Homepage  / Ştiri

Serial nou la Cartoon Network: „Familia regală”. Interviu cu creatorul

Serial nou la Cartoon Network: „Familia regală”. Interviu cu creatorul

de Redactia Tvmania

“Familia regală” este o miniserie, de 4 episoade a câte 11 minute, care va fi lansat în luna septembrie, la Cartoon Network. În două cuvinte, „Familia regală” aruncă o privire în viața excentrică și disfuncțională a unei familii regale în timp ce se pregătește pentru Festivalul Yule Hare. Seria a câștigat premiul Emmy pentru realizări individuale excepţionale în animaţie.

Familia Regala

Creatorul miniseriei, Sean Szeles, care a mai lucrat la „Minunatele peripeții ale lui Flapjack” și „Un show obișnuit”, ne spune câte ceva despre noua animație de la Cartoon Network.

Spune-ne mai multe despre noua miniserie “Familia regală”.

Sean Szeles: “Familia regală” este cea mai nouă miniserie care va fi lansată la Cartoon Network. Este un show amuzant, pe care l-am creat pe baza altui serial dezvoltat împreună cu Cartoon Network în jurul unei familii şi modul în care membrii acesteia îşi petrec vacanţa, care se numeşte „Yule Hare Festival”.

Cum ţi-a venit ideea?

Cred că este vorba despre un amalgam al tuturor lucrurilor care îmi plac. Îmi place să mă inspir din istorie, să mă uit înapoi în timp, să văd cum arătau lucrurile înainte, cum se îmbrăcau oamenii, cum arăta cultura. Am vrut să descriu o familie regală pentru că începusem să mă gândesc la dinamica din familia mea şi mi s-a părut că se potriveşte. M-a gândit că este ceva nou pentru Cartoon Network.

Sean Szeles

Sean Szeles

Ce îţi place să urmăreşti? Ce te influenţează?

Îmi place mult „Fawlty Towers”. Este unul dintre show-urile mele preferate şi cred că multe chestii regăsite acolo se infiltrează uşor în ceea ce fac. Serialul îl are ca personaj principal pe un tip sau mai degrabă un cuplu care au de condus un hotel, similar familiei regale care are de condus un palat şi un regat. Mai urmăresc „Upstairs Downstairs”, care tratează sistemul social, dar şi „Monty Python” şi multe altele.

Spune-ne câte ceva despre membrii familiei regale.

Îl avem pe Rufus, care este regele, cel care conduce regatul, şi care este, în acelaşi timp, tată. El este o persoană cam bleguţă, dar şi isteric în egală măsură. Se înfurie foarte uşor şi fierbe de mânie. Încearcă să facă tot ce e mai bun pentru copiii săi şi vrea să îşi protejeze fiica, pe Rosalind, dar este cam luat de val de foarte multe ori.

Regina Eleanor este unul dintre personajele mele preferate şi este cam excentrică. Are o părere fixă despre orice şi nu prea agreează maimuţărerile lui Rufus în faţa copiilor.

CVFxajHUYAA_TP1

Rosalind, fiica cea mare, este o soră cool, care iubeşte muzica şi este topită după concertele punk. Deşi se poartă ca o adolescentă copilăroasă, poate fi şi foarte sarcastică. Se împacă foarte bine cu fraţii ei.

Peter este mijlociul familiei, cu puţin mai mic decât Rosalind. El este mai tăcut, are o fire de artist, îi place să scrie poezii și să facă glume proaste prin spectacolele sale de magie. Deşi nu este atât de social ca sora sa, el se simte bine în pielea sa şi nu este deloc trist.

Alex este fratele cel mic şi se poartă ca un nesuferit de cele mai multe ori. Crede că are toate drepturile din lume numai pentru că s-a născut într-o familie regală. Alex îşi terorizează fraţii foarte mult.

Frerick este valetul, cel care are grijă ca toate să meargă bine la palat. Allister este confidentul reginei, un fel unchi ciudat al familiei. El se ocupă cu magia neagră, iar copiii apelează câteodată şi la ajutorul lui.

CVQo-9_UwAEbD8Q

„Yule Hare Festival” îşi are originea în vreo experienţă pe care ai avut-o tu împreună cu familia ta?

Într-adevăr, „Yule Hare Festival” este o combinație de Ziua Recunoştinţei, Halloween şi Crăciun. Celebrează iepurele. Există diferite tradiții care au loc în timpul festivalului, aşa cum la o sărbătoare oamenii se costumează într-un anumit fel. Cred că toată lumea are propriile experiențe de vacanță. În cele din urmă, este vorba despre timpul petrecut împreună şi de bucuria de a fi pur și simplu în compania celuilalt.

Există în serial vreun personaj secundar către care ne-ai sfătui să ne îndreptăm atenţia?

Sigur că da, există o mulțime de personaje. Gavin care este ca prietenul lui Rosalind, un tip cam lăudăros, cu care aceasta are dispute din când în când.

Mudria, fata de noroi, este foarte dulce şi inocentă. Ea trăiește departe de palat, în apartamentele de noroi. Aceasta este o zonă în care totul este făcut doar din noroi și toate lucurile sunt acoperite de noroi. Peter încearcă să se împrietenească cu ea.

CVQoQgaUkAAWevm

Demarcus, care este liderul acestei găşti numite Dandies, copii bogați şi răsfăţaţi, îşi petrece şi el timpul în jurul palatului. Toate aceste personaje sunt fii şi fiice de duci care trăiesc la palat şi care încearcă să-i facă necazuri lui Peter.

Îi mai menţionez pe Ace, dar şi pe regele Diego Belafonte, un personaj care vine cu intenţia de a face pace cu familia lor, după mulţi ani.

Ai avut parte de actori de excepţie. Spune-ne despre casting.

Sigur, l-am avut pe Jon Daly, care îl joacă pe regele Rufus și am fost un fan al lui pentru o vreme. E un actor foarte bun și joacă în foarte multe comedii. E unul dintre actorii l-a care m-am gândit încă de la primele idei. Am ajuns să-l cunosc de-a lungul anilor și cred că a făcut nişte roluri fantastice. Am fost destul de norocos că a acceptat propunerea mea. O mai avem pe Wendy McLendon-Covey care o joacă pe regină şi care este, de asemenea, o altă mare actriţă de comedie. Am fost un fan al ei de ani de zile.

Gillian Jacobs joacă rolul lui Rosalind. O admir foarte mult, este un om cu picioarele pe pamânt, amuzantă, dar şi sarcastică.

Kieran Culkin îl joacă pe Peter şi m-am bucurat enorm să îl am în acest proiect. De obicei el joacă personaje foarte interesante şi poate pendula foarte uşor între a fi cool, încrezător, nevrotic și nesigur de sine, aspecte absolut necesare pentru rolul lui Peter.

CVVgWldUsAASA6G

Frederick este jucat de Peter Serafinowics; el joacă, de asemenea, vocea naratorului. Sunt un mare fan al lui de la serialul “Look Around You”. El poate juca atât de multe personaje diferite, într-adevăr bine, iar asta este foarte distractiv. Horatio Sanz, care joacă Allistair, e o foarte veche cunoştinţă, un tip surprinzător.

Julian Barratt îl joacă pe Ace. Barratt, de la “The Mighty Boosh”, ne-a influenţat foarte mult, chiar şi la serialul “Un show obişnuit”. Ştiu foarte mulți oameni care îl apreciază.

Fred Armisen este Gavin și joacă mai multe roluri mai mici.

Sunt unele personaje bazate pe persoane pe care le cunoşti în viața reală?

Într-un fel, cred că familia mea realizează că serialul este bazat neintenţionat pe ei. Mi-am dat seama de acest lucru pentru că şi eu am un frate mai mic și două surori mai mari și da, cred că sunt copilul din mijloc într-un fel. Tatăl meu este un fel de tip ciudat, el ar putea fi Rufus. Când am crescut, am simțit că el ar putea fi aspru, uneori. Mama mea îl urmăreşte întotdeauna pe tatăl meu, ca să nu facă una sau alta.

Ai un personaj preferat, pentru care te bucuri să scrii cel mai mult?

Da, cred că toate personajele mă încântă. Să scriu replicile reginei a fost un deliciu. La fel de mult m-a bucurat să scriu şi pentru Rufus. Un personaj cu adevărat suculent este Demarcus.

CVWXnYIUAAAclRQ

Cu ce este “Familia regală” mai presus de alte animaţii? De ce aş urmări eu acest serial?

Ceea ce îl diferenţiază este că pe lângă descrierea unui portret de familie realist, reuşeşte să aducă foarte multe glume care sunt obţinute atât din dialog, cât şi din comedia fizică. Nu ştiu dacă asta înseamnă că este diferit de alte seriale, dar ce contează este că am încercat să ofer telespectatorilor o experienţă frumoasă şi amuzantă prin vizionarea lui. În opinia mea, multe seriale animate nu sunt foarte bine concepute, iar umorul altora vine din lipsa de rafinament al conceptului lor şi din modul în care sunt desenate. Alte seriale sunt frumos animate şi proiectate, dar nu sunt atât de amuzante, așa că am vrut să realizez un serial care să arate frumos și bine conceput, dar să fie şi foarte amuzant.

Crezi că şi muzica este unul dintre factorii care diferenţiază acest serial?

Da, într-adevăr. Acesta nu este un serial animat classic. Am încercat să îl fac foarte realist, aproape că este un film cu coloană sonoră de excepţie. Un amestec de melodii clasice şi moderne, din anii 60, 70 şi 80, punk-rock și new wave.

Puteți vedea aici promo-ul miniseriei:

 

VEZI PROGRAMUL TV
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 SuperStar România
  Ăsta-i spectacolul! Asta-i televiziunea! Iar acum e rândul tău să "Fii spectacol"! PRO TV aduce în România formatul, fenomen global, urmărit de peste 500 milioane...
 • 23:30 O tipă dezastru 15
 • 02:00 Pe bune!? AP
  Costi Diţă şi Cosmin Natanticu vor fi responsabili de buna dispoziţie din fiecare ediţie a emisiunii, împreună cu vedetele pe care le vor avea alături de ei în echipe.
 • 03:00 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 04:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 16:30 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 X Factor
 • 23:15 eXtra Factor
  Ilona Brezoianu prezintă eXtra Factor, emisiunea din culisele sezonului 10 X Factor. Vrei să vezi cum arată o zi de filmare și ce fac jurații Delia, Florin Ristei...
 • 23:30 Asia Express AP
 • 03:30 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:15 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 08:45 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 09:15 Povestea noastră AP
  Mulţi dintre telespectatori se vor regăsi în situaţiile comune sau mai puţin obişnuite cu care se confruntă protagoniştii şi vor avea bucuria să o reîntalnească...
 • 11:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 17:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Doctorul minune AP
  "Doctorul minune" este povestea emoţionantă a tânărului diagnosticat cu autism, care reuşeşte să facă adevărate minuni şi să salveze vieţi. Dr. Ali Vefa, un tânăr...
 • 22:30 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:30 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV
Program Cinema
RULEAZĂ ASTĂZI LA CINEMATOGRAFELE DIN
VEZI PROGRAMUL CINEMATOGRAFELOR