Homepage  / Cinema

Ce ne va aduce continuarea filmului „Gladiatorul”. Cine va interpreta rolul principal

Ce ne va aduce continuarea filmului „Gladiatorul”. Cine va interpreta rolul principal

de Andreea Hentea,

Paul Mescal, devenit vedetă după rolul din aclamata miniserie „Oameni normali”, va fi protagonistul filmului „Gladiator 2”. Acesta va fi regizat tot de Ridley Scott și produs de Paramount, scrie filmstories.co.uk.

După ce renumitul regizor Ridley Scott (85 de ani) a afirmat de mai multe ori că se va întoarce la Colosseum pentru a continua epopeea începută cu „Gladiatorul” / „Gladiator” (2000), unul dintre cele mai de succes filme ale sale, se pare că planul se va concretiza în viitorul apropiat.

Studiourile Paramount vor realiza continuarea filmului recompensat cu cinci premii Oscar, iar tânărul actor Paul Mescal este, în prezent, negocieri pentru rolul principal. Reputatul Ridley Scott se întoarce în scaunul de regizor al filmului, pe care îl va produce, de asemenea, prin celebra sa companie, Scott Free Productions.

Scenariul va fi scris de David Scarpa („Pentru toți banii din lume”), iar experimentata Janty Yates, care a creat, împreună cu echipa ei, peste 10.000 de costume pentru distribuția și figuranții din „Gladiatorul”, fiind recompensată cu un Oscar, va lucra și la această continuare. Printre membrii echipei de la primul film, care revin, se numără și designerul de producție Arthur Max, nominalizat la trei Oscaruri de-a lungul carierei (inclusiv pentru „Gladiatorul”).

Istoria turnării filmului „Gladiatorul”, regizat de Ridley Scott, a fost zbuciumată, cuprinzând nenumărate peripeții și obstacole pe platouri, însă rezultatul a fost un succes imens de public. Filmul a încasat peste 500 de milioane de dolari la nivel mondial și a fost nominalizat la douăsprezece premii Oscar, dintre care a câștigat cinci (inclusiv pentru cel mai bun film). Rolul generalului roman Maximus a redefinit cariera lui Russell Crowe, premiat cu râvnita statuetă la categoria cel mai bun actor în rol principal.

Noul erou se numește Lucius

Imediat ce s-a anunțat că Ridley Scott regizează continuarea renumitului film, la două decenii distanță, mai toți tinerii actori de la Hollywood au început să viseze la rolul principal. Întâlnirile cu cineastul și-au mărit frecvența în luna noiembrie, iar Paul Mescal (26 de ani) a fost unul dintre primii candidați care s-au prezentat în fața acestuia.

Paul Mescal

Deși Ridley Scott a continuat să se întâlnească și cu alți actori talentați, surse din interiorul studiourilor spun că la scurt timp a fost clar pentru toți cei implicați că Paul Mescal era cea mai bună alegere a lui Scott, după ce întâlnirea dintre cei doi decursese extraordinar.

Tânărul actor are nu doar intensitatea interpretativă necesară pentru rolul din noul „Gladiator”, ci și o constituție robustă, remarcată deja în branșă. Cum Russell Crowe și-a lucrat serios musculatura pentru rolul lui Maximus, este de așteptat că Mescal va face la fel.

Paul Mescal îl va interpreta pe Lucius, fiul Lucillei (Connie Nielsen), sora împăratului Commodus (Joaquin Phoenix). El este acum un bărbat matur, deoarece povestea are loc la ani după acțiunea din primul film. În vremea aceluia, copil fiind, Lucius fusese puternic impresionat de generalul Maximus, care, înainte de a pieri, s-a răzbunat pe unchiul său, sadicul împărat Commodus, pentru că i-a ucis soția și fiul, dar i-a cruțat pe băiat și pe mama lui. În noul film va apărea și tânărul Spencer Treat Clark, care a jucat rolul lui Lucius în „Gladiatorul”, la vârsta de treisprezece ani.

Proiectul pentru „Gladiatorul 2” a luat avânt în 2018, când regizorul Ridley Scott termina filmările la o altă epopee de epocă, filmul biografic dedicat lui Napoleon Bonaparte (jucat, întâmplător, de Joaquin Phoenix, colegul lui Russell Crowe din „Gladiatorul”). Atunci, cineastul a început să vorbească despre dorința sa de a realiza „Gladiator 2”, iar după scurt timp le-a comunicat celor de la Paramount că probabil acesta va fi următorul său film. În 2021, Ridley Scott a mai lansat însă două filme – „Ultimul duel” și „Casa Gucci”.

Între timp, cei de la Paramount au făcut tot posibilul ca proiectul să nu rămână în purgatoriul dezvoltării. Deși contractul lui Mescal nu este încă semnat, studiourile desfășoară o activitate intensă, care semnalează un proiect solid pentru toate părțile implicate.

Paul Mescal își alege rolurile pe sprânceană

Lansat cu rolul din miniseria „Oameni normali” (disponibil încă la HBO Max), ecranizarea după Sally Rooney care i-a adus o nominalizare la Emmy, Mescal nu s-a grăbit după triumful său spre vreun film realizat de studiouri mari, ci și-a acordat timp pentru roluri atent selectate.

Alegerile sale s-au concretizat într-un an important pentru starul în devenire, incluzând o serie de filme prezentate la Festivalul de film de la Cannes, inclusiv emoționanta dramă „God’s Creatures” (2022). După ce a jucat cu Olivia Colman în „Fiica ascunsă” (2021), de la Netflix, el a primit recenzii extrem de laudative pentru rolul tatălui singur din „Aftersun”, filmul regizoarei Charlotte Wells, considerat unul dintre cele mai impresionante debuturi ale anului 2022 și un candidat puternic al actualului sezon de premii.

Paul Mescal, Maggie Gyllenhaal și Dakota Johnson, ‘The Lost Daughter’ / „Fiica ascunsă”

Tot în 2022, el a jucat rolul lui Don José în „Carmen”, o adaptare contemporană a celebrei povești a lui Prosper Mérimée, împreună cu Jamie Dornan, Elsa Pataky și Rossy de Palma. Recent, a terminat filmările la thrillerul SF „Foe”, în care o are parteneră pe Saoirse Ronan.

Deocamdată nu există vreo dată stabilită pentru premiera filmului „Gladiator 2”, dar se pare că nu va trebui să așteptăm prea mult până când vor începe filmările.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton