Homepage  / Cinema

„Toto și surorile lui” va avea premiera în aprilie la Tribeca Film Festival

„Toto și surorile lui” va avea premiera în aprilie la Tribeca Film Festival

de Redactia Tvmania

Premiera nord-americană a filmului „Toto și surorile lui” va avea loc în aprilie la Tribeca Film Festival, prezentat de AT&T. Filmul regizat de Alexander Nanau a fost selectat în secțiunea Viewpoints a festivalului.

 TOTO SI SURORILE LUI

Tribeca Film Festival este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite ale Americii și cel mai mare festival din New York. Secțiunea Viewpoints aduce în atenția publicului povești autentice, voci proaspete și povești vibrante.

Festivalul de Film Tribeca a fost fondat de Robert De Niro, Jane Rosenthal și Craig Hatkoff în 2002 pentru a încuraja redresarea culturală a Manhattan-ului după atentatele din 11 septembrie. Festivalul de Film Tribeca a prezentat mai multe de 1600 de filme din peste 80 de țări și reprezintă o platformă foarte importantă pentru distribuția din Statele Unite.

„Toto și surorile lui” și-a început cariera în septembrie 2014 la Festivalul de Film de la San Sebastian și de atunci a fost prezent cu succes la numeroase festivaluri din Europa și din lume, unde a câștigat printre altele Golden Eye for Best International Documentary Film la Zurich Film Festival, Best Documentary la Warsaw Film Festival, Silver Eye Award for best feature-length documentary la Jihlava IDFF, The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Verdi, Honorary Mention from the Main Jury la DOK Leipzig, premiul publicului la Festival dei Popoli, Florența și Grand Prix du Jury Long Metrage Europeen, Premiers Plans Angers.

Totonel (10 ani) și surorile lui, Andreea (14 ani) și Ana (17 ani), așteaptă ca mama lor să se întoarcă de la închisoare. Pe măsură ce cresc, fiecare dintre ei învață cum să supraviețuiască pe cont propriu, sperând că mama lor se va întoarce și familia se va reuni (și vor trăi departe de sărăcie, violență și droguri).

O poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto și surorile lui este un documentar observațional de lung metraj filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te