Homepage  / Ultimul număr

Campionii anului 2006

Campionii anului 2006

de Redactia Tvmania

Trupa Red Hot Chilli Peppers traverseaza o perioada de maxim succes in ultimii 7 ani, fiind poate mai celebri acum decat in 1992 cand lansau „Blood Sugar Sex Magik”.
La Premiile Europe Music Awards cel mai bun album al anului a fost desemnat „Stadium Arcadium” al celor de la Red Hot Chilli Peppers. Dublul album ce contine 28 de piese a fost lansat in luna mai si a debutat direct pe locul intai in topurile din America, Marea Britanie si alte 25 de tari din intreaga lume, un adevarat record pentru trupa. La doar o saptamana de la lansare vanzarile de discuri depaseau 1.100.000 de exemplare, o cifra flatanta pentru o trupa cu o logevitate de 24 de ani. Tinand cont de aceste cifre era firesc ca Red Hot Chilli Peppers si al lor „Stadium Arcadium” sa fie „sufocat” cu premii si nominalizari. Trupa nu a fost prezenta la evenimentul organizat de MTV la Copenhaga, dar nu e prima oara cand se intampla acest lucru. Red Hot Chilli Peppers prefera sa le multumeasca fanilor printr-un turneu in toata lumea si concerte pline de adrenalina si memorabile. Ei se afla in prezent in Europa, iar din ianuarie pana in martie se vor afla pe continentul american. In deschidere au fost alesi sa apara Gnarls Barkley, poate cea mai importanta revelatie din 2006 in peisajul muzical. Durata acestui tur de forta live va mai dura inca un an si jumatate, probabil pana in momentul in care vom avea parte de un nou material discografic din partea lor.
Piesele „Dani California”, „Tell Me Baby” sau „Stadium Arcadium”, incluse pe cel de-al noualea album compus de Red Hot Chilli Peppers, continua cu pricepere si intuitie stilul de pe discurile „Californication” si „By The Way” si seamana si cu deja clasicul „Blood Sugar Sex Magik” din 1992, care i-a facut faimosi si celebri. Vocalistul Anthony Kiedies, basistul Flea si chitaristul de exceptie John Fusciante au reusit sa creeze un stil aparte de rock, funck, blues si sa se completeaze de minune. Bateristul Chad Smith adauga energie acestei „familii” ciudate si uneori un pic exhibitioniste. Toti patru au reusit sa depaseasca socul provocat de moartea lui Hillel Slovak, perioada in care Fusciante parea ca va repeta finalul tragic al lui Kurt Cobain si dependenta de droguri. In 2009, The Red Hot Chilli Peppers au toate datele sa intre in prestigioasa Rock and Roll Hall of Fame.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton