Homepage  / Vedete

Bianca Ionescu şi Daniela Vlădescu sunt invitatele Corinei Dănilă la „Ieri, azi, mâine”

Bianca Ionescu şi Daniela Vlădescu sunt invitatele Corinei Dănilă la „Ieri, azi, mâine”

de Redactia Tvmania

Bianca Ionescu şi Daniela Vlădescu sunt invitatele Corinei Dănilă la emisiunea „Ieri, azi, mâine” de vineri, ora 16.10, la TVR 2 şi TVR HD.

corina-danila

Bianca Ionescu este prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti şi a absolvit Conservatorul de Muzică la clasa de canto a Artei Florescu. Din anul 2005 este doctor în muzică, în domeniul Operetei româneşti. În cei peste 30 de ani de carieră, a susţinut concerte cu aproape toate filarmonicile din ţară s-a remarcat pe plan internaţional cu talentul şi măiestria sa. Astfel, ea este deţinătoarea a numeroase premii la mari concursuri internaţionale de canto – precum Premiul SABAM pentru muzică modernă şi contemporană (Verviers, Belgia – 1983) sau Concursul Internaţional de canto (Hertogenbosch, Olanda – 1983).

Daniela Vlădescu, o puternică voce a teatrului liric, a început studiile la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” sub îndrumarea profesoarelor Arta Florescu şi Eugenia Moldoveanu. Încă dinainte de absolvire, în 1980, devine solistă a Teatrului Muzical din Braşov, pe a cărui scenă va activa între anii 1979 şi 1985. Începând cu 1985, Daniela Vlădescu face parte din ansamblul de solişti ai Operei Naţionale Bucureştii din 1993, face trecerea la genul operetei şi devine angajata Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. A colaborat cu numeroase posturi naţionale de radio şi de televiziune, precum şi cu orchestre simfonice şi teatre muzicale din România. Abordează un repertoriu amplu – jazz, muzică vocal-simfonică, pop sau romanţe. A înregistrat coloana sonoră a filmului „Gloria nu cântă”, iar în 1983 a jucat în filmul „Ochi de Urs”, în regia lui Stere Gulea.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te