Homepage  / Seriale / Disney Plus

„Shogun” va avea încă două sezoane. Tot ce știm până acum despre continuarea serialului de pe Disney Plus

„Shogun” va avea încă două sezoane. Tot ce știm până acum despre continuarea serialului de pe Disney Plus

de Andreea Hentea,

UPDATE: Spectaculosul serial „Shogun”, lansat de Disney+ în luna februarie, va avea încă două noi sezoane, ca urmare a succesului uriaș de care s-a bucurat. Ce știm despre continuarea poveștii.

Fascinanta dramă inspirată din cultura japoneză „Shogun” se va desfășura, probabil, pe parcursul a încă două noi sezoane, iar FX, Hulu și moștenitorii lui James Clavell lucrează, deja, la extinderea serialului. Calendarul de producție nu a fost încă stabilit, dar echipa scenariștilor este în curs de constituire și va începe activitatea în această vară.

„Shogun” a devenit cel mai urmărit show al FX, pe baza orelor de vizionare la nivel global. Toate cele zece episoade ale primului sezon, care s-a încheiat pe 23 aprilie, sunt disponibile pentru streaming pe Disney+ la nivel global și pe Hulu în SUA.

„Shogun” a fost foarte bine primit de critici, fiind considerat: „Cel mai bun serial de televiziune al anului” (Esquire), „O adevărată capodoperă” (TIME), „Nu doar unul dintre cele mai bune seriale ale anului, ci și unul dintre cele mai bune seriale care au apărut vreodată pe ecrane” (Collider) și s-a apreciat că: „Uluitorul «Shogun» este adevărata epopee TV pe care o așteptați” (USA Today).

Știrea inițială publicată pe 16.05.2024 la ora 18:00

Serialul „Shogun”, lansat în luna februarie de platforma Disney+, care ecranizează celebrul roman al lui James Clavell, s-a remarcat prin distribuția foarte talentată, dar și prin atenția extraordinară acordată detaliilor, scenariul excelent și peisajele impresionante, care au creionat cu eleganță și acuratețe intriga politică din Japonia feudală a secolului al XVI-lea.

Recent, Hiroyuki Sanada, vedeta serialului, care a interpretat rolul carismaticului Yoshii Toranaga și care este și producător, a semnat contractul pentru a-și relua rolul în sezonul al doilea, scrie deadline.com. Asigurarea, prin contract, a participării lui Sanada la noul sezon (în care personajul său, devenit shōgun, va conduce Japonia într-o eră a păcii) a fost considerată crucială pentru orice plan de extindere a serialului dincolo de povestea inițială.

La început, „Shogun” a fost încadrat în categoria producțiilor de televiziune de tip miniserie, dar acum se pare că FX, rețeaua producătoare, se gândește să înscrie „Shōgun” în categoria Serial dramatic în competiția Emmy de anul acesta, deși reprezentanții FX au refuzat să comenteze.

Se estimează că și actorul Cosmo Jarvis se va întoarce, în al doilea sezon, în rolul marinarului John Blackthorne, dar deocamdată mai multe elemente sunt în curs de elaborare, iar mai multe oferte sunt în curs de finalizare, înainte ca noul sezon să aibă undă verde în mod oficial.

Dacă se va confirma continuarea serialului și modificarea încadrării sale în competiția pentru premiul Emmy, „Shōgun” va concura cu serialele dramatice „The Crown”, „The Morning Show” și „Fallout”, spre deosebire de competiția de la categoria miniserii, unde ar avea de înfruntat producții ca „Baby Reindeer”, „Fellow Travelers”, „Ripley” și „True Detective: Țara nopții”. Anul acesta, mai ales din cauza grevelor recente de la Hollywood, noile sezoane ale producțiilor aflate în desfășurare au apărut cu întârziere, iar rețelele TV și platformele de streaming au fost nevoite să se bazeze în special pe producțiile tip miniserie.

În trecut au mai existat migrări ale unor producții de televiziune de la o categorie la alta, după ce acestea au primit aprobare pentru sezoane suplimentare. Printre producțiile care au trecut la categoria Serial dramatic începând cu sezonul al doilea se numără „Downton Abbey”, „Marile minciuni nevinovate” și „Lotusul alb”.

Succes de proporții

Scenariul serialului „Shōgun”, scris de Justin Marks și de Rachel Kondo, urmărește un marinar englez naufragiat care devine o piesă esențială pe tabla de șah sângeros divizată a politicii feudale japoneze din secolul al XVII-lea, acțiunile și strategiile lui având ramificații pe mai multe continente. „Shōgun” este cel mai costisitor serial produs de rețeaua FX, dar audiența sa a depășit-o chiar pe cea uriașă a sezonului al doilea din „Ursul” (difuzat tot de Disney+), devenind cea mai consistentă premieră Hulu a rețelei, cu 9 milioane de vizionări pe Hulu, Disney+ și Star+ în primele șase zile de difuzare.

Hiroyuki Sanada este primul actor nipon care a jucat alături de Royal Shakespeare Company (în spectacolul „Regele Lear”, între anii 1999 și 2000), dar s-a implicat și în filme de acțiune ca „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”, „Trenul asasinilor” sau „John Wick: Capitolul 4”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton