Homepage  / Televiziune

Diseară, România poate face un pas spre Mondial

Diseară, România poate face un pas spre Mondial

de Redactia Tvmania

După victoria cu Ungaria de vinerea trecută (3-0 pe Naţional Arena), elevii lui Victor Piţurcă dau piept azi cu Turcia de pe o poziţie solidă în Grupa D din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, găzduit de Brazilia.

România se află acum pe locul 2, cu 13 puncte, având cu două mai mult decât Ungaria şi cu trei mai mult decât Turcia, principalele competitoare. La vârf, Olanda are 19 puncte şi e ca şi calificată la Mondial.

Chiar şi un egal cu Turcia le-ar da lui Ciprian Marica (foto) şi colegilor săi prima şansă la barajul pentru Mondialul brazilian. Acolo ajung toate naţionalele care termină grupele de calificare pe a doua poziţie, mai puţin echipa cu cea mai mică zestre de puncte. Ele se înfruntă apoi în sistem tur-retur, pentru şansa de a merge în Brazilia la anul.

Linie dreaptă

România e favorită în acest moment pentru ajungerea la baraj, deoarece mai are două meciuri uşoare în afară de cel cu turcii: cu Andorra în deplasare şi cu Estonia acasă, în vreme ce atât “otomanii”, cât şi vecinii noştri de la vest mai trebuie să înfrunte Olanda.

Nici o înfrângere cu Turcia nu ar fi devastatoare, deşi atunci România ar fi obligată să ia maximum de puncte din ultimele două meciuri, sperând în acelaşi timp că adversarii de diseară nu vor face la fel.

În toamna trecută, România a învins Turcia cu 1-0 la Istanbul, aşa că în cazul unei victorii la mai mult de un gol diferenţă, “otomanii” ar avea avantajul în cazul în care cele două echipe ar termina grupa la egalitate de puncte.

Iată programul complet al partidelor din preliminarii difuzate azi de posturile noastre:

  • 21.00, Antena 1, România – Turcia
  • 22.00, Dolce Sport 3, Belarus – Franţa
  • 22.15, Dolce Sport 2, Slovacia – Bosnia
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te