Homepage  / Ultimul număr

Arena leilor

Arena leilor

de Redactia Tvmania

Trei mari actori – Meryl Streep, Robert Redford, Tom Cruise – joaca in „Leii mor pentru miei”, o pelicula despre politicile guvernului american de dupa momentul 11 septembrie 2001.

Daca exista dreptate, acest rol ii va aduce in sfarsit lui Tom Cruise o statueta Oscar. Asa sustin criticii de la revista „Empire” despre interpretarea pe care starul american o ofera in acest film senatorului republican Jasper Irving, un politician care pledeaza pentru o noua strategie americana in Afganistan. El ii impartaseste viziunea sa jurnalistei Janine Roth, intruchipata de Meryl Streep. Pe de alta parte, un stralucit profesor de stiinte politice, Stephen Malley (Robert Redford) incearca sa-si convinga cel mai bun student sa devina mai implicat. Dupa cum banuiti poate, aceasta nu este o productie in care se intampla multe. Este una in care se vorbeste mult. Vreo doua treimi din film: fie ca e vorba de interviul luat de Roth politicianului, fie ca e discutia interminabila dintre profesor si student. Aproape ca e piesa de teatru, sustin cei de la „Empire”, subliniind insa ca scenariul si regia magistrala fac ca acest film sa nu fie nici o secunda plictisitor.
Criticii au remarcat in primul rand jocul lui Tom Cruise, sustinand ca actorul este mai in forma ca niciodata. Versatila Meryl Streep nu il pune deloc in umbra, nici Redford. Cruise recunoaste ca „ceea ce incepe ca o conversatie se termina ca un duel. In acest film, sa am o astfel de disputa verbala cu Meryl Streep e amuzant. Acesta este genul de personaj pe care imi place sa il joc.” De altfel, starul este expert al infruntarilor de acest fel, iar duelul verbal pe care l-a avut, acum cinsprezece ani, cu Jack Nicholson in „Oameni de onoare” e memorabil. Implicarea lui Cruise in aceasta pelicula este si mai importanta: el este si producator executiv. „Leii mor pentru miei” este primul produs al United Artist, dupa ce Cruise s-a alaturat studioului infiintat acum opt decenii.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te