Homepage  / Vedete / Vedete străine

EXCLUSIV. Bryan Cranston („Breaking Bad”): „Nu am stat să îmi judec personajul”

EXCLUSIV. Bryan Cranston („Breaking Bad”): „Nu am stat să îmi judec personajul”

de Redactia Tvmania

Serialul fenomen „Breaking Bad” a împlinit 10 ani de la lansare. Povestea unui profesor de chimie care ajunge traficant de droguri i-a adus lui Bryan Cranston, interpretul principal al serialului, cinci premii Emmy și un Glob de Aur. Cranston ne-a acordat un interviu în exclusivitate în care reflectă asupra impactului personajului, dar și al serialului.

AMC difuzează serialul cu Bryan Cranston, în maraton săptămânal, de luni până vineri, la 23.45.

TVmania: Care a fost prima dată când ți-ai dat seama că „Breaking Bad” e un succes?

Bryan Cranston: E o poveste ciudată. Fiecare casă de producție are semne care sunt puse în orașele în care se filmează, care îi informează pe cei din distribuție și din echipă unde să-și parcheze mașinile. La a doua parte a sezonului al doilea erau aceste săgeți pe care scria „Breaking Bad”. Toate începuseră să fie furate. Și oamenii se rătăceau. Apoi au schimbat în simbolul serialului, „BrBa” și apoi și acelea au fost furate. Le-au schimbat din nou într-o denumire-cod și atunci am început să mă gândesc de ce le-ar fura. Am realizat că oamenii încep să înțeleagă serialul și ce înseamnă el. Atunci a început să funcționeze.

Vince Gilligan (creatorul serialului – n.r.) a declarat într-un interviu că la un moment dat și-a pierdut compasiunea față de Walter White și că era uimit că oamenii încă mai țin cu el chiar și după ce și-a arătat latura malefică. Sentimentele tale față de personaj s-au schimbat odată cu sezoanele? Dacă da, când?

Mie personajul mi s-a părut grozav. Și mi s-a părut grozav fenomenul. Un actor nu ar trebui să ajungă într-o poziție în care să se uite la personajul său cu obiectivitate. Suntem cine suntem, ne justificăm comportamentele ca ființe umane și cu siguranță Walter White exact asta făcea. Spunea: aceste lucruri sunt necesare. Îl omor pe acest tip pentru că e rău. Deci fac un lucru bun. Câștig acești bani pentru familia mea, ăsta e un lucru bun. Trecea prin viața sa și prin toate schimbările în acest fel.

La un moment dat am discutat ideea de a explora ego-ul personajului, ceva ce el nu putea să simtă înainte, pentru că viața lui nu mergea cum trebuie. Nu avea bani, nu se simțea puternic. Apoi lucrurile s-au schimbat și el lua decizii legate de ego sau impulsive, ceva pe care vechiul Walter White nu-l făcea. Trecea printr-o metamorfoză. Nu am stat să îmi judec personajul.

Revăzând serialul, mi-am adus aminte cât de monstruos era personajul în anumite momente. Cum a fost pentru tine să joci asta?

Cred că m-am descurcat f bine (râde). Mai ales pentru actori, avem nevoie de 4 ingrediente pentru a juca un personaj.

1. Trebuie să fii talentat, și să accepți talentul acela, nu într-un mod arogant, ci doar o recunoaștere a faptului că ai talent.

2. O dorință și un interes în a te documenta.

3. Abilitatea de a căuta în propriile tale emoții și de a scoate la suprafață ce ai simțit în viața ta: lăcomie, gelozie, furie, mânie, resentimente, dar și lucruri pozitive. Un actor trebuie să scoată acele sentimente.

4. Ultimul lucru este imaginația. Tot ce nu ai simțit sau experimentat în viața ta reală, trebuie să ai abilitatea de a-ți imagina cum ar fi să trăiești asta. Dacă ai fi criminal, dacă ai avea o furie care ar face atât de mult rău.

Așa că legi toate lucrurile acelea laolaltă și prezinți un personaj care este complex și a cărui personalitate te absoarbe când îl privești.

Serialul e extrem de popular în Europa…

Abia aștept să vizitez țările voastre și să vorbesc cu fanii, mai ales cu tinerii actori, scenariști și regizori. Sunt în Londra acum, lucrez la o piesă. Am fost la Oxford și Cambridge la o școală de film și teatru aici. Îmi place să fac asta pentru că vreau să ajut generația următoare de artiști să reușească. Să le spun cum este lumea reală pentru un artist, pentru un actor. Dacă pot ajuta tinerii să evite anumite capcane și probleme, m-aș simți grozav să fac asta. Aș vrea să vizitez țările voastre și să le descopăr nu doar frumusețea, ci și să cunosc oamenii și culturile.

Rețeta de drog din serial – cât de aproape a fost de cea reală?

Nu-i așa că ți-ar plăcea să știi? Eu și Aaron Paul (interpretul lui Jesse – n.r.) am fost învățați cum să facem tot procesul de la chimiștii consultanți ai serialului. Dar e complex și complicat. Eu am uitat complet de atunci. Dar am învățat cum să facem, pentru a ști cum să manevrăm echipamentul, cum se petrece procesul. Dar în serial, când ne vedeam pregătind metamfetaminele, în mod intenționat ne arăta făcând etapele în altă ordine, nu arăta procesul complet. Pentru că nu am vrut să devenim un show care să învețe pe nimeni să facă asta.

Rian Johnson, regizorul filmului „Star Wars: The Last Jedi” a regizat trei dintre cele mai bune episoade „Breaking Bad”. Cum a fost să lucrați cu el?

Rian este un regizor sclipitor și are un comportament grozav, lejer, nu ridică vocea niciodată. Este foarte deschis, ba chiar încurajează comunicarea, nu se simte amenințat de opinii puternice, ascultă. Și apoi ia o decizie legată de ce crede el că e cel mai bine. Oricine își dorește ca regizorul lui să fie la fel de plin de talent ca el. E o persoană minunată și nu încearcă niciodată să demonstreze că el este șeful sau că știe tot.

Semnul unui regizor care se simte comfortabil este atunci când acel regizor îți spune din când în cândȘ Nu sunt sigur în legătură cu această scenă. Își exprimă o opinie de care nu e extrem de sigur. Așa știm că el sau ea e om. E imposibil ca un regizor să fie complet sigur de fiecare dată. Rian sigur are această abilitate și încurajează colaborarea. Nu ține un regim dictatorial cu puterea doar la el. Un regizor bun îi încurajează pe cei din jur să își aducă aportul.

Vă așteptați la gloria pe care v-a adus-o „Breaking Bad”?

Dacă mă așteptam? Nu. Când am început serialul, eram un mic show în deșerturile din New Mexico și încercam să spunem o poveste foarte personală. Și foarte mică. Nu aveam așteptări de niciun fel, legat de înălțimea la care va ajunge serialul. Niciun actor nu știe dacă ceva va avea succes. Speri că rezonează cu un public, dar nu știi niciodată. Tot ce poți să faci e să lucrezi în continuare și să speri la ce e mai bun.

Așa cum s-a dovedit în timp, am traz lozul cel mare. Am atins vena unei mine de diamant. Spre surprinderea tuturor a mers bine și a devenit un succes pe plan internațional.

Care a fost episodul tău preferat, dintre toate? Și de ce?

Nu știu. Iarăși, nu prea m-am gândit la lucrurile acestea ca un fan. Pentru că le-am trăit. Nu sunt sigur că pot spune. Cred că primul episod, cel care a început toată călătoria, este cel mai important pentru mine.

Aaron Paul a declarat recent că nu poate merge nicăieri fără să strige cineva la el „Bitch!” Cum te abordează fanii pe tine? Care este cea mai comună abordare?

Probabil cea mai comună întrebare pe care o primesc este dacă voi apărea vreodată în „Better Call Saul” (spin-off-ul serialului – n.r.). Va apărea Walter White? Răspunsul este: nu știu. Cu siguranță dacă Vince Gilligan mă roagă, aș face asta. Nici n-aș avea nevoie să știu care sunt parametri poveștii. Pentru că știu că e foarte protectiv cu serialul și personajele și integritatea amândurora. Așa că aș permite să se întâmple asta și să fac orice ar vrea el să fac.

Dar până acum nu s-a întâmplat, așa că vom vedea.

Pentru posibili noi fani, crezi că serialul ar trebui văzut în sistem de binge sau savurat?

(râde) Asta e grozav la acest serial. Că depinde de individual. Am o filosofie care e pentru mine adevărată, cred că are sens pentru toată lumea: publicul are mereu dreptate. Orice ai simți… Apreciez mult că tuturor le place serialul. Dar există unele persoane care au simțit că nu este pentru ei. Și nu greșesc.

Asta e partea bună la artă: că este găzduită în cel care o experimentează. Așa că dacă cineva iubește serialul, are dreptate. Dacă cineva nu-l iubește, iarăși are dreptate.  Deși dacă vor să îl vadă ca binge sau să se bucure de el încet, nu e nicio diferență pentru mine.

 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 10:30 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Jurnalistul are o vastă experienţă...
 • 11:00 Prietenul meu robot AP
 • 12:45 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 13:45 Adele Blanc Sec AP
  Adela (Louise Bourgoin) este o tanara aventuriera care incearca sa isi vindece sora. Tinerei ii vine ideea sa caute mumia unui medic din antichitate deoarece crede...
 • 16:00 Vocea României
  Antrenorii sunt într-o formă de zile mari, Pavel Bartoş are grijă ca atmosfera să fie una de sărbătoare, iar concurenţii sunt pregătiţi să-şi transforme emoţiile...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 Furios şi iute: Hobbs & Shaw 12
 • 22:30 John Wick 2 15
 • 01:00 Resident Evil 2: Ultimul război 15
 • 02:45 Las Fierbinţi 12
  Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile...
 • 03:45 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 04:15 Prietenul meu robot AP
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 09:00 Adela
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 12:00 MediCOOL
  Cel mai nou proiect Antena 1, MediCOOL, îşi propune să aducă mai aproape oamenii de medici, pentru a putea primi sfaturi de specialitate. În fiecare săptămână, gazda...
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 13:30 Burlaci întârziaţi AP
 • 15:30 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 Te cunosc de undeva!
  "Te cunosc de undeva!", cel mai spectaculos show de transforming, pune în scenă spectacole pe care nu trebuie să le ratezi! Zeci de artişti au urcat pe scena transformărilor...
 • 00:00 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 03:30 Stand-Up Revolution 12
  "Stand-up Revolution" este prima emisiune televizată de stand up, în care patru nume cu greutate plănuiesc să descopere viitoarea mare senzație din domeniu. Prezenți...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Apel la consilier AP
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 08:00 Mireasa din Istanbul AP
  Povestea fascinantă de dintre Sureyya (Asli Enver) şi Faruk (Ozcan Deniz) continuă cu întâmplări dramatice, menite să stârnească interesul privitorului. În ultimul...
 • 09:30 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 10:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 16:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 18:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Christian...
 • 19:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 20:00 Tu Urmezi! AP
  Dan Negru vine în faţa milioanelor de telespectatori cu un game show revoluţionar, ce îmbină concursul de cultură generală şi entertainmentul. Concurenţii stau la...
 • 22:00 40 de întrebări cu Denise Rifai AP
  40 de întrebări adresate unui invitat, două minute pentru a răspunde la fiecare dintre acestea, într-o întâlnire revelatoare cu un jurnalist experimentat: Denise...
 • 00:30 Şoc şi groază 12
  Synopsis: Povestea câtorva jurnalişti însărcinaţi să acopere subiectul invaziei americane în Irak, din 2003, ordonată de George Bush sub pretextul că "Saddam Hussein...
 • 02:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 03:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 05:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV