Homepage  / Știri

Detaliul prin care Prima Doamnă a Americii a adus un omagiu Ucrainei. Ce semnificație are

Detaliul prin care Prima Doamnă a Americii a adus un omagiu Ucrainei. Ce semnificație are
7

de Roxana Mirea,

Prima Doamnă a Americii Jill Biden a adus un omagiu Ucrainei printr-un detaliu ascuns, brodat chiar pe rochia ei. Rochia pe care soția lui Joe Biden a purtat-o, marți, 1 martie, la Starea Națiunii (în original, The State of the Union) a avut ca scop să trasmită un mesaj clar în contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei.

Detaliul prin care Prima Doamnă a Americii a adus un omagiu Ucrainei

Lui Jill Biden îi place să transmită mesaje subtile prin intermediul ținutelor pe care alege să le poarte la evenimente importante. Marți, 1 martie, a avut loc Discursul privind Starea Națiunii. Evenimentul are loc anual, iar Președintele Statelor Unite ale Americii ține un discurs prin care prezintă situația generală a țării, dar și agenda legislativă a președintelui și a priorităților naționale.

Ei bine, la acest eveniment, Prima Doamnă a Americii a ales să poarte o rochie albastră, dar care ascundea un mesaj subtil. Pe mâneca dreaptă a rochiei, aproape de încheietura mâinii, era brodată o floarea soarelui. Aceasta este floarea națională ucraineană, care a devenit un simbol al rezistenței în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Floarea națională a Ucrainei a apărut ca un simbol al rezistenței, după ce un clip video cu o femeie ucraineană care mustra soldații ruși a devenit viral. Femeia le spunea soldaților să pună semințe de floarea soarelui în buzunare pentru ca florile să crească după ce mor în luptă, potrivit Yahoo Entertainment.

2022 Biden State of the Union AddressIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Jill Biden a brodat ulterior floarea

De asemenea, albastrul rochiei lui Jill Biden a fost o nuanță menită să evoce albastrul drapelului Ucrainei. Rochia este din colecția designerului Sally LaPointe. Un reprezentant al designerului a confirmat că ținuta nu a fost creată la comandă pentru prima doamnă sau pentru ocazie.

Ca designer american și ca femeie americană, a fost o onoare uriașă să o îmbrac pe Dr. Jill Biden pentru Discursul privind Starea Uniunii în această seară”, a spus LaPointe pentru The Hollywood Reporter.

De asemenea, Jill Biden a adăugat mai târziu floarea respectivă, având în vedere că LePointe a confirmat că studioul ei nu a produs acel detaliu.

Printre invitații primei doamne s-a numărat și Oksana Markarova (foto mare, st.), ambasadoarea Ucrainei în Statele Unite, care a fost unul dintre participanții care au ținut un drapel în miniatură al Ucrainei în sala din Capitoliul Statelor Unite. Markarova și-a pus mâna pe inimă când a fost prezentată de președintele Joe Biden.

Cum și-a mai arătat Prima Doamnă a Americii solidaritatea cu Ucraina

În ultimele zile Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, și-a arătat solidaritatea cu națiunea distrusă de război în mai multe moduri. Cum am spus mai sus, marți seara, ea a invitat-o pe ambasadoarea Ucrainei în SUA, Oksana Markarova, să stea alături de ea pentru discursul despre Starea Națiunii.

De asemenea, Jill Biden a purtat o mască prodată cu o floarea soarelui, luni, 28 februarie, la recepția pentru Luna Istoriei Negre, de la Casa Albă.

La începutul acestei săptămâni, în timp ce națiunea a fost martoră la atacurile asupra națiunii democrate din partea Rusiei, Prima Doamnă a folosit și Twitter pentru a transmite un mesaj.

„Îmi imaginez că mulți dintre noi simțim greutatea a ceea ce se întâmplă în Ucraina în ultimele zile”, a scris ea într-un mesaj de duminică seara. „Oamenii stau în fața televizorului împreună cu copiii lor, explicând rapoarte de la mii de mile distanță. Profesorii stau în fața sălilor de clasă, răspunzând la întrebările „de ce” și „ce se va întâmpla în continuare?”

Familiile noastre de militari sunt foarte conștiente de faptul că evenimentele care au loc în Europa pot avea efect asupra viitorului celor dragi în uniformă”, a mai scris ea pe platforma de socializare. „În această perioadă dificilă, nu există răspunsuri simple și asta poate provoca un sentiment de incertitudine. Este în regulă să ceri ajutor.”

Eu și Joe continuăm să ne rugăm pentru oamenii curajoși și mândri din Ucraina”, a mai spus ea pe Twitter. „Inimile noastre sunt alături de trupele noastre și de familiile noastre militare, inclusiv de cei care sunt staționați în toată Europa, demonstrând solidaritate cu aliații noștri. Suntem profund recunoscători pentru serviciul vostru”.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te