Homepage  / Ultimul număr

Vanatoare cu ritm devastator

Vanatoare cu ritm devastator

de Redactia Tvmania

"Nu exista tara pentru batrani" este o demonstratie in forta a fratilor Coen si un thriller cu opt nominalizari la Oscar. Este mult mai bun decat "Juno", "Remuscare" si "Michael Clayton" si a castigat deja 75 de premii.

Moss (Josh Brolin) se pregateste sa-si ocheasca victima de la distanta sprijinindu-se pe niste stanci, se concentreaza, tinteste si apoi porneste agale sa ridice prada. Doar ca vanatorul nostru gaseste mult mai mult decat si-ar fi inchipuit vreodata. Cativa morti, mai multe masini parasite, un singur supravietuitor care are toate sansele sa moara de sete si o valiza burdusita cu 2 milioane de dolari. Moss pleaca cu banii si se duce la sotia sa, dar face o greseala care-i va complica si mai mult situatia. Se intoarce in mijlocul noptii la locul unde a gasit banii si au avut loc impuscaturile cu un bidon de apa, intrand, astfel, singur in capcana.

Placerea de a ucide
Din acest moment porneste alta vanatoare – Moss este tinta, iar pe urmele lui si ale gentii furate se afla Anton (Javier Bardem) – un recuperator sarit de pe fix cu o fata de zombie care omoara aproape tot ce intalneste in cale… cu o placere infinita si un ranjet inspaimantator. In poveste intra si politistul Tony Bell (Tommy Lee Jones) care ar vrea sa-l avertizeze pe Moss de pericolul care-l inconjoara si sa incerce sa-l salveze. Javier Bardem este aproape de nerecunoscut in acest film – nu este doar un personaj negativ, este intruchiparea raului si nimeni nu pare capabil sa ii faca fata sau ii inteleaga principiile dupa care se ghideaza. „Nu exista tara pentru batrani” este, pana la urma, un studiu complex al naturii umane si al consecintelor unor alegeri de ordin moral. Vocea lui Tommy Lee Jones si chipul lui Javier Bardem iti raman intiparite in memorie mult timp dupa ce „Nu exista tara pentru batrani” se termina.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te