Homepage  / Seriale / Seriale americane

„Spartacus” revine! Ce se știe despre continuarea serialului

„Spartacus” revine! Ce se știe despre continuarea serialului
3

de Andreea Hentea,

Serialul „Spartacus” revine, spre bucuria fanilor. Canalul Starz pregătește o continuare a poveștii „Spartacus: Blood and Sand”, creată de Steven S. DeKnight și lansată în 2010. Acesta va fi, de asemenea, showrunner și producător executiv al noii producții, scrie variety.com.

Serialul „Spartacus” a fost inspirat din faimoasa poveste a gladiatorului cu același nume care a incitat la o revoltă masivă a sclavilor împotriva autorităților Romei, în anul 73 î.Hr. Continuarea sa va fi plasată după înfrângerea lui Spartacus și a revoluției pe care a inspirat-o, înfățișând „o nouă poveste despre trădare, viclenie și sânge, care se desfășoară sub umbra funestă a Romei”.

Serialul „Spartacus” (difuzat tot de Starz) a fost lansat în 2010, cu un prim sezon intitulat „Spartacus: Blood and Sand”. Spartacus (Andy Whitfield) era un gladiator capturat de Claudius Glaber (Craig Parker) și obligat să lupte în arenă.

Aclamat de mulțime după ce îi învinsese pe cei patru gladiatori însărcinați să-l execute, Spartacus fusese absolvit de pedeapsa cu moartea și devenise sclav. Vicleanul Batiatus (John Hannah) îl cumpărase, apoi, pentru a-i antrena gladiatorii, promițându-i că o va găsi pe soția lui, Sura (Erin Cummings), devenită și ea sclavă. În serial apărea și Lucy Lawless (celebră pentru rolul titular din serialul „Xena, prințesa războinică”), care o interpreta pe Lucretia, soția unui puternic stăpân de sclavi.

A existat, apoi, o miniserie prequel, „Spartacus: Gods of the Arena”, lansată în 2011. Aceasta a fost urmată, la rândul său, de încă două sezoane ale serialului original, intitulate „Vengeance” (2012) și „War of the Damned” (2013).

Carismaticul actor australian Andy Whitfield, care l-a interpretat pe Spartacus în primul sezon, a încetat din viață în 2011, la vârsta de 39 de ani, după un an și jumătate de luptă cu o boală grea. În următoarele două sezoane, Spartacus a fost înlocuit de un alt actor australian, Liam McIntyre, cunoscut pentru rolurile din serialele „Rush” și „Neighbours”.

În afară de seriile cu Spartacus, Steven S. DeKnight este cunoscut și pentru producții ca „Daredevil” (2015), „Pacific Rim: Uprising” (2018) și „Jupiter’s Legacy” (2021).

tv-spartacus-vengeance03Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Spartacus, un erou iubit de cinema

Cea mai celebră versiune a poveștii lui Spartacus este legendarul lungmetraj „Spartacus” (1960), regizat de Stanley Kubrick, cu Kirk Douglas în rolul titular. Filmul, care a fost recompensat cu patru premii Oscar și un Glob de Aur în anul următor, i-a mai avut în distribuție pe Laurence Olivier, Peter Ustinov (premiat cu Oscarul pentru rol secundar), Jean Simmons, Charles Laughton și Herbert Lom.

A existat, de asemenea, miniseria americană „Spartacus”, lansată în 2004, cu Goran Visnjic în rolul titular, din distribuția căreia au mai făcut parte Alan Bates, Angus Macfadyen, Rhona Mitra, Ian McNeice și Ben Cross.

Ce vom vedea în continuarea serialului „Spartacus”

Serialul „Spartacus” va fi produs de Lionsgate Television. Kathryn Busby, președintele diviziei de producții originale de la Starz, a declarat: „A trecut peste un deceniu de când «Spartacus» a încântat publicul internațional și suntem încântați să reimaginăm și să extindem această dramă captivantă pentru telespectatorii noștri de astăzi. Fanii sunt dornici ca serialul să continue și așteptăm cu nerăbdare cooperarea cu Steven la acest nou capitol interesant”.

„Este o onoare incredibilă să mă întorc în lumea lui «Spartacus» și să beneficiez de sprijinul creativ nelimitat al colegilor mei de la Starz și Lionsgate”, a spus Steven S. DeKnight. „Împreună vom crea ceva cu adevărat unic și neobișnuit pentru a continua această poveste eroică”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton