Homepage  / Cinema

Se pregătește un film inspirat de serialul „Verdict crimă”, cu Angela Lansbury. Ce știm despre el

Se pregătește un film inspirat de serialul „Verdict crimă”, cu Angela Lansbury. Ce știm despre el

de Andra Stana,

Chiar dacă la Hollywood se desfășoară, deocamdată, o amplă grevă a scenariștilor și a actorilor, profesioniștii din industria filmului au deja în vedere proiecte pentru perioada următoare. Unul dintre cele mai incitante este filmul „Murder, She Wrote”, aflat în această perioadă în lucru la studiourile Universal.

Serialul „Verdict, crimă” devine film

Scenaristele Lauren Schuker Blum și Rebecca Angelo, care au lucrat împreună la așteptata comedie „Norocul prostului” și producătoarea Amy Pascal sunt deja implicate în noul proiect „Murder, She Wrote”, aflat în prezent în lucru la studiourile Universal, informează Variety.

Lauren Schuker Blum și Rebecca Angelo s-au alăturat acestui proiect înainte de greva scenariștilor și nu își vor relua munca la scenariu până când cele două sindicate nu vor ajunge la o înțelegere cu studiourile. Următorul lor proiect, filmul „Murder, She Wrote”, va aduce pe ecrane celebra poveste lansată într-una dintre cele mai îndrăgite producții de televiziune ale tuturor timpurilor.

Originalul serial „Verdict crimă”, un clasic al televiziunii

Serialul original „Verdict crimă” / „Murder, She Wrote”, lansat în 1984 și creat de Peter S. Fischer, Richard Levinson și William Link, o avea ca eroină principală pe scriitoarea de romane polițiste Jessica Fletcher (interpretată de Angela Lansbury).

Aceasta se transforma într-un pasionat detectiv amator ori de câte ori era solicitată și rezolva cu farmec și perspicacitate crimele petrecute în orășelul fictiv Cabot Cove din Maine. Adulatul serial a rulat la postul CBS timp de 12 sezoane, din 1984 până în 1996.

Extraordinara actriță britanică Angela Lansbury (dispărută anul trecut, pe 11 octombrie, la aproape 97 de ani) a obținut o nominalizare la Emmy pentru fiecare sezon, dar nu a câștigat niciodată renumitul trofeu, primind, în schimb, patru Globuri de Aur și încă șase nominalizări pentru rolul ei.

Pe lângă personajele recurente ale serialului „Verdict crimă”, precum bonomul doctor Seth Hazlitt (William Windom) sau loialul șerif Mort Metzger (Ron Masak) din Cabot Cove, prietenii Jessicăi Fletcher, în cele 264 de episoade ale serialului au apărut, de-a lungul timpului, ca invitați speciali, nenumărate vedete ale ecranului american, de la Ken Howard la Wayne Rogers și de la Susan Blakely la Robert Vaughn, David Ogden Stiers sau Courteney Cox.

Lauren Schuker Blum și Rebecca Angelo au colaborat anterior la scenariul așteptatei comedii „Norocul prostului” / „Dumb Money” (care va sosi în cinematografe în luna octombrie – n.r.), cu Paul Dano, Seth Rogen, Sebastian Stan, Shailene Woodley și America Ferrera. Bazat pe „The Antisocial Network”, cartea lui Ben Mezrich publicată în 2021, filmul urmărește povestea incredibilă, dar adevărată, a unor oameni simpli care au transformat un modest magazin de jocuri video într-o afacere de miliarde de dolari, dând peste cap invincibilul Wall Street.

„Verdict crimă” (1984 – 1996) poate fi urmărit online

Încă nu se știe ce distribuție va avea filmul „Murder, She Wrote”, dar este limpede că fanii celebrului serial așteaptă cu nerăbdare să vadă mai ales cine va juca rolul Jessicăi Fletcher, interpretat ireproșabil de legendara Angela Lansbury.

Până la realizarea filmului, puteți urmări primele două sezoane ale serialului „Verdict crimă”, cu Angela Lansbury, la SkyShowtime.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te