Homepage  / Ultimul număr

Rasu’-plansu’ interetnic

Rasu'-plansu' interetnic

de Redactia Tvmania

Chiar daca nu este prima productie centrata pe relatiile dintre vecini sau care are personaje de etnie rroma, "Clanu' Spranceana" se doreste prima comedie dramatica din Romania si este unul dintre serialele care ne vor invada televizorul in aceasta toamna.

In 1996, Antena 1 atragea publicul roman in fata micilor ecrane cu „Kassandra”, o telenovela in care o tanara tiganca isi pierde sotul in noaptea nuntii si descopera ca este mostenitoarea unei averi considerabile. Productia a intrat si in Cartea Recordurilor la sectiunea telenovela de limba spaniola cu cele mai multe difuzari din lume (in 128 de tari). Ca tema, viata tiganilor recastiga teren in acest an si, pe langa telenovela „Inima de tigan” de pe Acasa, oferta include serialul comico-dramatic „Clanu’ Spranceana”, care va debuta pe 18 octombrie pe Antena 1. Cu un titlu care aminteste de celebrul si premiatul serial „Clanul Soprano”, productia postului din Baneasa va fi scrisa si regizata de Alexandru „Andy” Lupu, cel care a facut „Martor fara voie” (serialul difuzat anul trecut pe Antena 1). In centrul povestii stau familiile Pop si Spranceana, care sunt vecini intr-un cartier de vile duplex si trebuie sa se suporte. Lucian Pop (Adrian Paduraru, pe care poate vi-l amintiti din „Declaratie de dragoste”, 1985) a avut parte de o experienta neplacuta implicand etnia rroma si vestea ca va locui langa un clan de tigani nu-i cade tocmai bine, chiar daca sotia lui, Lia (Nicole Dutu, care a aparut in „Vocea inimii”), incearca sa ii tempereze incercarile de evacuare fortata a familiei Spranceana. Membrii clanului de tigani are propriile probleme: Toni (Marius Bodochi) vrea sa se lase de ilegalitati, chiar daca verii lui – Elvis (Aurelian Temisan), Pacino (Mihai Margineanu, ale carui melodii vor figura pe coloana sonora) si Orlando (George Banaru) – il cam impiedica.

Atuuri
Din poveste mai fac parte si o multime de alte personaje, cum ar fi: sotia lui Toni, America, si mama acestuia, ghicitoarea Lumina, care se muta in casa Spranceana; iubita lui Elvis, Averea; Ali, un macelar libanez inglodat in datorii de la jocuri de noroc; amanta lui Toni, Tailandeza; coruptul politist de proximitate din zona; bulibasa Coarda si nemaritata fiica a acestuia. Serialul care va fi difuzat in aceasta toamna pe Antena 1 isi propune sa tina telespectatorii in fata micilor ecrane folosindu-se de situatiile ilare in care sunt implicati protagonistii, de dramatismul care poate aparea din convietuirea romanilor cu tiganii si de modalitatea de filmare in afara studioului, scopul fiind acela de a crea impresia si aspectul de film artistic in cazul fiecarui episod.

Joi – 20.30, ANTENA 1, „CLANU’ SPRANCEANA”

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te