Homepage  / Vedete româneşti

Cine este Szilard de la „Insula de 1 milion”. Are o pasiune aparte. „A trebuit să folosim forța”

Cine este Szilard de la „Insula de 1 milion”. Are o pasiune aparte. „A trebuit să folosim forța”
5

de Redactia Tvmania

Iată cine este Szilard de la „Insula de 1 milion”. Instructor în securitate diplomatică, specialist în contraterorism și protecție demnitară, concurentul în reality show-ul de la Kanal D îmbrățișează un hobby aparte. 

Cine este Szilard de la „Insula de 1 milion” 

Szilard, din tabăra Sudicilor de la “Insula de 1 milion”, reality show-ul difuzat la Kanal D, s-a remarcat încă de la prima ediție. A fost primul câștigător la prima probă de la „Insula de 1 milion”, apoi s-a impus rapid ca unul dintre polii de influență din tabăra sudicilor, adesea atrăgându-și criticile altor lideri din tabăra sa prin opțiunile argumentate.  

Tensiunile au crescut de la o zi la alta pe Insulă, lipsurile acutizează reacțiile, probele sunt tot mai dificile, iar legăturile dintre concurenți se fac și se desfac într-un carusel de emoții uneori imprevizibile. Dar în spatele fiecărei decizii a lui Szilard există o strategie. Acest lucru are legătură și cu natura profesiei sale, aceea de instructor în securitate diplomatică.  

Este originar din Sfântu Gheorghe, dar locuiește în Bucureșți de mai bine de două decenii. Și-a construit o carieră ca instructor în securitate diplomatică şi și-a petrecut anii formându-se și acționând în domeniul contraterorismului, protejând demnitari și desfășurând acțiuni speciale. De asemenea, este tâmplar și artist talentat în rășină epoxidică, hobby pe care l-a îmbrățișat cu pasiune.  

Szilard la Insula de 1 milion (3)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Szilard, despre traseul tău profesional 

Înainte de plecarea în Republica Dominicană, Szilard a povestit mai mult despre traseul tău profesional într-un domeniu în care contează enorm puterea psihică, pregătirea fizică, disciplina, spiritul de observație și puterea de a-ti păstra cumpătul în momentele cele mai presante. 

„Am lucrat practic din anul 2000, de atunci sunt în sistem (n.r. – securitate diplomatică), și am lucrat până în 2013, în contraterorism, protecție demnitari, acțiuni speciale. În timpul pregătirii mi-a fost, încontinuu, viața în pericol (…) Au existat situații în care am fost la limite și într-adevăr, a trebuit să folosim forța, dar sincer, mai mult risc există în timpul antrenamentelor. În astfel de unități, pregătirea este cea mai solicitantă, nu misiunile”, a spus Szilard înainte de plecarea în Republica Dominicană. 

Din păcate, odată cu desființarea unității în care și-a început cariera, Szilard a fost nevoit să-și schimbe direcția profesională. 

De la “The Bodyguard” la instructor de Securitate 

„Din păcate, unitatea unde am lucrat s-a desființat, după care am ajuns în Poliție, la acțiuni speciale, mi-a plăcut foarte mult și acolo, dar după un timp, au început să folosească unitatea în alte scopuri, decât pentru ce a fost creată. Misiunile s-au înmulțit, iar scopul unității s-a schimbat cu totul. După această perioadă, am lucrat în privat ca pază de corp, doi ani de zile, unde am și instruit personalul existent deja la compania respectivă. Am asigurat protecția persoanei în cauza și a familiei acestuia, și apoi, când mi-a expirat contractul, m-am angajat la Ambasada Statelor Unite unde sunt și în prezent.  

Am aplicat pentru postul meu. Background-ul meu m-a ajutat ca să fiu angajat. Am început de pe poziția cea mai mică, ca agent de securitate, și încet, încet, cu trecerea anilor, am fost apreciat. Când a apărut posibilitatea să aplic pentru postul pe care îl ocup acum, ca instructor de securitate, am aplicat și prin concurs, am luat postul”, a povestit Szilard despre parcursul său. 

Dincolo de cariera sa în domeniul securității, Szilard și-a urmat o pasiune care are mai degrabă legătură cu latura sa artistică. Acesta este artist talentat în modelarea rășinii epoxidice și își dorește să investească mai departe în afacerea sa, transformând un hobby într-o sursă de venit. 

Sursa Foto: Kanal D

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te