Homepage  / Ultimul număr

Ultimul derby

Ultimul derby

de Redactia Tvmania

Pentru fotbalul romanesc, ultima mare infruntare a sezonului de toamna vine duminica. Cele doua echipe care strang impreuna puncte in Cupa UEFA pentru ca Romania sa urce in clasamentele internationale, Dinamo si Rapid, se ciocnesc de data aceasta intre ele, in etapa a zecea din Liga I. Iar toate semnele prevestesc o confruntare de zile mari, din care scanteile nu vor lipsi.
La startul partidei Dinamo-Rapid se ingramadesc ambitii, sentimente si resentimente care depasesc cu mult miza celor trei puncte. Intre cele doua echipe nu va putea fi niciodata prietenie sau macar pace. Le despart originea, destinul, istoria. Acum insa, mai mult decat oricand, la mijloc intervin sI orgoliile personale.
Jocul de duminica reprezinta, in primul rand, o rafuiala intre Mircea Rednic, antrenorul „cainilor rosii”, si Razvan Lucescu, tehnicianul „feroviarilor”. Amandoi se revendica din scoala lui Mircea „cel Mare”, Lucescu senior. Rednic a fost „copilul” favorit al lui Il Luce, unul dintre oamenii pe care marele antrenor i-a ajutat enorm de-a lungul carierei. Razvan este chiar fiul fostului selectioner al Romaniei. „Razvan a crescut laolalta cu Mircea si Ando (n.r. – Andone). Imparteau tot, uneori primea chiar mai putin decat baietii de la echipa”, obisnuia sa-si aminteasca Mircea Lucescu perioada anilor ’80.
O vreme, Rednic si Lucescu junior au facut chiar tandem la Rapid. Drumurile li s-au despartit insa, pentru ca acum sa se ajunga chiar la un razboi deschis. Cei doi se urasc de-a binelea, iar momentul de duminica reprezinta ocazia ideala pentru ca adversarii sa-si demonstreze unul altuia cine e mai bun. Iar intepaturile n-au intarziat sa apara. „E inadmisibil cum a ratat Rapid victoria cu Steaua! In conditiile acelea (n.r. – avea 1-0 si superioritate numerica), rapidistii n-aveau voie sa nu invinga!”, a batut Rednic saua ca sa priceapa Lucescu junior.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te