Homepage  / Ultimul număr

Dorinel, steaua Clujului

Dorinel, steaua Clujului

de Redactia Tvmania

Fotbalul s-a intors de pe plaja, a luat ghetele din cui si si-a reintrat in drepturi. Desi e vara, sezon in care Sportul-Rege se practica mai mult pe nisip, fotbalul romanesc a izbutit sa anime fanii mai ceva ca in perioadele de varf. Cine si-ar fi imaginat, de exemplu, ca o obscura echipa provinciala, cu radacini firave in Divizia A, cum e cea a „feroviarilor” clujeni, poate starni urlete de bucurie, in miez de noapte, pe terasele bucurestene si poate scoate lumea in strada in orasul de pe malurile Somesului?
S-a intamplat cu ocazia meciului Athletic Bilbao-CFR Cluj, disputat in mansa secunda din turul doi al Cupei UEFA Intertoto, la finele caruia antrenorul debutant marturisea ca e „o victorie mare pentru Romania”. Si n-a ras nimeni, desi, totusi, Intertoto e o cupa de vara.
Pentru ca Dorinel Munteanu, component de marca al „Generatiei de Aur” din fotbalul autohton, nu poate fi luat decat in serios. Chiar si cand a revenit in fotbalul romanesc, cu toate ca era la o varsta la care altii au abandonat sportul de performanta, a facut-o tot in stilul lui inconfundabil. Altii, poate mai bine cotati, cum a fost in cazul revenirii lui Gica Popescu la Dinamo, si-au frant gatul. In schimb, Dorinel Munteanu a luat titlul cu Steaua, echipa pe care a izbutit sa o conduca si in primavara europeana.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton