Homepage  / Știri

8 drame pe care trebuie să le vezi

8 drame pe care trebuie să le vezi

de Redactia Tvmania

Filmele triste atrag probabil mai puţini cinefili şi totuşi, dintre toate, dramele reuşesc să impresioneze cel mai puternic. Pentru că doar unele rămân cu adevărat memorabile îţi recomandăm un top al celor mai bune filme de gen apreciate de noi. 1. Zbor deasupra unui cuib de cuci Realizat în '75, filmul lui Milos Forman este o emoţionantă poveste, ce combină elemente comice şi dramatice în acelaşi timp, despre un om normal printre nebuni.

Îndrăgostit de o fata de 15 ani, Patrick McMurphy (Jack Nicholson) este acuzat pentru corupere de minori, dar se preface nebun şi este trimis într-un azil. Ajuns aici, McMurphy trăieşte un trist coşmar printre nebunii care, persecutaţi de asistenta – şefă, încep să se sinucidă.

2. Dansând cu lupii

Cu şapte premii Oscar, Kevin Costner produce în ’90 un magistral film despre atmosfera terifiantă a Războiului Civil.
Trăind în mijlocul unui trib indian, John Dunbar (Kevin Costner) va cunoaşte ce înseamnă sacrificiul în momentul în care trupele americane se pregătesc să invadeze oamenii care îi sunt acum ca o familie.

3. Orele

Nicole Kidman, Julianne Moore şi Meryl Streep spun trei poveşti tulburătoare despre trei destine marcante irevocabil de o operă literare.
La începutul anilor ’20 Virginia Woolf se luptă cu nebunia, fără să ştie că primul său mare roman „Mrs. Dalloway” va schimba viaţa Laurei Brown 20 de ani mai târziu şi al Clarissei Vaughn, versiunea modernă a doamnei Dalloway, îndrãgostita de prietenul ei Richard, un poet sclipitor care moare de SIDA.

4. Bunul Will Hunting

Cu Matt Damon în rolul principal, filmul, regizat de Gus Van Sant în 1997, este o dramă care te va înduioşa, te face să râzi, pe lângă lecţia de viaţă pe care o oferă.

Filmul spune povestea lui Will Hunting, un tânăr cu probleme, băiat de serviciu la universitatea MIT. Nimeni nu ştie că băiatul este un geniu matematic, decât după ce profesorul Lambeau descoperă cine rezolvă problema lăsată pe tablă.

5. Îndoiala

Regizorul John Patrick Shanley propune o poveste revoltătoare ce gravitează în jurul unor subiecte delicate ca intoleranţa, rasismul, dar mai ales îndoiala.

În 1964, preotul Flynn reuşeşte să aducă în şcoala St. Nicholas din Bronx primul copil de culoare. Dar sora James descoperă că părintele este curios de atent cu elevul său, ceea ce stârneşte un adevărat război.

În film joacă Meryl Streep şi Amy Adams.

6. Piciorul meu stâng

O peliculă extraordinară bazata pe o poveste reală, filmul regizorului irlandez Jim Sheridan impresionează fără echivoc.

În urma unei paralizii cerebrale, Cristy Brown suferă încă de la naştere de multiple handicapuri, dar este înzestrat cu o imensă dragoste de viaţă, uluitoare poftă de umor şi un talent extraordinar.

Cu ajutorul piciorului, Cristy dă naştere unor opere de artă fascinante, volume de poezii şi nuvele de succes.

7. Grey Gardens

Aproape deloc cunoscut la noi, regizorul Michael Sucsy îi oferă un rol sclipitor lui Drew Barrymore într-un film genial.

O poveste revoltătoare despre ratare şi resemnare, „Grey Gardens” spune drama lui „Little Edie” Bouvier Beale, verişoara primară a lui Jacqueline Kennedy, care visează să ajungă artistă în New York. Convinsă de mama sa, Edith Ewing Bouvier Beale, „Big Edie”, şi răpusă de cancer aceasta îşi va petrece restul zilelor în izolare totală în sumbrele „Grădini Cenuşii”, până când doi documentarişti decis să facă un film despre viaţa lor.

8. Va curge sânge

Bazat în mare pe romanul lui Upton Sinclair din 1920, „Oil”, Paul Thomas Anderson ecranizează o poveste de proporţii epice despre familie, credinţă, putere şi petrol şi destinul omului lacom. Filmul urmăreşte ascensiunea lui Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), evoluând dintr-un miner sărac, care işi creşte singur fiul, într-un mare magnat al ţiteiului.
Enorma avere pe care o strânge îi va schimba în mod fatal nu doar statutul, ci şi caracterul.

Sursa: Film: 8 drame pe care trebuie să le vezi : Timp Liber : Unica

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te