Homepage  / Netflix

Cine sunt actorii din „Squid Game” / „Jocul calamarului”. Tot ce voiați să știți despre personajele interpretate de ei

Cine sunt actorii din „Squid Game” / „Jocul calamarului”. Tot ce voiați să știți despre personajele interpretate de ei

de Mioara Tronaru,

Serialul sud-coreean „Squid Game”/ „Jocul calamarului”, disponibil pe Netflix, se concentrează pe un concurs (evident, ilegal) în care 456 de participanți își pun viața în joc pentru un premiu în valoare de 45 de miliarde de woni (aproximativ 32 de milioane de euro). Din acești 456, câțiva se evidențiază grupându-se în jurul personajului principal, apoi, în afara concurenților, mai sunt câteva personaje remarcabile: polițistul infiltrat, Omul din Față, cel care recrutează participanții.

Aveți mai jos toate detaliile despre actorii din Jocul calamarului și despre rolurile lor.

Lee Jung-jae

VÂRSTA: 48 de ani

ÎNĂLȚIMEA: 1,80 m

CARIERA: Este unul dintre actorii consacrați ai Coreei de Sud. Și-a început cariera ca model și apoi a debutat în 1994 în „The Young Man”, iar recunoașterea a venit un an mai târziu, când a jucat în serialul, de mare succes la ei, „Sandglass”. Poate fi văzut la noi, tot pe Netflix, în excelenta serie „Along With the Gods”.

„Squid Game” i-a adus popularitate internațională: „Fanii străini probabil că nu știu cine sunt. Nu știu dacă unul dintre aceștia sau un coreean, dar cineva a postat o serie de fotografii cu mine și cu mesajul: «Lee Jung-jae este un actor care poate mai mult». Am râs foarte tare când am văzut asta”, a declarat actorul într-un interviu pentru zapzee.net.

În același timp, noul rol i-a cam stricat imaginea de „frumușel”, cu care erau obișnuiți fanii săi coreeni. „Am devenit într-adevăr un calamar. Oamenii care mă cunosc mi-au spus lucruri de genul: «Rolul ăsta nu ți se potrivește. De ce l-ai acceptat?». Am auzit o groază de comentarii de acest fel. Dar chiar am vrut să mă identific cu personajul și nu m-am gândit niciodată că asta mi-ar strica imaginea”, a mai declarat actorul.

Este prieten cu Lee Byung-hun (care interpretează rolul Omul din Față, în „Squid Game”): „Sunt prieten cu Byung-hun încă de la debutul meu. Datorită relației lui cu regizorul Dong-hyuk Hwang, a avut o apariție specială în serial. Dacă se va face sezonul al doilea, mi-ar plăcea să lucrez cu el. Și chiar dacă nu voi mai apărea eu în sezonul al doilea, mi-ar plăcea să ne întâlnim și în alte proiecte”, spune Lee Jung-jae.

ROLUL DIN „JOCUL CALAMARULUI”: Seong Gi-hun – Numărul 456

Seong Gi-hun este ratatul absolut. Fără job de ani de zile, divorțat, incapabil să plătească pensie alimentară pentru fiica sa și dependent de pariuri. Singura care-l întreține, ca să nu moară pur și simplu de foame, este mama lui, care, în ciuda vârstei și a bolilor, muncește în continuare. Debutul serialului îl găsește poate în cea mai disperată fază a existenței sale: fiica sa urmează să plece în America împreună cu noul său tată, mama sa are nevoie de spitalizare, iar cămătarii de la care a împrumutat bani, suficient de mulți încât să nu îi mai poată da înapoi în câteva vieți, îl pun să semneze un contract de renunțare la drepturile asupra corpului. (Pentru cine nu e familiarizat, asta înseamnă că în locul banilor, cămătarii îți pot lua oricând un ficat, sau un rinichi, sau ce le mai trebuie. Traficul ilegal de organe este un topic obișnuit în producțiile coreene.)

În aceste condiții, posibilitatea de a face bani buni în doar câteva zile, poate părea mană cerească. Mai ales jucând jocuri de copii, pentru că, dacă era și el bun la ceva, sigur era bun la jocuri!

Park Hae-soo

VÂRSTA: 39 de ani

ÎNĂLȚIMEA: 1,81 m

CARIERA: Este unul dintre actorii relativ noi din Coreea de Sud. Și-a făcut debutul în 2015, în drama istorică „Six Flying Dragons”, dar a fost remarcat pentru rolul din „Prison Playbook” (2017), cu care a câștigat premiul pentru „cel mai bun actor tânăr”, la The Seoul Awards. Serialul „Prison Playbook” este disponibil pe Netflix.

Nu este la prima colaborare cu Netflix și nici la ultima! În acest moment, actorul filmează pentru așteptatul serial „Money Heist Korea”, adaptarea coreeană a celebrului succes al platformei, cunoscut și sub numele de „La casa de papel”. Park Hae-soo are rolul Berlin, jucat în producția originală de Pedro Alonso.

ROLUL DIN „SQUID GAME”: Cho Sang-woo – Numărul 218

Cho Sang-woo, prietenul din copilărie a lui Seong Gi-hun este mândria cartierului și a mamei sale. Elev genial și student eminent al Seoul National University, acesta este exemplul perfect de reușită prin propriile puteri. A învățat și a muncit pe brânci pentru a-și depăși statutul social și a ajuns să lucreze într-o companie de top. Nici acum, mama lui nu încetează să se laude la toată lumea cu ce băiat extraordinar are. Și e privit în continuare de toți ca pe o altă minune a naturii. Scenariul nu dă prea multe amănunte cum, și când, și din ce cauză viața lui a pornit-o pe o cale greșită, dar cumva inteligența lui extraordinară și demonul de pe umărul stâng l-au făcut să-și bage adânc mâinile în conturile clienților companiei sale. La începutul serialului, el este deja căutat de poliție.

După ce a făcut, nicio companie din lume nu l-ar mai angaja, deci viața sa profesională s-a terminat. Asta, dacă ar mai scăpa vreodată din închisoare. În plus, în niciun caz nu se va mai putea uita vreodată în ochii mamei sale. Cu propria sa statuie făcută țăndări la picioare și incapabil să se sinucidă, Cho Sang-woo decide să participe la jocuri. Ce-ar putea merge prost? E deștept, tânăr, puternic și toată copilăria și-a petrecut-o pe maidan împreună cu Seong Gi-hun, jucându-se toate jocurile tradiționale coreene pentru copii.

Jung Ho-yeon

VÂRSTA: 27 de ani

ÎNĂLȚIMEA: 1,76 m

CARIERA: Jung Ho-yeon este fotomodel, printre primii 50 din Coreea de Sud, iar „Squid Game” reprezintă debutul ei ca actriță. Regizorul a explicat pentru zapzee.net de ce a ales-o: „Voiam să lucrez cu actori noi. Încă din momentul în care am văzut-o prima oară la audiții, m-am gândit că asta este fata pe care o vreau în acest rol. Prima mea impresie despre ea a fost că este sălbatică și liberă ca un armăsar neîmblânzit”.

Apariția în „Squid Game” i-a adus o popularitate neașteptată: pe 4 octombrie a devenit cea mai urmărită actriță coreeană pe Instagram, cu peste 13 milioane de urmăritori, iar din 6 octombrie este ambasador global pentru Louis Vuitton.

ROLUL DIN „SQUID GAME”/ „JOCUL CALAMARULUI”: Kang Sae-byeok – Numărul 067

Kang Sae-byeok este o nord-coreeană care a intrat ilegal în Coreea de Sud. Ar fi trebuit să ajungă aici împreună cu toată familia, dar ceva nu a mers bine pe drum. Grănicerii chinezi i-au împușcat tatăl și i-au arestat mama, pe care au trimis-o înapoi în Coreea de Nord. Singurii care-au reușit sunt ea și fratele ei mai mic, care e acum într-un orfelinat. Între timp, ea are mare nevoie de bani pentru a plăti din nou cărăușii ca să i-o aducă și pe mama sa. Adică are nevoie de bani mulți și rapid.

O Yeong-su

VÂRSTA: 76 de ani

CARIERA: Este actor și scenarist. A apărut în filme, precum „Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring” (2003), și în seriale, inclusiv în „Secretele de la palat” (2009), care e difuzat acum de TVR 1.

ROLUL DIN „JOCUL CALAMARULUI”: Oh Il-nam – Numărul 001

Oh Il-nam nu își mai amintește cum îl cheamă, e foarte bătrân, neputincios și mai are și o tumoare pe creier, care nu îl va mai lăsa prea multă vreme în viață. A ajuns printre participanții la jocuri pentru că preferă să moară aici decât în lumea de-afară.

Wi Ha-joon

VÂRSTA: 30 de ani

ÎNĂLȚIMEA: 1,80 m

CARIERA: Wi Ha-joon este tot un fotomodel convertit la actorie. Zâmbetul său cuceritor și corpul bine lucrat l-au făcut candidatul excelent pentru a juca în mai multe comedii romantice, nu chiar ca personaj principal, dar pe-aproape. În puteți vedea în „My Golden Life” (2017), „Something in the Rain” (2018), „Romance Is a Bonus Book” (2019) sau „18 Again” (2020), toate disponibile pe Netflix.

ROLUL DIN „SQUID GAME”/ „JOCUL CALAMARULUI” : Hwang Jin-ho

Hwang Jun-ho este un polițist care nu are nicio legătură nici cu jocurile, nici cu organizatorii acestora. El ajunge să fie implicat în această afacere ilegală din absolută întâmplare. Fratele lui a dispărut de ceva vreme și bărbatul a început o mică anchetă pe cont propriu, fără să-și anunțe oficial colegii. Când concurenții sunt îmbarcați pe nava care-i transporta pe insula unde au loc jocurile, el se strecoară pur și simplu sub una dintre mașini. Ajuns în locația secretă, acesta își asumă mai multe identități ale gardienilor în încercarea de a aduna cât mai multe dovezi despre ce se întâmplă acolo.

Gong Yoo

VÂRSTA: 42 de ani

ÎNĂLȚIMEA: 1,84 m

CARIERA: Este unul dintre cei mai buni actori coreeni la ora actuală, având de la debutul din 2003 până acum 24 de titluri în filmografie. Cele mai bune seriale în care a apărut sunt: „Coffee Prince” (2007) și „Guardian: The Lonely and Great God” (2016). Iar lungmetrajul „Train to Busan” (2016) i-a adus recunoașterea internațională. Din păcate, pe Netflix, nu poate fi văzut decât în „Coffee Prince”, dar fără subtitrare în limba română.

Apariția sa într-un rol minor în „Squid Game”, care a surprins pe toată lumea care-l cunoștea, se datorează relației pe care o are acesta cu regizorul serialului. „Îl știu pe Gong Yoo de când am filmat «Silenced», așa că l-am rugat să aibă un mic rol”, a explicat Dong-hyuk Hwang, pentru zapzee.net.

ROLUL DIN „JOCUL CALAMARULUI”: The Salesman

Personajul interpretat de Gong Yoo nu are nici măcar un nume. De fapt, apare de doar două ori, în primul și în ultimul episod. Este bărbatul responsabil cu recrutarea participanților la jocuri.

Lee Byung-hun

VÂRSTA: 51 de ani

ÎNĂLȚIMEA: 1,77 m

CARIERA: Este unul dintre actorii de top din Coreea de Sud, cu o carieră care se întinde din 1991 până acum și din Seul până la Hollywood. Unele dintre cele mai bune producții coreene în care ajucat sunt: „Joint Security Area” (2000), „A Bittersweet Life” (2005), „The Good, the Bad, the Weird” (2008), „Iris” (2009) sau „I Saw the Devil”. Pentru toate astea, a strâns 37 de premii și 31 de nominalizări și a intrat în topul celor mai bine plătiți actori coreeni. Conform zapzee.net, pentru rolul din „Mr. Sunshine” (2018) a primit 150 million krw (aproximativ 109.000 de euro) pe episod. Dar, oricum, de la „Iris” încoace, prețul său pe episod nu a scăzut sub 100 million krw (aproximativ 72.000 de euro).

Cariera sa nu s-a oprit însă în Coreea. Lee Byung-hun a jucat în „G.I. Joe: The Rise of Cobra” (2009), „G.I. Joe: Retaliation” (2013) sau alături de Bruce Willis în „Red 2” (2013). A fost T-1000 în „Terminator Genisys” (2015) și Billy Rocks în „The Magnificent Seven” (2016).

Iar performanțele sale ca actor au fost recunoscute și în Statele Unite: Lee Byung-hun este unul dintre puținii coreeni care au devenit membri ai Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Ca și Gong Yoo, a ajuns în „Squid Game” pentru că a mai lucrat cu regizorul Dong-hyuk Hwang, la „The Fortress” (2017).

ROLUL DIN „JOCUL CALAMARULUI” : Omul din Față

Personaj misterios, Omul din Față este responsabil cu buna desfășurare a jocurilor. Poartă tot timpul o mască, apare foarte rar și nu se știe de la cine primește ordinele.

Foto: Netflix

VEZI PROGRAMUL TV
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 21:30 Masked Singer România
  PRO TV a achiziţionat licenţa de producţie a celui mai spectaculos show de televiziune din lume: "The Masked Singer". Formatul, care a devenit viral şi a creat o...
 • 23:30 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 00:00 Prima crimă 15
  Un broker de succes de pe Wall Street face tot ce este posibil pentru a-i salva viaţa fiului său răpit, din mâinile unor hoţi. Astfel, Will este forţat să-i ajute...
 • 02:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 14:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Acces direct AP
  "Acces Direct", unul dintre formatele puternice ale după-amiezii, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00, îşi cucereşte telespectatorii cu subiecte inedite...
 • 17:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Adela AP
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 21:45 Adela AP
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 23:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 23:30 Ochi de vultur 15
  Jerry Shaw şi Rachel Holloman sunt doi străini adunaţi laolaltă de un apel telefonic misterios al unei femei pe care niciunul dintre ei nu a cunoscut-o. Necunoscuta...
 • 02:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 03:00 Fete rele AP
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:15 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 08:45 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 09:15 Povestea noastră AP
  Mulţi dintre telespectatori se vor regăsi în situaţiile comune sau mai puţin obişnuite cu care se confruntă protagoniştii şi vor avea bucuria să o reîntalnească...
 • 11:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 17:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Doctorul minune AP
  "Doctorul minune" este povestea emoţionantă a tânărului diagnosticat cu autism, care reuşeşte să facă adevărate minuni şi să salveze vieţi. Dr. Ali Vefa, un tânăr...
 • 22:30 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:30 Pastila de râs AP
  Ce te faci dacă într-o zi obisnuită ţi se întâmpla ceva neobişnuit? Te-a enervat şeful/ şefa?... Nu iţi recomandăm antidepresive, ci mai degrabă o pastilă de râs...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV