Homepage  / Recomandări

15 filme de Oscar, în weekend la Warner TV

15 filme de Oscar, în weekend la Warner TV

de Ioana Maria,

În avanpremiera decernării premiilor Oscar 2023, la postul Warner TV va difuza 15 filme distinse cu cea mai râvnită statuetă din industria cinematografiei. Iată ce super filme sunt în acest weekend.

Producții ca „Top Gun”, „Shaft”, „Goodfellas” și „Dallas Buyers Club” vor putea fi urmărite pe 11 și 12 martie, de la ora 08:00 până după miezul nopții, la Warner TV.

„Un american la Paris/ An American in Paris” (1951)

Maratonul Oscar va debuta, în dimineața de 11 martie, cu „Un american la Paris/ An American in Paris” (1951), regizat de Vincente Minnelli și premiat cu șase trofee, inclusiv pentru cel mai bun film. După cel de-al Doilea Război Mondial, în orașul artelor, Jerry Mulligan (interpretat de Gene Kelly) încearcă să-și descopere vocația de pictor. De fapt, el are certitudinea propriei valori, nefiind cu nimic vinovat de faptul că lumea este atât de reticentă și nu dorește deloc să se îmbunătățească, acceptându-i opera. În așteptarea unei recunoașteri unanime, are norocul de a fi descoperit.

„Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz” (1939)

„Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz” (1939), de Victor Fleming, adaptare a poveștii lui L. Frank Baum, o are în rol principal pe Judy Garland. Ea este Dorothy, care, pentru a-și salva cățelușul Toto de o vecina rea, vrea să plece de acasă, dar se întoarce tocmai când o tornadă lovește ferma ei din Kansas și o transportă în lumea lui Oz. Pe drumul pavat de cărămizi galbene, fetița se împrietenește cu trei personaje stranii și pornesc împreună către orașul unde locuiește Marele Vrăjitor, fiecare cu o dorință. Filmul a fost recompensat cu două Oscaruri (muzică originală și cântec original, „Over the Rainbow”).

„Ocolul Pământului în 80 de zile/ Around the World in 80 Days” (1956)

O altă ecranizare și o poveste plină de aventuri este „Ocolul Pământului în 80 de zile/ Around the World in 80 Days” (1956), de Michael Anderson și John Farrow, premiat cu cinci Oscaruri, inclusiv la categoria cel mai bun film. În prim-plan stă Phileas Fogg, interpretat de David Niven, care proclamă în fața colegilor săi, membri ai unui club de domni din Londra, că poate face ocolul globului în doar 80 de zile, și pariază 20.000 de lire sterline pe succesul demersului său.

„Discursul regelui/ The King’s Speech” (2010)

„Discursul regelui/ The King’s Speech” (2010), regizat de Tom Hooper, este bazat pe o poveste adevărată. Lungmetrajul, desemnat cel mai bun film, premiat și pentru regie, scenariu original și interpretare masculină în rol principal, descrie relația de prietenie care se leagă între cel care avea să devină regele George al VI-lea (jucat de Colin Firth) și Lionel Longue (Geoffrey Rush), un logoped mai puțin obișnuit.  

„Miezul nopții în Paris/ Midnight in Paris” (2011)

Comedia fantezistă „Miezul nopții în Paris/ Midnight in Paris” (2011), de Woody Allen, premiat pentru scenariu original, are în centru un scriitor interpretat de Owen Wilson. Aflat în Paris împreună cu logodnica şi familia ei, în fiecare noapte el se trezeşte în mod misterios transpus în Oraşul Luminilor din anii 1920.

„Luptătorul/ The Fighter” (2010)

Drama „Luptătorul/ The Fighter” (2010), regizată de David O. Russell, îi are în distribuție pe Christian Bale, Mark Wahlberg și Melissa Leo și relatează povestea reală a boxerului „Irish” Micky Ward și ascensiunea lui de pe străzile rău-famate ale orașului Lowell din Massachusetts spre titlul de campion mondial la categoria mijlocie. Christian Bale și Melissa Leo au fost premiați cu Oscar pentru interpretare.

„Dallas Buyers Club” (2013)

„Dallas Buyers Club” (2013), regizat de Jean-Marc Vallée, îl are în centru pe Ron Woodroof (jucat de Matthew McConaughey), electrician şi escroc. Acţiunea, inspirată de o poveste reală, are loc în 1985, când Ron – diagnosticat cu SIDA – reuşeşte să evite sistemul şi să ajute pacienţii seropozitivi să primească medicamentele de care au nevoie. Filmul s-a impus la categoriile de interpretare masculină a premiilor Oscar (Matthew McConaughey și Jared Leto), dar și la categoria machiaj-coafură.

„Băieți buni/ Goodfellas” (1990)

Prima zi a maratonului se va încheia cu „Băieți buni/ Goodfellas” (1990), de Martin Scorsese. În centru se află Henry Hill (Ray Liotta), un gangster de mâna a doua care ia parte la o spargere împreună cu Jimmy Conway (Robert de Niro) și Tommy De Vito (Joe Pesci). Ultimii doi devin personaje importante ale mafiei, în timp ce Henry este afectat de succesul lor. Joe Pesci a fost premiat cu Oscar pentru rol secundar.

„Casablanca” (1942)

Unul dintre cele mai romantice filme din toate timpurile, „Casablanca” (1942), regizat de Michael Curtiz, va deschide a doua zi a Weekendului de Oscar de la Warner TV. Academia americană l-a recompensat pentru regie, scenariu și l-a desemnat cel mai bun film. Lungmetrajul cu Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman în rolurile principale spune povestea unui expat american care deţine o cafenea în Maroc şi care luptă cu sine pentru a decide dacă să îşi ajute fosta iubită să scape de nazişti împreună cu soţul ei fugar.   

„Pe aripile vântului/ Gone with the Wind” (1939)

„Pe aripile vântului/ Gone with the Wind” (1939), de Victor Fleming, ecranizarea romanului omonim semnat de Margaret Mitchell, spune povestea iubirii dintre Scarlett O’Hara (Vivien Leigh) și Rhett Butler (Clark Gable) în timpul Războiului Civil American. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să își recunoască sentimentele. Pelicula a fost premiată cu opt statuete Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

„Top Gun” (1986)

O altă poveste de iubire, dar și multă acțiune, regăsim în „Top Gun” (1986), de Tony Scott, film premiat cu Oscar pentru cântec original („Take My Breath Away”). Tom Cruise este Maverick, care pilotează din instinct, fără să respecte regulile, și care trebuie să-și înfrunte demonii pentru a reuși într-o lume unde locul al doilea nu există. Kelly McGillis joacă rolul instructorului civil care ajunge să aibă un interes mai mult decât profesional pentru pilotul rebel.

„Interstelar: Călătorind prin Univers/ Interstellar” (2014)

Filmul SF „Interstelar: Călătorind prin Univers/ Interstellar” (2014), de Christopher Nolan, îi are în distribuție pe Matthew McConaughey, Anne Hathaway și Jessica Chastaine. În contextul în care existența omenirii pe Terra este amenințată, un grup de exploratori depășește limitele spațiului și cucerește imensele distanțe ale unei călătorii interstelare. Lungmetrajul a fost premiat pentru efecte vizuale. 

„Începutul/ Inception” (2010)

Același Christopher Nolan semnează și thrillerul științifico-fantastic „Începutul/ Inception” (2010), cu Leonardo DiCaprio și Elliot Page în distribuție, premiat cu patru Oscaruri, între care pentru imagine. Rara abilitate a lui Cobb l-a făcut extrem de căutat în lumea spionajului tehnologic, dar l-a făcut în același timp să piardă tot ce era mai important pentru el și l-a transformat într-un fugar internațional. Îi este oferită șansa să recapete tot: o ultimă misiune i-ar putea reda viața de dinainte, dacă reușește un lucru imposibil.

„Matrix” (1999)

„Matrix” (1999), de Lana Wachowski, a fost recompensat cu patru trofee Oscar (montaj, sunet, efecte vizuale și de sunet). În centrul acțiunii se află Neo (Keanu Reeves), care încearcă din răsputeri să afle adevărul despre o lume despre care a auzit vorbindu-se doar în șoaptă, o lume misterioasă și plină de necunoscut.

„Shaft” (1971)

Maratonul filmelor de Oscar se va încheia cu „Shaft” (1971), regizat de Gordon Parks. Un lider al crimei organizate de New York îl angajează pe John Shaft (jucat de Richard Roundtree), cel mai bun detectiv particular de culoare din oraș, pentru a-i găsi și recupera fiica răpită. Lungmetrajul a fost recompensat de Academia pentru cea mai bună muzică originală.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Survivor România AP
  Survivor este competiția care demonstrează că imposibilul nu există, care îi împinge pe concurenți în situații la care nici nu se gândeau când venea vorba despre...
 • 23:30 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 00:00 Bloodshot 12
 • 02:15 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 17:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 America Express - Drumul aurului AP
 • 00:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 00:30 Creed II 12
  Viaţa a devenit un număr de echilibristică pentru Adonis Creed. Între obligaţiile de natură personală şi pregătirile pentru următorul meci, Adonis ajunge în faţa...
 • 03:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 04:00 MediCOOL
  Cel mai nou proiect Antena 1, MediCOOL, îşi propune să aducă mai aproape oamenii de medici, pentru a putea primi sfaturi de specialitate. În fiecare săptămână, gazda...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 05:45 Preţul Fericirii AP
  Yildiz si Zeynep sunt surorile în jurul cărora se construieşte povestea, două caractere foarte diferite; dacă Yildiz considera că fericirea consta într-o căsătorie...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Totul pentru familia mea AP
  Patru fraţi ramân orfani după o serie de evenimente tragice. În spatele acestor întâmplări se află maleficul Afik Atakul (interpretat de Celil Nalçakan), un om care...
 • 23:00 Roata norocului AP
  Concurenţi norocoşi, premii uriaşe, adrenalină, muzică şi divertisment de calitate, acestea sunt ingredientele perfecte pentru serile de duminică, la "Roata Norocului".
 • 01:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 02:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV