Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Vă vine să credeți? Nicoleta Luciu aniversează 20 de ani de la lansarea pe micul ecran, ca asistentă tv!

Vă vine să credeți? Nicoleta Luciu aniversează 20 de ani de la lansarea pe micul ecran, ca asistentă tv!
12

de Vasilica Rogozanu,

Parafrazând un banc care a făcut carieră, am putea spune că, peste un secol, dicţionarele enciclopedice vor consemna în dreptul numelui Ion Iliescu următoarea explicaţie: „preşedinte din vremea Nicoletei Luciu”.

Lăsând gluma la o parte şi fără pic de exagerare, bruneta voluptuoasă care a debutat „pe sticlă” în 2002, în emisiunea matinală a lui Horia Brenciu de la Antena 1, a produs un fenomen mediatic fără precedent în România.

A apărut în nenumărate pictoriale sexy, a făcut prima pagină a ziarului „Libertatea” de zeci de ori, iar transferul la Pro TV şi, apoi, la Acasă TV, unde a jucat în mai multe telenovele, i-au consolidat brandul de sex-simbol. A fost prima „asistentă tv” care a însemnat ceva.

În iunie 2002, Nicoleta Luciu intra în televiziune, la Antena 1, ca asistentă a lui Horia Brenciu, la emisiunea matinală estivală „’Neatza în Epoca de piatră”.

„Mi-aduc aminte cu plăcere de matinalul realizat la mare alături de Horia Brenciu, „’Neatza în Epoca de piatră”. Ne-am distrat foarte mult la filmări, iar despre Horia Brenciu pot spune că este un tip genial”, ne declara ea acum ceva vreme.

Gloria de la „Teo”

Adevărata glorie avea să vină însă odată cu cooptarea în echipa emisiunii „Teo” de la Pro TV, în primăvara lui 2002, pentru a fi ajutorul Tanței (actrița Nuami Dinescu) în talkshow-ul moderat de Teo Trandafir.

A fost o perioadă în care frumusețea Nicolei a adus-o deseori pe cea mai cunoscută asistentă pe coperțile tuturor revistelor de la noi.

Nicoleta Luciu a fost, de exemplu, coperta de Revelion a revistei TVmania, de la finalul lui 2003. „Ţin minte că atunci când am intrat în studioul foto, lumea se întreba cine sunt, întrucât eram la început de drum în cariera profesională. Mi-au făcut cadou globurile de la shooting”, povestea ea după câțiva ani.

Etapa telenovelelor și depărtarea de televiziune

În 2005, Nicoleta Luciu renunță la rolul ei de la „Teo”, pentru a debuta ca actriță în telenovela „Lacrimi de iubire” de la postul Acasă, iar apoi joacă în alte pelicule de gen la același post, precum „Iubire ca în filme”, „Aniela”, „Iubire și onoare”.

Cel mai cunoscut rol al ei în telenovelele făcute de Ruxandra Ion este cel al Rozei, pe care l-a jucat în „Inimă de țigan” și „Regina”, avându-l ca partener pe Cabral.

Căsătoria cu Zsolt Csergo și cei patru copii ai lor (dintre care trei tripleți!) au îndepărtat-o de televiziune (vedeta trăiește în Miercurea Ciuc de ani buni), ea mai apărând sporadic la tv, fi ca coprezentatoarea în unele ediții live din „Vocea României”, fie în postură de concurent la reality show-uri precum cele prezentate de Nea Mărin.

nicoleta-si-sotulIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Sursa foto: arhivă TVMania

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te