Chiar în Sâmbăta Mare, chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea își lansează noul show de la Voyo, „Pe drumul gustului”. Cei trei prieteni nu petrec însă și Paștele împreună. Doi dintre ei (Florin și Sorin) stau cu propria familie, iar Cătălin a luat deja drumul unei țări mai însorite. Iată ce ne-au povestit chefii de la Pro TV despre planurile lor din această perioadă.
Florin Dumitrescu respectă adevărata tradiție de Paște
„Noi am încercat să le insuflăm copiilor adevărată tradiție de Paște. Paștele este al bisericii, e o sărbătoare tristă, o sărbătoare în care noi mergem la biserică și înțelegem mesajul. Noi ne creștem copii într-o poveste în care noi duminica mergem la biserică, copiii noștri știu Tatăl Nostru. Eu am crescut în biserică, bunica mea a cântat în strană când eram copil. Paștele pentru noi este o sărbătoare sfântă, pe care o trăim în familie în București, pentru că avem această energie a locului. Ne place să fim acasă lângă biserica noastră, în comunitatea noastră, unde ne trăim”, ne-a spus el.
Chef Florin Dumitrescu și familia. Foto: Instagram
Cine gătește în această perioadă? „De ouăle roșii se ocupă soția mea, Cristina, și ambele fete. Le colorează cu coajă de ceapă fiartă, pun ouăle în dres, ornează cu frunze de pătrunjel, apoi le ung cu slănină. Treaba mea este să fac friptura de miel, care e simplă: legume, carne, vin, cuptor. Fac și ciorbă de miel, e singura ciorbă pe care o fac acasă, miel cu cartofi și tarhon.”
Cătălin Scărlătescu fuge de mâncare
Ca și în timpul Sărbătorilor de Iarnă, Cătălin Scărlătescu „fuge” din țară de Paște, tot într-o zonă mai caldă. Dar nu în Asia, de astă-dată, ci mai aproape, în Spania.
Cătălin Scărlătescu
„De Paște, vreau să plec din țară. Mi-e frică de mâncare, nu mai vreau să mai mănânc, de abia am slăbit vreo 10 kilograme”, glumește chef-ul. Așa că anul acesta, a scăpat de gătit, a scăpat și de mâncărurile tradiționale, fiind în Spania.
Sorin Bontea împarte sarcinile cu soția
Chef Bontea își așteaptă familia la masa de Paște, cu bucate pregătite în familie.
Chef Bontea și cozonacii lui
„De Paște rar am plecat de acasă. Stăm acasă, vine familia, vin copiii. Fac friptură de miel la cuptor, nevastă-mea mă ajută, copiii vin doar să mănânce. Eu și nevastă-mea gătim, nu-i democrație, dar e ok. Fac friptură de miel și drob, cam asta din mâncărurile tradiționale”.