Homepage  / Ultimul număr

Eternul si fascinantul Mutu

Eternul si fascinantul Mutu

de Redactia Tvmania

Intr-un an fotbalistic efervescent si presarat cu paradoxuri, in care echipele de club au preluat de la nationala responsabilitatea performantelor, Adrian Mutu a ramas, indiscutabil, vedeta cea mai mediatizata, desi suprematia valorica ii este tot mai puternic contestata. La 27 de ani, "briliantul" scanteiaza la Fiorentina, al carei fotbalist emblematic a devenit, si joaca un rol determinant la nationala. A devenit pentru a doua oara tata, dar, in acelasi timp, a ramas acelasi personaj imprevizibil si irascibil, uneori chiar periculos.

Pentru Mutu, 2006 a insemnat, in plan personal, o sumedenie de satisfactii deosebite. In primavara, atacantul a cucerit titlul de campion al Italiei impreuna cu Juventus Torino. La scurt timp dupa aceea, pe 10 iunie, Adrian a devenit pentru a doua oara tata. Sotia sa, Consuelo Matos Gomez, a nascut-o pe Adriana Lea, fetita cuplului fiind botezata in religia ortodoxa. Toamna a adus reluarea sirului de succese fotbalistice. Transferat la Fiorentina, echipa penalizata drastic dupa scandalul meciurilor trucate din campionatul italian, romanul s-a adaptat foarte repede si a devenit „locomotiva” echipei, pentru care a marcat pana acum sapte goluri.

„Urmasul lui Roberto Baggio”
Intr-o formatie din care nu lipsesc vedete precum Luca Toni, campion mondial cu Italia asta-vara, Adi Mutu si-a croit iute drum spre varful ierarhiei. Profesional, fotbalistul pare sa-si traiasca, in acest moment, perioada de glorie maxima. Prestigiosul „Gazzetta dello Sport” a intocmit un studiu pe baza caruia a anuntat ca internationalul roman este cel mai complet atacant din campionatul Italiei, iar fanii din Florenta il considera „urmasul de drept al luI Roberto Baggio”. Complimente absolut magulitoare, care spun totul despre valoarea la care a ajuns Adi Mutu.
Satisfactiilor din viata personala si recunoasterii primite in Il Calcio, unul dintre cele mai dificile campionate ale lumii, le lipseste insa ceva. Liderul Fiorentinei da rateuri cu nationala. Desi joaca la fel de bine si pentru Romania, Mutu continua sa urmareasca la televizor turneele finale ale Campionatelor Europene si Mondiale. Tricolorii nu gasesc drumul spre elita fotbalului, acolo unde orice jucator mare cunoaste adevarata consacrare.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te