Homepage  / Ultimul număr

Cura de slabit a la Akebono

Cura de slabit a la Akebono

de Redactia Tvmania

Putine lucruri ne atrag atentia la televizor dimineata. Cu ochii mijiti de somn, cu o cana de cafea in mana, grabiti sa ajungem la serviciu, dam drumul la televizor pentru a avea un fundal sonor sau schimbam canalele pentru a urmari buletinele de stiri. Nu putem trece insa cu vederea un canal mai special: "Canalul de stiri" de la Antena1, o emisiune matinala, cat se poate de "traznita", care si-a castigat notorietatea in numai doua luni.

Cateva personaje iesite din tipare produc in fiecare dimineata de la 9.00 la 11.00 un haos total, care nu de putine ori ne smulge un zambet sau un hohot de ras. Daca pe Ovidiu Uscat si Constantin Trofin ii cunosteam de la alte emisiuni de divertisment, in schimb pleiada de personaje care le tin isonul ne-a fost complet necunoscuta. Majoritatea sunt actori profesionisti, care in fiecare dimineata, timp de doua ore renunta la identitatea lor pentru a fi Eva, Radu |icudeanu, Vasile zis si Italianul, Pilu Dobos, DJ-ul |one sau Akebono. Pe langa buna dispozitie, invitati celebri si reportaje haioase, Ovidiu Uscat si Constantin Trofin au venit cu o idee mai nastrusnica, aceea de a prezenta o cura de slabit in direct. ” Cura de slabire preocupa foarte multa lume, asa ca ne-am gandit ca ar fi interesant nu numai sa prezentam una, ci sa slabeasca unul dintre noi. Eu sunt uscat, Trofin nu este nici el prea gras, asa ca i-am propus lui Claudiun Pop acest lucru, care avea in acel moment 203 kilograme.” ne-a declarat Ovidiu Uscat. La scurt timp, cura de slabit in direct a inceput sa starneasca reactii, iar Akebono a devenit unul dintre cele mai controversate personaje ale emisiunii matinale.

Minus 20 de kilograme
Adevaratul Akebono este un luptator din K1 cam de talia lui Claudiu Pop. Acesta nu interpreteaza insa un rol. Actorul de la Baia Mare tine o cura de slabire in toata puterea cuvantului. |ine un regim alimentar strict, merge dimineata pe jos de acasa pana la studio si se antreneaza zilnic o ora si jumatate la sala, sub supravegherea antrenorului Florin Ucinu, care a luat aceasta provocare foarte in serios: „Elevii mei obisnuiti sunt Paula Selling, Fizz si Nicoleta Luciu. Nu mai lucrasem cu persoane de 203 kg pana acum, asa ca mi-am inchipuit ca lucrez cu toti la un loc. Akebono este cooperant, dar alte ori face ce-i spun doar daca este dus de mana. El era un individ de 35 de ani, cu tulburari de metabolism, cu diabet, hipertensiune, varice si alte probleme, de care a trebuit sa tin seama.” ne-a declarat Florin Ucinu. Urmarea este vizibila: a slabit 20 de kilograme in numai doua luni.

Dincolo de „canal”
Viata lui Akebono este ca un cantonament. Locuieste impreuna cu doi dintre colegii sai (Vasile si Radu) si cu producatorul emisiunii intr-un apartament situat nu departe de studioul de la Cinema Excelsior. Viata de zi cu zi nu este departe de „nebunia” care se vede pe micile ecrane. „Ma trezesc la 5.30, apoi il astept pe Vasile sa iasa de la baie, timp in care ascult cantonetele pe care le canta el sub dus. La 7 fara un sfert aud un strigat de se cutremura geamurile: Akebono! Semn ca antrenorul meu, Florin, a ajuns in fata blocului. Urmeaza plimbarea romantica de dimineata. La 8 intram in direct, iar la 11 suntem deja la sala de forta. In fiecare zi fac exericitii pentru grupele mari de muschi. Regimul de slabit nu este inuman. Inainte, eu fiind baimarean mancam mult si nesanatos: slanina, palinca… La inceput mi se parea greu sa tin dieta, dar dupa prima saptamana m-am obisnuit. Apar tot felul de frustrari, dar este o chestiune de psihic.” spune Claudiu Pop.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te