Sorin Bontea, amintiri de la începutul carierei sale
Bontea și-a început cariera la doar 16 ani, într-o perioadă în care munca în bucătărie era extrem de solicitantă. A pornit de la cele mai de jos poziții — spălat vase și făcut curățenie —, iar apoi a trecut treptat prin toate etapele: ajutor, picol, ajutor de bucătar. Fiecare pas a însemnat efort și perseverență.
Celebrul chef povestește că, în acele vremuri, bucătarii de la care învăța meserie erau foarte duri cu ucenicii lor.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 13
„Toți mentorii mei au fost duri. Pe vremea aia te băteau, aruncau cu tigăile după tine, îți dădeau cu polonicul în cap, te luau la șuturi, te înjurau. Păi ce era ca acum, să nu ai voie să spui nimic… Noi nu aveam în vocabular atunci ‘burnout’, nici ‘depresie’, nici ‘bullying’. Poate treceam și noi prin asta, nu zic nu, dar nu se foloseau acești termeni. Poate oamenii sufereau și atunci, dar noi habar nu aveam despre asta, nu erau aceste noțiuni.
Bullying-ul era privit cumva ca o caterincă mai dură între băieți. Evident că se întâmpla să ne mai și deranjeze, dar nefiind clar definite interacțiunile astea, nici nu ne băteam capul prea mult cu ele, treceam peste și ne vedeam de treabă”, a declarat Sorin Bontea pentru Revista Viva.
Ce muzică ascultă celebrul chef acasă
Pe lângă pasiunea sa pentru gătit și pescuit, Sorin Bontea este și un mare iubitor de muzică. De altfel, el mărturisește că și-ar fi dorit să urmeze un drum artistic, dar destinul l-a purtat în bucătărie.
„Îmi place mai mult blues, am ascultat rock când eram puști, la 14, 15, 16 ani. Pe vremea aia, noi nu prea aveam acces la genul ăsta de muzică, foarte rar, în schimb, noi mergeam prin teatre, acolo se făceau concertele.
La Arenele Romane, era Teatrul de Vară din 23 August. Se făceau concerte, prezenta Florian Pittiș, Dumnezeu să-l odihnească, și cântau Iris, Holograf, Voltaj, Racla. Mergeam și ascultam rock, după care am intrat în restaurant.
Am vrut să mă duc pe la Școala Populară de Arte, că aveam chitară – n-am mai ajuns. Am ajuns în București, în bucătărie, am intrat în restaurant, acolo cârciumeală, lăutari, manele”, a povestit chef-ul pentru aceeași sursă.
Astăzi, Sorin Bontea este un exemplu de perseverență și dedicare. Povestea sa arată cât de mult efort și pasiune se ascund în spatele unui succes aparent ușor și cât de importante sunt experiențele dificile în formarea unui adevărat profesionist.
Sursă foto: Instagram – Pro TV
Citește și:
Newsletter zilnic TVMania!
Tot ce merită să știi despre TV, vedete și streaming direct în inboxul tău.