Homepage  / Filme Online / HBO

Andrew Garfield joacă în „Brideshead Revisited”. Tot ce știm despre miniseria care se va lansa în 2022

Andrew Garfield joacă în „Brideshead Revisited”. Tot ce știm despre miniseria care se va lansa în 2022

de Andreea Hentea,

Andrew Garfield (38 de ani), foarte apreciat pentru interpretarea din recentul film muzical „tick, tick…Boom!” (2021), va juca într-una dintre cele mai așteptate miniserii ale anului 2022, „Brideshead Revisited”, alături de o distribuție de excepție, scrie townandcountrymag.com.

Andrew Garfield, nominalizat la Oscar în 2017 pentru rolul din „Fără armă în linia întâi”, este considerat unul dintre posibilii candidați la premiul Oscar pentru cea mai bună interpretare masculină din 2022, pentru modul în care l-a portretizat pe sensibilul compozitor Jonathan Larson din filmul „tick, tick…Boom!”, disponibil pe Netflix. 

Pe talentatul actor îl vom revedea însă în 2022, în rolul lui Charles Ryder, în noua ecranizare a romanului clasic „Brideshead Revisited”, scris de Evelyn Waugh în 1945.

Cartea a apărut și în România, în 2009, cu titlul „Întoarcere la Brideshead”, și este considerată cea mai reușită scriere a romancierului britanic. „Întoarcere la Brideshead”, inclusă de revistele Time și Newsweek între cele mai bune romane de limbă engleză, urmărește o poveste despre dragoste și maturizare plasată în Anglia interbelică. 

Eroul său, singuraticul Charles Ryder, student la Oxford, se împrietenește cu lordul Sebastian Flyte, mezinul aristocratei familii Marchmain, condusă cu mână de fier de autoritara Lady Marchmain.

Invitat de Sebastian să-și petreacă timpul alături de el și de familia sa, Charles se îndrăgostește de frumoasa Julia, sora lui Sebastian, iar destinul lui se împletește pentru un timp cu destinul complicat al acestei familii încă zguduite de tragedia Primului Război Mondial. 

„Brideshead Revisited”, o distribuție de zile mari

Viitoarea miniserie „Brideshead Revisited” va fi realizată de BBC și HBO și va avea o distribuție plină de vedete. Deși unele voci susțin că informațiile sunt premature, Andrew Garfield este, se pare, cel ales pentru rolul lui Charles Ryder, Joe Alwyn („Mary, regina Scoției”, „Favorita”, „The Stars At Noon”) îl va interpreta pe lordul Sebastian Flyte, iar Rooney Mara va fi sora acestuia, Julia, de care se îndrăgostește Charles.

Se pare că Ralph Fiennes și Cate Blanchett sunt, deocamdată, în negocieri pentru rolurile Lordului, respectiv al lui Lady Marchmain, capii aristocratei familii. 

Miniseria va fi regizată de Luca Guadagnino, unul dintre cineaștii italieni de prestigiu. Acesta a devenit cunoscut în Statele Unite și în întreaga lume acum câțiva ani, când a regizat cunoscuta dramă romantică „Strigă-mă pe numele tău” (2017).

Filmografia sa mai include excelentele „Eu sunt dragostea” (2009), „A Bigger Splash: Pasiuni periculoase” (2015) și remake-ul din 2018 după celebrul „Suspiria”, al lui Dario Argento.

Recent, cineastul a regizat prima sa producție pentru televiziune, drama HBO „Noi, cei adevărați” (2020), care urmărește o poveste de dragoste între doi tineri americani, petrecută într-o bază a armatei americane din Italia.

Luca Guadagnino este, deci, regizorul perfect pentru a realiza o nouă versiune a emblematicei povești a lui Evelyn Waugh.

Câteva versiuni prestigioase ale unui roman clasic 

Miniseria realizată de el va fi a treia ecranizare după „Brideshead Revisited”. Cartea a cunoscut anterior două ecranizări elegante.

Prima a fost miniseria realizată în 1981 de Granada Television, care a avut unsprezece episoade. Aceasta avea o atmosferă impresionantă și o distribuție fabuloasă, în care Jeremy Irons juca rolul lui Charles Ryder, Diana Quick era Julia Flyte, iar Anthony Andrews juca rolul lui Sebastian Flyte.

Nici numele „veteranilor” nu erau mai prejos. Claire Bloom o interpreta pe intransigenta Lady Marchmain, Laurence Olivier era Lordul Marchmain, iar John Gielgud era Edward Ryder, tatăl văduv și distant al lui Charles. 

În 2008, romanul lui Waugh a fost transpus pe ecrane într-un film regizat de Julian Jarrold, care i-a avut în rolurile principale pe Matthew Goode, interpretul lui Charles Ryder, pe Ben Whishaw, care l-a jucat pe frivolul Sebastian Flyte și pe Hayley Atwell, care a fost Julia, sora lui Sebastian. În această versiune, Emma Thompson a întruchipat-o pe neclintita Lady Marchmain, iar Michael Gambon a fost Lord Marchmain.

În film au mai jucat Greta Scacchi, Felicity Jones și Patrick Malachide (în rolul domnului Ryder). 

Noua miniserie „Brideshead Revisited” va fi lansată în 2022 și va fi difuzată de BBC One în Marea Britanie și de HBO în Statele Unite. Încă nu se cunoaște data exactă a lansării.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te