Facem același gen de emisiune și, credeți-mă, nu sunt deloc modestă, avem parte de același public care a venit după noi oriunde ne-am dus și de la ce oră am emis.

„Acces Direct” este deja un brand, nu doar al Antenei 1, ci este un brand național în TV. „Acces Direct” înseamnă cu și despre oamenii simpli, cu și despre viața lor , cu și despre viața noastră a tuturor. Pentru că probleme cu care se confruntă oamenii simpli se confruntă și cămășile albe și tot așa. Sunt probleme de viață, de zi cu zi, de familie, de sănătate, de copii… unde nici funcția, nici școala, nici statutul nu te ajută.

Este vorba despre emoție, suferință, poveste, dragoste și așa mai departe. Le prezentăm și nu le cosmetizăm, încercăm să ajutăm oamneii.

Asta am făcut și pe Antena 1, asta facem și pe Antena Stars. Șicu aceeași lipsă de modestie trebuie să vă spun că facem aceeași performanță de audiență și pe Antena Stars. Provocare este să mențineminteresul publicului care a venit după noi pe Antena Stars.

Și să dăm oamneilor aceleași emisiuni, aceleași subiecte de calitate care știm că interesează.

Care este cea mai mare provocare pentru tine la „Acces direct”?

Să-mi mențin în frâu emoțiile pentru că eu, din păcate, nu am învățat în atâția ani de televiziune că ceea ce e la servicu rămâne la serviciu și ceea ce e acasă se întâmplă acasă.

Soțul meu îmi spune de foarte multe ori să nu mai amestec lucrurile și să nu mai vina acasă încărcată cu problemele de la serviciu. Structura mea de artist nu este atât de „tehnică”… eu simt milă, compasiune, am emoții, sunt un om care, de multe ori, se simte „dezbrăcat”și neapărat în fața tuturor subiectelor dure pe care le avem de apărat.

Sunt extrem de sensibilă și de vulnerabilă când vine vorba despre mame, despre copii, despre sărăcie, despre suferință, lipsuri…Iar aceste lucruri sigur că mă fac să merg destul de încărcată acasă. Dar îmi dau seama că, dacă aș fi altfel, n-aș mai fi eu. Poate n-aș putea empatiza atât de mult cu subiectele și cu cei care ne cer ajutorul în emisiune.

Și nici nu-mi doresc să mă schimb. Dacă nu am învățat în atâția ani s-o fac și să-mi pun acel „scut” de apărare de că s-o mai fac acum?! Cred că, de fapt, de aici îmi vine forța, de aici îmi vine emoția, dorința și iubirea pentru televiziune, de aici îmi vine pasiunea pentru emisiunile în direct și, bineînțeles, pentru „Acces Direct”.

Ce faci dincolo de emisiune?

Dincolo d eemisiune fac tot ce face o mamă cu normă-ntreagă. Adică duc copiii la activițățile extra curriculare, îi duc la grădiniță ori la școală, îi iau după ce termină… au programe diferite, au orare diferite. Sunt acolo la poarta grădiniței și a școlii.

Norocul meu e că au aceeași poartă pentru că sunt în aceeași curte. Pe unul îl duc la fotbal, pe unul la înot… Apoi ajung acasă și petrecem timp împreună, citim povești, ne relaxăm, povestim ce-am făcut peste zi fiecare… În weekenduri, stăm împreună în curte, ne jucăm, mergem la plimbare, mergem la muzee și așa mai departe…

Sunt un om normal, cu o viață obișnuită.  Inclusiv cu necazuri, că tot e sezonul gripelor, al virozelor, copiii se resimt, mai ales că s-au anunțat și niște cazuri de varicelă pe la grădiniță.

Dar toate acestea fac parte din viață și nu mă mai sperie acum nici gripa de tipa A, pe care a are Vladimir, nici enterocolitele pe care ni le-a adus Tudor de la grădiniță… ne-am tăbăcit pielea, cum se spune, și suntem mai puternici.

Unde vei petrece Paștele, anul acesta?

Anul acesta, paștele îl vom petrece în Ardeal, pentru că voi duce copiii în vacanță la bunicii de la Cluj. În plus voi avea și un eveniment la care voi cânta în prima zi de Paște, la Târgu Mureș. Îmi doresc să petrecem în liniște, să mă odihnesc… prin urmare nu voi mai găti. Abia aștept să mă întâlnesc cu părinții, cu familia, mai ales că am și o nepoțică de vreo lună… „new entry” în familie. Astfel, și eu și fratele meu avem fiecare câte trei copii, prin urmare părinții noștri au șase nepoți și sunt foarte fericiți. Abia aștept să ne întâlnim cu toții după Paște, când ne întoarcem noi de la Cluj. Nu va lipsi nici vânătoare de ouă de la noi din curte. Bineînțeles că va veni și Iepurașul!

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te