Homepage  / Vedete / Vedete străine

Vedetele strâng bani pentru Haiti

Vedetele strâng bani pentru Haiti

de Redactia Tvmania

Actorul George Clooney şi rapper-ul de origine haitiană Wyclef Jean vor fi gazdele Teledonului “Speranţă pentru Haiti” care va avea loc pe 22 ianuarie. Cu ajutorul mai multor artişti, ei vor strânge fonduri pentru victimele cutremurului devastator de 7 grade care a avut loc în Haiti pe 12 ianuarie. Teledonul va fi transmis în direct la noi în ţară de National Geographic sâmbătă, 23 ianuarie, de la 03.00.

Teledonul va fi transmis de 10 canale de televiziune printre care CBS, NBC, CNN, FOX şi HBO. Clooney va prezenta evenimentul din Los Angeles, în timp ce Wyclef Jean din New York. Lor li se va alătura prezentatorul CNN, Anderson Cooper, care se va afla în cel mai devastat oraş din Haiti, capitala Port-au-Prince.

În cadrul Teledonului, care va dura 2 ore, mai mulţi artişti (actori şi cântăreţi) internaţionali vor încerca prin prestaţiile şi pledoariile lor să convingă cât mai multă lume să doneze bani. Fondurile strânse vor fi împărţite între mai multe organizaţii care se ocupă în prezent de ajutorarea victimelor acestui cutremur printre care “UNICEF”, “Yele Haiti Foundation”, “Crucea Roşie” şi “Partners in Health”.

George Clooney prezintă cel de-al treilea Teledon din viaţa sa, actorul implicând-se în trecut în strângerea de fonduri pentru victimele atentatului din America din 11 septembrie 2001 şi pentru cele ale tsunami-ului care a lovit Indonezia în 26 decembrie 2006.

Fundaţia caritabilă “Not On Our Watch” înfiinţată de George Clooney împreună cu Matt Damon, Don Cheadle, Brad Pitt şi producătorul Jerry Weintraub a donat deja 1 milion de dolari.

Staruri filantropice

Până în prezent, mai multe vedete de la Hollywood au oferit, la rândul lor, sume considerabile. Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari fundaţiei “Doctori fără frontiere” (“Doctors Without Borders”). Cuplul format din Angelina Jolie şi Brad Pitt a donat aceeaşi sumă organizaţiei lui Clooney. Supermodelul Gisele Bundchen a oferit 1,5 milioane de dolari Crucii Roşii. Madonna a donat 250.000 de dolari pentru “Partners in Health” declarând: “Toate rugăciunile mele sunt pentru oamenii din Haiti. Nu-mi pot imagina suferinţa teribilă prin care trec aceştia. Îi rog pe toţi prietenii şi fanii mei din lume să mi se alăture iniţiativei de a ajuta. Trebuie să acţionăm acum”. Magicianul David Blaine va strânge fonduri pentru “Crucea Roşie” dând reprezentaţii stradale timp de 72 de ore începând cu 22 ianuarie, iar actorul John Travolta va pune la dispoziţie un avion pentru ca hrana, voluntarii şi medicii să ajungă cât mai repede în zonele afectate.

De asemenea, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood – cea care a organizează anual Globurile de Aur – a donat 100.000 de dolari. Mai mult, în cadrul Galei de decernare a Globurilor de Aur din 17 ianuarie, toate vedetele au purtat în piept o fundiţă în semn de sprijin pentru populaţia din Haiti. Nicole Kidman i-a invitat pe toţi cei din sală, dar şi pe telespectatori, să intre pe nbc.com pentru a face o donaţie.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te