Homepage  / Vedete româneşti

Narcisa Suciu a vrut să se călugărească, dar tatăl ei a refuzat. „Mi s-a părut că e pentru mine”

Narcisa Suciu a vrut să se călugărească, dar tatăl ei a refuzat. „Mi s-a părut că e pentru mine”
6

de Roxana Mirea,

Narcisa Suciu a vrut să se călugărească, însă tatăl ei nu a fost de acord. Artista a avut o viață presărată cu tragedii. Pe când avea doar 17 ani, mama ei a încetat din viață, acela fiind, de fapt, momentul în care ea a vrut să se retragă la mănăstire, însă avea nevoie de acordul unui adult. 

Narcisa Suciu a vrut să se călugărească 

Narcisa Suciu, în vârstă de 48 de ani, nu a avut deloc o viață ușoară. Artista și-a pierdut mama pe când avea doar 17 ani, după ce aceasta a pierdut lupta cu cancerul. După moartea mamei sale, Narcisa Suciu a vrut să se călugărească, însă tatăl ei nu a lăsat-o. A mers în audiență chiar și la episcopul de Baia Mare, pentru că avea nevoie de acordul unui adult, căci tatăl său nu i l-a dat. 

La șapte ani de la decesul mamei ei, s-a stins și tatăl său.  

„Eu nu văd mănăstirea ca pe un loc în care te ascunzi. Rămâne în calculul meu pentru la un moment dat. Poate nu săptămâna asta sau anul ăsta. Am și fost la Mănăstirea Bârsana și am stat o vreme cu maicile de acolo. M-a invitat maica stareță. 

Eu văd mănăstirea ca pe un loc în care îți permiți să te uiți un pic în tine, să înțelegi mai bine lumea în care trăiești, să te apropii mai mult de Dumnezeu. Nu se poate călugări oricine, dar dacă te duci la poarta mănăstirii și mărturisești că vrei să rămâi acolo, te primesc. 

Trebuie să te primească. E casa lui Dumnezeu și toată lumea trebuie să aibă acces acolo”, a dezvăluit Narcisa Suciu, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, potrivit click.ro.  

Narcisa-Suciu-la-40-de-intrebari-cu-Denise-Rifai_Kanal-D-2-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Bunicul Narcisei Suciu făcea exorcizări 

Bunicul matern al Narcisei Suciu a fost un preot greco-catolic. El a primit dezlegare de la arhiepiscop să facă chiar exorcizări. Artista spune că i-a fost frică de bunicul ei în momentul în care a făcut un copil fără să fie căsătorită. 

„Bunicul meu era un preot la care era foarte multă lume. De la oameni foarte tineri, la cei mai în vârstă. A fost un om de care mi-a fost frică în momentul în care am făcut un copil fără să fiu căsătorită legal. Dar el mi-a spus: „Ai făcut cel mai bun lucru pe care puteai să-l faci!”. 

Am zis că, deși sunt așa cum sunt și am o problemă cu supunerea și cu ascultarea, poate că aș putea să-mi găsesc loc acolo. Mi s-a părut că e pentru mine (n.r. – când s-a dus, în tinerețe). Dar răspunsul episcopului a fost: „Nu știu dacă tu ești una dintre ele!” 

Exorcizarea pe care o făcea bunicul nu e ca aceea pe care o vedem în filmele de la Hollywood. Sau la televizor. Exorcizarea reprezenta exact momentul acela în care un om ajungea la bunicul meu, îi spunea ce probleme are, iar el îi spunea ce are de făcut – mătănii, rugăciuni. Iar, apoi îi pregătea o amuletă. Nu era musai o cruciuliță, putea fi un medalion. Le făcea cu mâna și în lucrul manual punea toată energia lui pozitivă și se ruga în timpul acesta. 

Când i-l dădea bolnavului, avea impresia că a pus în bucățica respectivă de lemn sau lut tot ce avea el mai bun. El întotdeauna m-a văzut așa cum eram. Întotdeauna mi-a zis că am un dar pe care puțini oameni din lume îl au. Și că dacă nu îl voi folosi ca să îi ajut pe cei din jur, o să mi se ia”, a mai spus Narcisa Suciu. 

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te